Prečo majú deti alergie, autizmus a iné choroby?
labaga prečo naše deti trpia čím dalej týmviac roznymi alergiami, autizmom, dmo, a kadečo iné... čím to je očkovaním??? tu na mk asi ano, ako matka si kladiem tuto otazku mam pocit že odpoved je indea
Tiež žasnem... 😕 Skôr ten úvodný príspevok bol taký trochu nezrozumiteľný, sme tu viacerí tápali zo začiatku že o čo vlastne ide...
@macamac no tak to netusim. mozno preto, aby mohli mudri a vzdelani ludia vo "fachu" odpovedat na tuto otazku - na tento nazov temy 😀 😀
@mandragora22 ahaaaaaaaa 😀 tak dúfam, že sa tu nahrnú a budú zas vymývať mozočky 😉 🤐
a štýlom-že len JA mám PRAVDU-a tým pádom ju nemôže mať nik iný 😕 😀 😀 😝 🤐
@mandragora22
@macamac
baby nerýpte 🙂 😀 a bol tu taký niekto? 😅
ale dievčatá-veď poďme k téme 😀
nejaké hlboké myšlienky-je kľud, všetko okolo spí 😉
@mandragora22
@halienka
@mandragora22 😀 žeby?
@macamac žeby sme načreli do duchovných príčin, keď fyzické sme už celkom vyčerpali? 😅 inak moje dieťa ešte nespí 😠 😖 😀 asi zlyhal prirodzený výber u nás, šak kto to kedy videl také decko 😀 😀
@halienka a koľko má to dítko? keď nebuvá?
a k téme- no fakt sme na nič neprišli z fyzična-načrime do duchovna 😕
a ja hneď na úvod: staré indiánske príslovie hovorí: Všetky choroby tela sú z choroby duše" 😕 toť pravda svätá 😉 a musím to vedieť najlepšie,lebo môj mm hovorí,že keby veril na predošlé životy,tak on má pocit,že bol indián 😀 😀 😀 😀 😀 😝
@macamac 2 roky bude mať za mesiac, potvorka malá, mám podozrenie, že si niekde tajne dobíja baterky 😀 a nechce prezradiť kde, že by som si aj ja nabila 😀
A to tvoj muž má prečo taký pocit? Či fajčí ako indián? 😅 😀 No imunita je vlastne odolnosť, alergia je vlastne prehnaná odolnosť, prehnaná reakcia, čiže s psychického hľadiska by to mohlo byť že sme už až príliš precitlivelí, príliš sa nás dotýkajú veci, ktoré nám nemôžu až tak uškodiť? Alebo sa obrňujeme voči okoliu, vonkajším vplyvom? 😨 😅
skvelá téma aj ked niektoré príspevky - skoršie - troška zarážajúce - hlavne tie urážlivé ale fakt super téma. Nedostaneme na nu odpoved ale aspon pohútať môžme 😀
holky, když už jste to nakously, to duchovno, chtěla jsem se zeptat, zda některá věříte na karmu? Já nejsem věřící člověk v tom pravém slova smyslu, ale nad tímto už jsem několikrát přemýšlela, že prostě někdo si prožije nemoc, i když se třeba zdravě stravuje, nekouří a podobně a někdo je zdravý do 80, i když mu životospráva nic neříká 🙂
Někdy mi přijde, že každá akce vyvolá reakci a snažím se podle toho žít, ale ne vždy to je možné...
@svatule ja skôr verim na vieru ako taku. Ale v dnešnej dobe je ťažke uveriť niečomu čo sa nenosi. Ale ked to niekto dokaže aj napriek celkovemu povedomiu na 100% veriť že svojou myslou može dokazať uuuuplne čokolvek tak sa mu to aj podari. tym myslim aj hybať vecami myslou alebo cestovať mimo telo, alebo vyliečiť ťažku chorobu
No prečítala som to tu všetko , ale ...... som tak trocha rozladená ako sa to v niektorých smeroch zvrhlo.
Ja osobne zastávam názor že každý extrémizmus je cestou nie práve najsprávnejšou . Očkovať či neočkovať ? Ja očkujem a aj budem , len očkujem v rozumnom čase hlavne MMR, moja dcéra bude mať dva roky a ešte zaočkovaná nie je, jenoducho som sa dohodla s doktorkou že očkovať budeme po druhom roku života, nemala najmenšie námietky.
Staršiu dcéru mám očkovanú aj proti žltačke A a aj B ( vtedy to povinné nebolo a platila som si to ) , lenže ona berie antiepileptiká ktoré samotné su záťažou na pečeň a ak by do toho dostala ešte aj žltačku tak s pánom bohom 😒.
Dávam dcéru očkovať aj proti chrípke a to z dôvodu , že vysoké horúčky su u nej veľmi nebezpečné a kombinácia paracetamolu a antiepileptík je veľmi zlá.
Netrúfnem si povedať do akej miery je očkovanie zodpovedné za vznik autizmu , ale kamarátka má syna autistu predčasne narodeného ktorý do 3 rokov nebol očkovaný na doporučenie doktorky z ambulacie rizikových novorodencov a napriek tomuto mu v dva pol roka bol diagnostikovaný ako " nízko funkčný autista ".
