icon

Prečo má môj syn problémy so strnulosťou a plačom?

15. okt 2025

raz ste mi tu už veľmi dobre poradili a vyriešili zdravotný problém čo mala staršia dcéra. tak idem ti skúsiť znova-vopred píšem že zajtra sa chystám k dr ale predsa, viac hláv, viac rozumu tak snáď..
mám syna, ma 5mes.. asi tak týždeň ho strašne španuje-vystiera sa úplne do laty, prehýba sa do luku-teda ja som myslela že kolíkove bolesti sú do 3 max do 5 mes.. už neviem čo skúsiť.. pri kojení to
robí tak som skúšala mu dať UM (máme neocate na dokrmovanie) ale teda to iste robí..a hrozne plače až tak desivo či ako to povedať.. niekedy z ničoho nič začne kričať a ho úplne vystrie. myslela som že prdy (dávam sab simpelex, feniklový caj-z toho zo nie je to pil aj pred týmito bolesťami). neprdi tak ukážkovo ako predtym ale prdi. ešte mi napadla zápcha-brucho je však voľne, nemá ho tvrdé ani nejaké plne, ale zas kakal z toho raz tak normálne (2x len také akoby spinenie či co). momentálne mu idú zuby, môže to byt z toho? keď mu dám panadol (na bolesť) tak sa utíši. na brušku je to ok aj keď aj tam ho niekedy povystrieda. môže to byt tichý reflux? napadlo mi aj že mu nesadlo um lenže on to robí aj pri kojení. máte nejaké tipy čo by to mohlo byt?

anonym_fa157c
15. okt 2025

A ked ma take prejavy, reaguje na teba, fixuje pohlad, nema vyvratene oci? Moze to byt aj nieco neurologicke, urcite to ries.

lenvam
15. okt 2025

@anonym_autor tiež ma napadla epilepsia

anonym_a7780a
15. okt 2025

Nemôže to byt hypertonus?

autor
15. okt 2025
@anonym_fa157c

A ked ma take prejavy, reaguje na teba, fixuje pohlad, nema vyvratene oci? Moze to byt aj nieco neurologicke, urcite to ries.

@anonym_fa157c vyvrátené oči nemá, puci sa, plače takže ma zavreté oči.. mne preto napadlo či ho nezapeka

autor
15. okt 2025
@anonym_a7780a

Nemôže to byt hypertonus?

@anonym_a7780a to som sa pýtala dr ešte keď mal cca mesiac pretože na brušku strašne dvíhal nohy dohora ale ma vysmiala že urcite nič také nemá

autor
15. okt 2025
@lenvam

@lenvam a to by prišlo len tak z ničoho nic?

anonym_fa157c
15. okt 2025

Ano, epilepticky zachvat pride len tak z nicoho nic a u takeho babatka sa moze prejavovat tak, ze z nicoho nic ho vystrie ako luk a nereaguje, potom sa rozplace, trvat to moze rozne dlho, ale zvacsa par sekund… No urcite to spomen doktorke, nech vyluci neurologicku pricinu.

autor
15. okt 2025
@lenvam

@lenvam pozrela som si cez google príznaky epilepsie ani jedno mi naňho nesedí. on ma iba to vystieranie do laty- mala to aj dcéra keď mala cca 3mes a mala intoleranciu na laktozu (v tom čase sme to nevedeli) a mala z toho hrozne kŕče a bolesti.. príde mi to veľmi podobne lenže on je na neocate takže mi to nedava zmysel a ja som mliečne radikálne obmedzila

autor
15. okt 2025
@anonym_fa157c

Ano, epilepticky zachvat pride len tak z nicoho nic a u takeho babatka sa moze prejavovat tak, ze z nicoho nic ho vystrie ako luk a nereaguje, potom sa rozplace, trvat to moze rozne dlho, ale zvacsa par sekund… No urcite to spomen doktorke, nech vyluci neurologicku pricinu.

@anonym_fa157c aha rozumiem no opýtam sa ale zas on reaguje, nemá žiadne momenty žeby nereagoval alebo nevnímal.. on začne plakať ešte počas toho alebo tesne po ale keď napr zmením polohu že ho dám do zvislej tak sa vie rýchlo utíšiť. alebo na brušku, tak aj pekne pospi.. všimla som si že najmä v polohe ležmo ma takéto problémy preto mi napadol aj ten tichý reflux (negrcka)

autor
15. okt 2025

príznaky mi sedia skôr na invaginaciu

andrejka1974
15. okt 2025

@anonym_autor skús ho natočiť a ukázať veci najskôr detskej lekárke riešila by som to môže to byt naozaj epilepsia

anonym_2f224e
15. okt 2025
@anonym_autor

príznaky mi sedia skôr na invaginaciu

@anonym_autor invaginacia urcite nie, to je zivot ohrozujuci stav pri ktorom sa crevo upcha a moze to mat velmi zle nasledky v priebehu par hodin,a kedze pises ze to trva asi tyzden invaginacia to urcite nebude