Prečo 5-ročný chlapec kašle a kýcha?
Ahojte maminky od minulého týždňa drží malého choroba ale tak že hrdlo ho neboli priedušky má chytene, včera sme šli stým k doktorke nech mu dá nieco na vykaslavanie, dala sumamed syrup 5 ml ale len na tri dni. Ešte Hedelix. Včera bol v pohode , a dneska sme sa zobudili už kýchanie a sopliky, neviete prečo? Ja si myslím len jedno môže to byť s toho že nevedel vykaslievat a ten hedelix pomáha na dýchacie cesty žeby kychal a sopliky sa spustili kôli tomu? Bojím sa. Nechcem tu nenávistné komenty ani nič ,podobne , mám prvé dieťa. A radšej sa od skúsených mamičiek opýtam, lebo iba čo stresujem doma.
obycajna choroba, to za 5rokov nebol chory alebo si ho uniesla a staras sa o neho?
@anonym_8ab9d2 nie, ale vždy mu zabrali antibiotiká. A teraz sa to iba ťahá.
@anonym_8ab9d2 nie, ale vždy mu zabrali antibiotiká. A teraz sa to iba ťahá.
@karmenka123 hlavne kľud. Ak sa ti niečo nezdá tak kontaktuj lekárku. Tu, klasicky si poniektoré musia riešiť svoje nerváky " múdrymi" komentármi.
Píšeš, že antibiotiká dostal len včera, minimálne 48 hodín treba počkať, stav sa zlepší, hlavne kľud, nestresuj sa.
neboj sa, pockaj, keby sa nezlepsilo, mozes ist k dr zajtra alebo v pondelok. teplotu ma? je fajn, ze sople idu von, doteraz mu mozno zatekali, tak kaslal.
neboj sa, pockaj, keby sa nezlepsilo, mozes ist k dr zajtra alebo v pondelok. teplotu ma? je fajn, ze sople idu von, doteraz mu mozno zatekali, tak kaslal.
@deedol no o to ide že prestal kašľať , včera kaslal a dneska asi len raz .. ja si len myslím doktorka niesom ale ten hedelix asi uvoľnil sopliky a preto aj kycha a nezatekaju. A horúčku nemá ani nemal .
@deedol no o to ide že prestal kašľať , včera kaslal a dneska asi len raz .. ja si len myslím doktorka niesom ale ten hedelix asi uvoľnil sopliky a preto aj kycha a nezatekaju. A horúčku nemá ani nemal .
@karmenka123 znie to uplne ok, pokojne to moze byt aj viroza, ak nemal teploty. robila mu crp, ci preco vobec dala atb? 🙂 v kazdom pripade sople uz nejdu do hrdla, ale von, takze to je fajn. drzim palce, nech je do vianoc fit 🙂
@karmenka123 znie to uplne ok, pokojne to moze byt aj viroza, ak nemal teploty. robila mu crp, ci preco vobec dala atb? 🙂 v kazdom pripade sople uz nejdu do hrdla, ale von, takze to je fajn. drzim palce, nech je do vianoc fit 🙂
@deedol priedušky má chytene, ja tak isto. Navzájom sme sa nakazali. Ja som ešte horšie ako on, on aspoň vie sa hrať fungovať ja ledva žijem. Mám nasadené antibiotika. Ale hádam mu bude lepšie. Lebo on je ok, len ten kašeľ bol hrozný a ten prešiel a teraz tie sopliky a kýchanie. Ďakujem veľmi pekne, za vás ♥️
Moja mala asi 10x priedusky chytene a v zivote nemala Antibiotika na to .
Ale zas nezijeme na svk .u vas sa antibiotikum dava na vsetko asi
@anonym_cf35b8 Ale veď tomu chlapcovi nedala lekárka antibiotiká, títo ľudia, čo žijú v zahraničí si myslia, že na Slovensku lekári liečia inak, veď sú to tak isto vyštudovaní, ako hocikde inde. Veď mu dala sirupy na vykašliavanie, ale to tak rýchlo neprejde, ja by som jej telefonovala, že ako sa stav zmenil a čo by doporučovala (aj volnopredajné).
@anonym_cf35b8 Ale veď tomu chlapcovi nedala lekárka antibiotiká, títo ľudia, čo žijú v zahraničí si myslia, že na Slovensku lekári liečia inak, veď sú to tak isto vyštudovaní, ako hocikde inde. Veď mu dala sirupy na vykašliavanie, ale to tak rýchlo neprejde, ja by som jej telefonovala, že ako sa stav zmenil a čo by doporučovala (aj volnopredajné).
@petronelag summamed su antibiotika. No neviem, nasa doktorka veru len tak ATB nepredpise.
Musi byt zavazny dovod.
@karmenka123 ved nic take strasne tomu dietatu nie je, normalna choroba, vsak nam kasel trva niekedy aj 2 tyzsne a dalsie 2 este sem tam. Aj nadcha.
V aprili to prejde… zial tieto virusy idu dokolecka
@anonym_cf35b8 zavisi od dr, my mame tiez taku, co nedava, moj 7r syn mal raz atb a to mal anginu. na tieto kasle sople nikdy. a ano, kaslal aj 3 tyzdne, to uz ja som bola nervozna, ze co to je. ale telo si nakoniec poradilo.
Summamed posobi este minimalne tyžden po dobratí. Treba podavať nalačno aby mal čo najlepšiu vstrebateĺnost plus kvalitné probiotiká. Tieto širokospektralne atb lekari radi predpisuju lebo nimi nič nepokazia ale ani veĺmi.nepomožu. Ak bude kašeĺ a nadcha pretvavat žiadaj urobyť stery aby sa zistila konkretna bakteria. Deti maju vo vačšine pripadov moraxelu, ktorej sa veĺmi tazko zbavuje, je to taka školkarska bakteria. Skuste inhalovať vincentku
@anonym_cf35b8 neboj sa, našťastie sú Dr. Aj na SR, ktoré necapu ATB ako na bežiacom pase. Ani naša dr. Nedáva na virusovy zapal priedusiek, jedine ak je bakteria typu streptokok A , mykoplazmy, chlamydie .
Uzkostliva si tak trochu..
žienky, teraz som čítala jedno fórum, tak som mala pravdu.. ako u malého, do včera mal kašeľ, ten prešiel ako som dávala ten hedelix a spustilo sa kýchanie a sopliky. Lebo ten hlien produkoval na prieduskach a uvoľnil sa cez noštek.

obycajna choroba, to za 5rokov nebol chory alebo si ho uniesla a staras sa o neho?