icon

Prečo 5-mesačné dieťa neudržiava očný kontakt?

21lakis345
22. feb 2024

Ahojte. Mám dcérku, ktorá má 5 mesiačikov a sesternica ma upozornila na jej zvláštne správanie.Je to moje prvé dieťatko a nevedela som, že určité veci treba sledovať. Nepozerá veľmi do očí nikomu, keď ju mam na rukách a prinlizi sa niekto usmeje sa a hlavu mi zaborí do pleca. Spätne si premietam, že ma veľmi nevyhladava. Na druhej strane keď je v húpatku sleduje co robím napríklad pri linke, keď sa jej prihovorím pozrie sa,keď niekto príde do miestnosti zaregistruje to. V kočíku,keď sa zobudí a prídem usmeje sa, ale neplače aby ma privolala, že je hore,čo by vraj mala. Keď ju kŕmim, dokrmujem UM, pozerá mimo mňa . Chcem sa teda spýtať mamiciek s 5m bábatkami ako ich sledujú a ako by to asi malo byť. Ďakujem 😊🙏

Strana
z2
banderaska29
23. feb 2024

moje dieťa má autizmus. paradoxne ako 5 mesačné malo očný kontakt, prišlo to až neskôr, kedy sa začalo prejavovať inak... už sme za tým a vdaka terapeutkam zo zahraničia a skorého podchytenia funguje uplne normalne, ale tvojej sesternici by som išla zaklopat a opýtala sa jej, či je nekompletná od narodenia, alebo sa to stalo časom... je neodborná a blbá. nepodceňuj určite pozorovať očný kontakt a komunikáciu, ale tak až od roku a pol - dvoch....

taktotedanie
23. feb 2024

@21lakis345 je male, sesternica nech sa stara o svoje deti

21lakis345
autor
23. feb 2024

@taktotedanie dá sa na to pozeratvaj tak,na druhej strane budem ostrazitejsia....

kajame
13. júl 2024

@21lakis345 ako je to odsrupom casu? Zmenilo sa nieco? Moj syn tiez vobec neudrziava ocny kontakt.
Dakujem

Strana
z2