Prečo 9-mesačné dieťa nechce loziť na štyroch?
Ahojte,mam takmer 9m dietatko, do 6m isla ,,tabulkovo,, zacala sa davat na styri,ale jedna strana jej prepadavala.potom objavila asymetricke plazenie a odvtedy ani tuk,ziadny pokus na styri,ved vsade sa predsa doplazi..cvicime ale vypina sa do luku,o tyzden zaciname s vojtovkou.mate skusenost? Kedy sa da na tie styri?
@kristinkalm ma aj ine problémy ked hned vojtovka?
@anonym_47d196 nema,ale je fakt vyrazne asymetricka,v kazdej vyvojovej faze to bolo vidno,otacanie sa,pivotovanie..druha strana vzdy az po cviceniach ,,nabehla,, a aj to 2mesiace po prvej strane.teraz vsak nereaguje na cvicenia vobec
My sme cvičili vojtovku asi 2 mesiace. Bolo to síce náročné, ale ten pokrok v motorike bol obrovský
Takze pevne nervy, vydržať plač a potom sa už len tešiť
Ak sa pohybuje asymetricky tak vojtovka je úžasná, aby sa rozhýbali svaly ktoré nepoužíva
Skusila by som este vyhladat Fyziomama..venuje sa tomu a maju aj zaujimave videa,prip.sa da ist na konzultaciu a pod.
Naša neštvornožkovala vôbec a mohli sme sa aj na hlavu postaviť.. chodila vzpriamene po kolenách... Problémy doteraz. Chodiť začala keď mala 23 mesiacov, teraz má tri roky a chodí zle, vtáča chodidlá. Musí nosiť pomôcky na úpravu chôdze... Či je to dôsledok alebo príčina toho, že neštvornožkovala nevie povedať nikto..

@kristinkalm ma aj ine problémy ked hned vojtovka?