Prečo bezdotykový teplomer ukazuje rôzne výsledky?
Aké máte skúsenosti s bezdotykovými teplomermi? Tiež vám bezdotykové merajú inú teplotu v strede čela a inú naboku? A každýkrát čo meriam je iná 🤦♀️. A to som si pýtala najlepší aký majú, bez ohľadu na cenu. Ten plastový digitálny zas meria menej. A všimla som si, že keď meriam sebe, meria takmer rovnako v strede čela ako naboku. Som z toho jeleň🙈
Áno na bokoch viac a v strede menej a keď je to hranicne,tak to meralo vsade inak, takze som sa vrátila k ortutovemu,keď treba.
ortuťový je najpresnejší tak kup ten
Nie len tie bezdotykové, aj digitálne sú na prd, 3x odmeriam dieťaťu a 3x iná teplota s odychýlkou 0,8 stupňa 🙈
Ano, preto sa ma merat presne podla navodu v manuali a len na jednom mieste. Ani tak sa na bezdotykove teplomery neda spolahnut a meranie je len orientacne. Na spravne meranie je potrebne merat v podpazusi (kludne digitalnym, len musis nechat aj ten aspon 5 min ako skleneny) alebo v konecniku u deti. Pod jazykom asi malokto meria a trosku presnejsie su bezdotykove usne. Sklenen teplomery uz nie su ortutove, ale tusim galium sa dava vacsinou.
Ja meriam len v strede cela a vždy mi nameralo rovnako ako digitálny pod pazuchou
@anavixy digitalnym meriam dlho, viackrat za sebou a napr mal 38,2. Kdezto bezdotykovy cez 39 🙄. Uz mi bezdotykovy nameral aj 40,5 tak to ma uz vystrasilo. Ale v strede cela napr. 39,3. To mam druhy novsi bezdotykovy, ale idem poslat muza kupit ten skleneny. Len v noci je bezdotykovy pohodlny, ten prvy ktory tu nemam ten lepsie meria
@liv1 ja im už neverím. V júni mal syn teplotu, bol horúci, ruky a nohy ľadové, triaslo ho a v polospánku mi spieval o vesmíre. Bezdotykový ukazoval okolo 38°, no mne sa to nezdalo. Manžel utekal k našim pre klasický ortuťový teplomer a ten mu nameral 40,1° - normálne som neverila. Teraz sme už týždeň doma s chrípkou, syn mal 4 dni teplotu 39,5° - 39,8° a bezdotykový ukazoval max 38,6°. Áno, ten pod 'pazuchu' je nepohodlný, ale najviac spoľahlivý.
V škôlke mám 3 bezdotykové a každý meria inak 🤷🏻♀️
Bezdotykive su uplne na prd, kym sim nemala liehovy robila som to tak ze som odmerala seba, bezohladu na cisli na dispelji som si povedala ze mam 36.5 odrqtala displej bezne ukazoval okolo 34-35 a tuto odcbylku som pripocitala k tomu co som namerala na dietati, cize bezne 1.5 -2 stupna viac.
Ja som vôbec nebola spokojná s tými bez kontaktnými na čelo. Mame do ucha a meria úplne presne ako v konečníku. Teraz mal malý 2 dni horúčky a meral rovnako. Na čele mal 36.5 a v konečníku a uchu 39.4..
@liv1 tiez ma vystrasil tento teplomer..dcerke nameralo teplotu 40°C a rektalny 38..utekam k Dr a ona mi povie ze tieto teplomery su len orientacne 🤦♀️ pocula som uz vsetko ale toto veru nie...tak jej vravim aky je vyznam orientacnej teploty plus minus 2 stupne? Ze to co je za hlupost? Takze bezdotykove uz ani vidiet..uplne blbost..teplota musi byt presna a nie orientacna 🤦♀️
@lenocka8894 ale vies co nechapem. Preco ked ja nemam teplotu, meria presne 36,6. To zblbne iba pri vyssej teplote? 🤷♀️ no kazdopadne su nanic
Meriam už len bezdotykovým, jednou značkou , medzi spánkom a stred celom. Vždy je to presne a totožné s teplotou v uchu a meraním ortutivym teplomerom, čiže reálnou teplotou, ktorú má .
