Prečo má 11-ročný syn 166 cm?
to je údaj z dnešnej 11 ročnej prehliadky.
Syn je odmalička výrazne vyššia ako všetci rovesníci, v 9 rokoch mal 148 cm. Manžel má 191 cm a ja 176 cm.
Akurát dnes detská sa rozhodla, že ho posiela na Endokrinologiu aby sa vylúčili poruchy. Syn je aj chudý pri tej výške má 52 kg. Puberta ešte nezačala!
Okrem toho nás poslala aj na ortopédou Skoliotické držanie tela a kvôli hrudníku.
Stretli ste sa s tým niekedy?
@anonym_autor nevidim dovod, preco by nemal... moja dcera mala tiez tolko, aktualne ma 14. 178cm a 54kg.. je uplne v poriadku, nerobi cirkus ani lekarka ani nik.. otec ma 194cm, ja 170cm... od malicka je vyssia, ma dlhanske nohy atd... vysetrite ak treba, ale pridala by som iny sport, ja by som sa prave na basket cisto nespoliehala, kamosky co toto cvicili vysoke skoncili s problemami s chrbticou, jedna v 18tke s korzetom (zase nemam ich 50.. iba par,ale aj tak). Perspektiva neperspektiva, ak vidno nejaku skoliozu, najst dobreho fyzioterapeuta a cvicit.
@anonym_autor synovec má 14r. 182cm. Švagor je tiež vysoký a sestra má okolo 160cm
@anonym_autor naša má 9 rokov, 152 cm, cca 44kg a to je dievča. Mám trochu obavy čo to bude v puberte ešte, už teraz nosí niektoré veci dámske S, nohy velkosti 38
@otilia16 moja podobne az na veľkosť nohy 41 ja mam 36🤣
@anonym_autor synovec má 14r. 182cm. Švagor je tiež vysoký a sestra má okolo 160cm
@lilian183 14 ročný má 188 merali ho pred 2 týždnami
@anonym_autor nevidim dovod, preco by nemal... moja dcera mala tiez tolko, aktualne ma 14. 178cm a 54kg.. je uplne v poriadku, nerobi cirkus ani lekarka ani nik.. otec ma 194cm, ja 170cm... od malicka je vyssia, ma dlhanske nohy atd... vysetrite ak treba, ale pridala by som iny sport, ja by som sa prave na basket cisto nespoliehala, kamosky co toto cvicili vysoke skoncili s problemami s chrbticou, jedna v 18tke s korzetom (zase nemam ich 50.. iba par,ale aj tak). Perspektiva neperspektiva, ak vidno nejaku skoliozu, najst dobreho fyzioterapeuta a cvicit.
@anonym_48a4ac veď ja som bola peekvapena, že ho poslala
Skoliozu má 12 st. A aj starší má skoliozu ten bude mať v dwcwmbri 15
Táto doktorka našu starú vymenila začiatkom minulého roku. Ešte sme s ňou nemali česť.
S 11 ročným som písala. Pred 2 týždnami som bola so staršim a tam sme dostali 3 výmenne lístky Ortopedia , Kožné a Očné😀 Starší má 188/66 Dostala som prednášku o životospráve. Na chrbticu reagovala "Katastrofa" A všetko máne z mobilov
@zltalienka a čo vraveli?
@janula2511 kontrola vysky, vahy, odber krvi, kontrola stitnej zlazy pohmatom a ultrazvukom. Kontrola o pol roka. Jednemu z chlapcov vysli hranicne vysledky z krvi.
@janula2511 kontrola vysky, vahy, odber krvi, kontrola stitnej zlazy pohmatom a ultrazvukom. Kontrola o pol roka. Jednemu z chlapcov vysli hranicne vysledky z krvi.
@zltalienka ako dlho sa čaká na výsledky krvy?
@zltalienka ako dlho sa čaká na výsledky krvy?
@janula2511 10 dni tusim.
@myrepose ahoj, nie, uplne normalny vyvoj som mala, v 10 rokoch ma zacali pobolievat prsia, v 12 som dostala menstruaciu, v 14 rokoch som uz bola final ako teraz, to co popisujes, je uplne normalne
Endokrinologia 164,8 cm😀 o 1,2 cm menej ako pred 3 mesiacmi. Váha 49. Za 3 mesiace schudol a aj o cm sa zmenšil ....
Puberta začína, vyzerá byť všetko v pohode pre istotu ešte krv mu zobrali. Predpokladaná výška 198 cm a je to rodinné.

@anonym_autor kedy mate termin na endokrinologii? Moje spagety chlapci 12r 160cm a 37kg a druhy 10r 149cm a 29kg idu koncom mesiaca, potom budem vediet co obnasa vysetrenie. Ale urcite im budu brat krv, to uz viem.
@zltalienka boli ste na už na endokrinologii?