icon

Prečo 9-mesačné dieťa nechce loziť na štyroch?

kristinkalm
4. jún 2026

Ahojte,mam takmer 9m dietatko, do 6m isla ,,tabulkovo,, zacala sa davat na styri,ale jedna strana jej prepadavala.potom objavila asymetricke plazenie a odvtedy ani tuk,ziadny pokus na styri,ved vsade sa predsa doplazi..cvicime ale vypina sa do luku,o tyzden zaciname s vojtovkou.mate skusenost? Kedy sa da na tie styri?

anonym_47d196
4. jún 2026

@kristinkalm ma aj ine problémy ked hned vojtovka?

kristinkalm
autor
4. jún 2026
@anonym_47d196

@kristinkalm ma aj ine problémy ked hned vojtovka?

@anonym_47d196 nema,ale je fakt vyrazne asymetricka,v kazdej vyvojovej faze to bolo vidno,otacanie sa,pivotovanie..druha strana vzdy az po cviceniach ,,nabehla,, a aj to 2mesiace po prvej strane.teraz vsak nereaguje na cvicenia vobec

anonym_9b75b2
4. jún 2026

My sme cvičili vojtovku asi 2 mesiace. Bolo to síce náročné, ale ten pokrok v motorike bol obrovský
Takze pevne nervy, vydržať plač a potom sa už len tešiť
Ak sa pohybuje asymetricky tak vojtovka je úžasná, aby sa rozhýbali svaly ktoré nepoužíva

ludmilka2407
4. jún 2026

Skusila by som este vyhladat Fyziomama..venuje sa tomu a maju aj zaujimave videa,prip.sa da ist na konzultaciu a pod.

anonym_97103e
4. jún 2026

Naša neštvornožkovala vôbec a mohli sme sa aj na hlavu postaviť.. chodila vzpriamene po kolenách... Problémy doteraz. Chodiť začala keď mala 23 mesiacov, teraz má tri roky a chodí zle, vtáča chodidlá. Musí nosiť pomôcky na úpravu chôdze... Či je to dôsledok alebo príčina toho, že neštvornožkovala nevie povedať nikto..

kristinkalm
autor
4. jún 2026
@anonym_9b75b2

My sme cvičili vojtovku asi 2 mesiace. Bolo to síce náročné, ale ten pokrok v motorike bol obrovský
Ak sa pohybuje asymetricky tak vojtovka je úžasná, aby sa rozhýbali svaly ktoré nepoužíva

@anonym_9b75b2 dakujem krasne za povzbudenie a v akom veku ste cvicili?

anonym_9b75b2
4. jún 2026
@kristinkalm

@anonym_9b75b2 dakujem krasne za povzbudenie a v akom veku ste cvicili?

@kristinkalm začali sme vo veku 6 mes., ani náznak otáčania sa, pasticky zovreté. Vedela si chytiť hračku aj fľašu, ale inak držala zovreté päste
Cvičili sme poctivo 4x denne, krik na celu ulicu, spotený muz, spotena ja, dieťa vyrevane, ale pokrok sa dostavil veľmi rýchlo, potom sme ešte chodili cvičiť ale už to boli rôzne cviky nie vojtovka. Ale dcéra všetko pekne dobehla a nemáme žiadne problemy

kristinkalm
autor
5. jún 2026
@anonym_9b75b2

@kristinkalm začali sme vo veku 6 mes., ani náznak otáčania sa, pasticky zovreté. Vedela si chytiť hračku aj fľašu, ale inak držala zovreté päste
Cvičili sme poctivo 4x denne, krik na celu ulicu, spotený muz, spotena ja, dieťa vyrevane, ale pokrok sa dostavil veľmi rýchlo, potom sme ešte chodili cvičiť ale už to boli rôzne cviky nie vojtovka. Ale dcéra všetko pekne dobehla a nemáme žiadne problemy

@anonym_9b75b2 super dakujem velmi pekne za odpoved

kristinkalm
autor
5. jún 2026
@anonym_9b75b2

@anonym_9b75b2 prosim a este blabotanie? To mala ok? Lebo nasa nic

anonym_9b75b2
5. jún 2026
@kristinkalm

@anonym_9b75b2 prosim a este blabotanie? To mala ok? Lebo nasa nic

@kristinkalm bľabotanie bolo až až. Jej problém bola taka tuhosť, ona bola silná ako zápasník, silná a tuhá

anonym_678d1d
5. jún 2026

Slabe brusne svaly? Sedi samostatne uz?

Ja velmi odporucam baby plavanie, nase dieta bolo vo vsetkom ale pozadu, teda na hranici az za nou a to plavanie nakoplo, kebyze viem, skor zacneme chodit..

jarkasmejka
13. jún 2026
@anonym_9b75b2

@anonym_9b75b2 prosím kedy ste začali cvičiť vojtovku bolo to oba kvôli asymetrii ? Kedy nastupovali reálne pokroky a keď dieťa spravili pokrok ožilo aj po tej sociálnej stránke ?🙂

anonym_9b75b2
14. jún 2026
@jarkasmejka

@anonym_9b75b2 prosím kedy ste začali cvičiť vojtovku bolo to oba kvôli asymetrii ? Kedy nastupovali reálne pokroky a keď dieťa spravili pokrok ožilo aj po tej sociálnej stránke ?🙂

@jarkasmejka mala asi 6 mesiacov. Nebolo to kvôli asymetrii, ale bola veľmi tuhá, stvrdnuta, pasticky zatvorené a nenapredovala v motorilke. Prvé pokroky asi za 3 týždne, ale my sme cvičili naozaj poctivo 4x denne, plač, neplač. Dokopy sme vojtokvku cvičili asi 2-3 mesiace, ona vynikajúco naskočila a potom sme cvičili už rôzne cviky čo nám ukázali. Na lopte aj valci. Musela som ju veľa dávať na zem, aby mala tvrde pod sebou. Po sociálnej stránke nemala žiadny problém. Veľa sa smiala, tešila sa keď sa jej niekto prihovoril, dobre držala očný kontakt, normálne reagovala keď sme ju oslovili a blabotala