@liv1 mne tiez ked som na sebe merala neujazoval teplotu. Ale merala som 5x po sebe a vzdy ine cislo..je to blbost a nespoliehala by som sa nan za ziadnych okolnosti
@lenocka8894 no mne vzdy odmeria 36,6. A jemu vzdy inak. Uz manzel doniesol ten teplomer, spravim vyskum 😁
@liv1 my mame tych teplomerov doma niekolko odskusanyvh, bezdotykove, digitalne...kazdy jeden po premerani ukazuje inu teplotu a ze rozdiel kludne aj 1-2 stupne🫣
zatial najspoľahlivejši je tento
Sent from Alza app: https://www.alza.sk/braun-thermoscan-7-irt6525-...
za 3 sekundy z ucha, porovnany s ortutovym a najpresnejsie meranie. ortutovy malemu dietatu das tazko...
Bezdotykove sú úplne na prd. Ja si ešte strazim jeden ortutovy starý. Nie je nič lepsie
@yelena159 ten je legislatívne zakázaný predávať.
Bezdotykove nie vždy nameraju presne, pretože je buď vlhke celo alebo sú tam vlasy, vždy treba utrieť celo aby bolo úplne suche a prechádzať od stredu do boku ..ale môže sa stat; že aj tak nenameraju presne. Ja som už jeden takýto bezdotykovy vrátila lebo meral veľmi rozdielne hodnoty za sebou...
Chcela som kúpiť nejaky iný, ale stále som si není ista ci investovať ...kým nebude na trhu ozaj niečo spolahlive, asi ostanem pri klasike.
A náhodou niekto nemá skusenost s tými co merajú v uchu? Pripadne ultrazvukové?
Toto som nasla k bezdotykovym;
Čelový teplomer – na bezkontaktné meranie teploty využíva infračervené žiarenie. V poslednej dobe si získali veľkú popularitu najmä medzi rodičmi, keďže takéto meranie telesnej teploty nijako nezaťažuje dieťa. Ak chcete infračerveným teplomerom zmerať teplotu presne, musíte ho mať aspoň 15 minút umiestnený v miestnosti, v ktorej budete merať.
Treba si uvedomiť, čo sa vlastne človek pri "meraní teploty" snaží zistiť.
Podstatná je "teplota jadra tela" niekde vnútri hrude pri srdci, ale tú sa ZMERAŤ (čím myslíme meranie ako vo fyzike či technických odboroch) jednoducho nedá, meracia sonda by sa musela vpichnúť do tela. Preto existuje viacero viac i menej presných aproximácii podľa teploty na rôznych miestach povrchu tela (resp. povrchu zvonka dostupných dutín). "Meranie" teploty povrchu čela je skôr "kvalifikovaným odhadom" než meraním, a kto má bezdotykový teplomer, ktorý má na výber meranie teploty tela (na čele alebo inde) a teploty rôznych predmetov (u mňa "hlava" vs. "domček") už asi zistil, že to ukáže inú teplotu v každom z týchto režimov. Ten na meranie predmetov ukáže približne skutočnú teplotu povrchu, zatiaľ čo ten na čelo prepočítava teplotu čela (ktorá je sama osebe silne skresľovaná potením, teplotou prostredia a pod.) na odhadovanú telesnú teplotu...
Ja osobne meriam na čele 3x po sebe a aj tak je z toho skutočný výsledok len určenie rozsahu "normálna teplota/zvýšená teplota/silná horúčka"... vzhľadom k tomu, že každý organizmus reaguje inak, v skutočnosti ani príliš viac netreba. Tým chcem povedať to, že rozdiel medzi nameraním 38 °C a 38,5 °C neznamená skoro nič.
@pataja to aj tak nefunguje. Ved ked je clovek chory, teplomer neodklada do spajze 😁 a ma ho pri sebe.. Ak na pravej strane cela ma dieta 39, na lavej 38,2, niekde je proste chyba. Kupili sme nakoniec ten teplomer, ktory vyzera ako ortutovy a ten nakoniec pod pazuchou meral menej ako bezdotykovy na cele. Mne odmeral 38,3 na cele a pod pazuchou 37,6. celemu tomu i tak nerozumiem, preco tak zosalie len pri zvysenej teplote a ked teplotu nemame, ukazuje vsetkym spravne.
Nasla som celkom dobre recenzie na Braun 6525 alebo 6520, merajú v ušku. Uvažujem nad ním, nema niekto?

@liv1 také teplomery nestoja za nič, sú nepresné, nedá sa na ne spolahnut