icon

Prečo má dnes toľko detí celiakiu a alergie?

lussy23
6. okt 2012

Všimam si čoraz častejšie, že detí s celiakou a alergiami pribúda. Ale prečo je to tak? Prečo rómovia tieto choroby nemajú? Čím to je?

mima4
6. okt 2012

@lussy23 fakt romovia tieto choroby nemaju? odkial mas tento udaj? Inak vies, ze priemerny vek roma je o 15 rokov nizsi ako neroma?
K tej tvojej otazke.. podla mojho subjektivneho nazoru je to prilis sterilne prostredie u deti, malo pohybu na certstvom vzduchu, prechemizovana strava... sladkosti...

bambola
6. okt 2012

@lussy23 mas nejake statistiky, ktore to potvrdzuju? 😉

bambola
6. okt 2012

@lussy23 a inac je to jednoduche...... znecistenie prostredia, narast automobilov, smog..... to su len mozne priciny co ma napadli. ah ano, este isto niekde pride , ze je to nasledkom ockovania.

stastnamamulka
6. okt 2012

@lussy23 suhlasim s @mima4 😉 dievca zlate,choroba si nevybera podla rasy ani farby pleti,ver tomu,ze vela z nich ma aj ovela vaznejsie diagnozy,o ktorych pises...vela z nich je v detskych domovoch,dojcenskych ustavoch a diagnostickych centrach 😅 rozmyslat nad spustacami celiakie a alergie by bolo na dlho 😉

zigzag
6. okt 2012

@lussy23 ockovanie je toho pricinou, a znecistene zdroje a ecka v potravinych..... 😖

stastnamamulka
6. okt 2012

@bambola ano,ockovanie moze byt jednym zo spustacov ☹ a ak by niekto namietal,ze aka len moze byt zaockovanost konkretne Romov,mozem sprostredkovane potvrdit,ze obcania v hmotnej nudzi za navstevu poradne s dietatom dostavaju prispevky/cca 13e/ 🙄

mamutka
6. okt 2012

raz na navsteve v porodnici som pocuvala ako mlada mamicka hovori rodicom ako sa stretli na izbe baby co v nedavnej minulosti potratili-vsetky. ked to tak riesili, tak ma to naozaj zarazilo, ako vela mladych bab to ma za sebou, ale nijaku romku nespominali. tie s tym problem nemaju. ono na tom mieco bude. romovia sa stravuju zvacsa inak, my sa snazime kupovat hodne "kvalitnych" veci ale vsetko je to sama umelina a chemia - take tie brutalne vtipy ako napr. cierny chlieb - ultra zdravy... no jasne, z bielej muky...... a farbu ma z coho potom??? jeme kopu jedov, denne. na zdravi sa to prejavuje.

lenja123
6. okt 2012

@mamutka ja tomu sice absolutne nerozumiem, ale ty máš pocit, že rómovia sa stravujú zdravo? To snad nemyslíš vážne 😝. Okrem toho nemôžme vedieť, ako je to s potratmi u nich, pochybujem, že sa chodia preliečovať a ležať do nemocnice, aj ked potratia.

mamutka
7. okt 2012

@lenja123 a kde pisem, ze sa romovia stravuju zdravo? pisem, ze inak. Pojedia co pride, hlavne maso, aj psov a macky, neriesim co jedia, pisem ze my jeme akoze kvalitne veci, ale prejdi sa obchodom a najdi nieco kde nie je umelina? ze sa nahodou zistilo, ze v "kvalitnych" znackovych olivovych olejoch je DDT je ziarivy priklad toho ako to s nasou stravou vyzera.....

mirreckall
8. okt 2012

preto lebo su same blbosti popisane, co vsetko sa nesmie jest pocas tehu a pritom je to totalna blbost... treba jest vsetko a s mierou... ja som tazky alergik na ovocie a zeleninu a pocas tehu zrazu jem vsetko a nemam ziadny problem aj po vysadeni tabletiek na alegiu... preco by som napriklad nemohla jest jahody, ked ich mame plnu zahradu??? a tak isto aj syry aj zincicu a neviem co vsetko... ked boli nase mamy alebo babky v nasom veku, nic taketo necitali jedli vsetko a sme zdravi 🙂

aliza
8. okt 2012

osobne si myslim, ze za to moze priskore zavadzanie prikrmov, prikrmovanie tymi kadejakymi kupovanymi sajrajtami, dalej cukor a to mi nikto nevyvrati, ze slovenske deti jedia cukru az prilis....sladke obedy, sladke dzusy, caje, piskoty uz od 4 mesiacov, lekvare, sladke jogurty, sladke kase, sladke vyzivky a pod. Co sa tyka ockovania , tak neviem, dcera ockovana bola a aj napriek tazkej rodinnej anamneze (ekzem v celej zenskej linii) ona ekzem nikdy nemala. Ale prve 2 roky jedla naozaj zdravo, bez sladkosti, bez mlieka a pod. Takze ja osobne tvrdim, ze je to v strave.

kinna
Odpoveď bola odstránená