Prechladnutie 3-ročnej dcérky - močové cesty
Ahojte. Mala ma 3roky a uz druhy den sedí cele dni na nočniku, ze jej treba pisat/kakat.. Proste ma to nutkanie alebo ja neviem ale proste sedí tam a sedí a sedí a sedí..a ked ju aj postavime,aby sme to umyli tak proste hysak,plač ze rýchli rýchlo musi pisat,musi pisat.. Dr povedala iba tolko, ze pokiaľ nema nic ine (horúčka,sople...) tak iba vela tekutín pit a davat výživový doplnok na močové cesty. Ok,dávame,pije.. Ale proste to celodenne vysedavanie je uz moc.. Včera večer tsm aj zaspala,akonáhle sme ju zdvihli aby sne dali do postele tak hned hore a musi pisat,musi pisat. Tak zo zúfalstva sme jej dali plienku, s tym sa akoze zmierila a zaspala .ale dneska to iste...uz teraz mam obavy,ako ju večer dostaneme do postele... Viete poradit nieco, co s aosvedcilo u vas ?
zober zajtra rano moc a odnes ho k lekarke.
Nie som zastancom antibiotik, ale je to male dieta a taketo male deti idu hned zo zapalom mocovych ciest to sepsy (urosepsa).
Takze nech ti sestricka dcerke vysetri moc papierikom a hned nech to odosle do labaku, za 4 dni mate vysledky.
Lekarka nech predpise antibiotika, ide vikend, co pojdete zajtra vecer na pohotovost?
Lekarka ma pravdu v tom, ze netreba davat pri asymptomatickom zapale mocovych ciest antibiotika, ale to je trend u starych ludi.
U deti, navyse dcera je symptomaticka, sa davaju antibiotika hned.

Už mala mať davno moč v labáku. 🤷♀️