Prečo dcérka nepriberá na váhe?
Ahojte, dcerka ma aktualne skoro 16 mesiacov, a nedavno som ju vazila. Od poslednej kontroly u doktorky ktora bola v 12m nepribrala a ak aj ano tak velmi malicko...Moze to byt tym ze odvtedy zacala chodit a je neustale v pohybe ? Chuda rozhodne nie je , odmalicka bola skor taka buclatejsia a vacsia, momentalne ma 10,6 kg. Bojim sa co mi doktorka povie na dalsej kontrole ked uvidi ze nic nepribrala. Mali ste niekto podobnu skusenot ?
Na poradňu by ste mali ísť na 2r. Dovtedy ešte priberie. A je to úplne v poriadku, ak nechudne, je to ok.
@anjelicek26 vsak 2 kila je dost. To vychadza cca 500 g za stvrtrok ako je pisane podla tabuliek.
@tosomja nie poradnu a ockovanie mame este teraz onedlho
Moje od 1 roka nepribrali skoro vobec.Len sa tahaju do vysky. Mmnt skoro 4r ma 14kg a 5r ma 15kg. :D V roku mali 11 a 12 kg. A nemaju problem s jedlom. 🙂
Maly bol este do 2 rokov taka gulka. Mal cez 16kg. Teraz ma 4 roky, len o 2kg viac ale stihlunky. Takze by som sa uplne nepozerala na to, ze nepribera, ak celkovo prosperuje.
Po 1. Roku sa pribera ovela menej ako do 1 roka, je to ok
Bojis sa co Ti doktorka povie? Boze :( vies, keby si sa bala, ze nieco nie je v poriadku a podobne... ale nie toto. A ano deticky menej priberaju dokonca mozu schudnut ked zacnu chodit. PS moja 2.5 rocna dievka vazi 10.5kg aj s topankami...

Medzi 1-2.rokom nase deti pribrali presne dve kila. Uz to nie je Ako priberanie v prvom roku (4nasobili porodnu vahu), co ale pri ich porodnej 2.5 kila +/- zasa nebolo take tazke...