Na vznik alergií zastávam názor že za to nezodpovedá očkovanie ale spôsob ako žijeme - príliš čisto, príliš komercionalizovanie, príliš všetko liečime antibiotikami, príliš používame umelé vitamíny, jednoducho preháňame.
Ako nezastávam názor že sa máme vrátit do doby kamennej , ale pri kupovaní ovocia a zeleniny by som si to veru niekedy aj priala. To čo sa teraz predáva nie je ovocie a zeleniny a nejaká napodobenina ktorá je urýchlená a ešte aj postriekaná. Taktiež som zástancom sezonnosti a krajovosti , teda jesť hlavne to čo je momentálne v sezone aktuálne a je prirodeznou súčasťou tej ktorej krajiny.
U mňa to znamená že deťom cez leto a jeseň zásadne nekupujem citrusové ovocie a ani banány. Mám to štastie že mám pozemok, ktorý je vysadený ovocnými stromami tak postupne ako to dozrieva tak konzumujeme. Teraz idem prikupovat malu záhradu kde si nasadím pre deti hlavne zeleninu .
Nevravím že je to cesta pre každého a že je jediná správna ale ja chcem ist práve ňou
Ďalším pre mňa podstatnou vecou je že nedovolíme sa správne vyvinút imunitnému systému našich detí . Preventívne podávame lieky od teploty po očkovaní, teplotu pri chorobách do 38,5 ihneď znižujeme a práve teplota je prvá bariera kedy telo sa začína samo a dobrovolne bránit a vytvára si imunitnu odpoveď. Často mu však nedáme ani najmenšiu šancu. Nedávame mu šancu sa stretávať s prirodzeným prostredím , všetko sa dezinfikuje a to ihneď, ruky krpca sa okamžite otieraju hygienickými antibakteriálnymi obruskami , prepáčte niekedy je mi to až smiešne. Maminu su až hysterické keď náhodou sa dotknu deti psa, ktorý je inak zdravý .
Styk dietata so zvieraťom pre správny vývoj imunitného systému je veľmi dôležitý , často však opomíjaný a podceňovaný . Ja osobne mám dvoch psov a samozrejme su chvíle kedy aj ja už odpadám 😀, napríklad keď sa malá pusinkuje s našou buldočicou ( dobre že nie priamo francuzáky ) , to je už aj na mna dost , ale zasa vedu z toho nerobím. Obidve naše feny su zaočkované, pravidelne kontrolované vetom a odčervované.
Za ďalší pilier správneho vývinu imunitného prostredia považujem otužovanie, neprekurovanie a spanie v chladných miestnostiach , sprchovanie studenšou vodou a to už aj menšie bábätká, nebabušenie.
Jednoducho dať čas a priestor imunitnému systému správne dozriet a hlavne samému, nepotláčať ho , horúčka je náš priateľ ( samozrejme nie 40 ) do 39, dať telu šancu si poradit s chorobou samo, antibiotikaá používat skutočne ked len treba a vtedy sa vyvinie správne.
Alergia je strajk imunitného systému , jeho odklon od správneho vývoja, určite dedíme určité predpoklady ale je to len predpoklad.
@svatule pravdupovediac, mam v tejto otazke ešte vela nezrovnalosti. či sa všetko dobre i zle vracia??? Neviem, ale verim že ked sa aj zla vec podchyti može mať koniec koncov aj velmi pozitivne učinky. KEby sme toho neprežili vela zleho, čo sme si možno aj sami zapričinili, neposuvalo by nas to dopredu.. Ale to sme už niekde inde. JA som chcela len tolko že tu v dnešnom svete je velmi ťažko uveriť že silou mysle sa možme vyliečiť. Myslim veriť bez pochyb, lebo tie pochyby su nam od malička vštepovane. Ved od narodenia žijeme v tom racionalnom svete, kde všetko musi mať vysvetlenie, inak nad tym mavneme rukou. Viera tu moc nehra rolu, preto ani zdaleka nedokažeme take veci na ake mame sice potencial, ale je to všetko zahrabane v tych neistotach ktore su nam vtlkane okolitym svetom. Ved si len zober na vychode, tam kde žiju inym štylom života, viac medituju a venuju sa rozvoju duchovna, tak nieje žiadna rarita že sa tam vznašaju nad zemou a podobne halušky. Verim že by to dokazal ktokolvek z nas keby sme žili v dobrych podmienkach pre rozvoj a vieru tymto nam iracionalnym zaležitostiam.
Ale to sme už uplne uplne mimo temu takže verim že ma admini čoskoro zmažu 😅
@maminuska tu nitko netvrdi že autizmus je spôsobeny len očkovanim. Ale prčo mysliš že toho chlapca neočkovali? LEbo by mu to mohlo velmi priťažiť v jeho situacii, kedže ma už takuto diagnozu. KAmaratka ma ťažko postihnuteho synčeka, Ma 11 rokov a doteraz nebol očkovany na odporučanie lekarov. LEbo by to malo u neho zrejme fatalne nasledky
@vejula neočkovali ho lebo tam bola preukázaná aj ťažká imudeficiencia. Chlapec je inak mentálne priemerne výkonný a nemá žiadne telesné vady.
A myslím že aj laikovi je známe že deti sa majú očkovať keď su zdravé a maju sa rešpektovat kontraindikácie. Moja najstaršia dcéra nie je zaočkovaná proti čiernemu kašlu , lebo je epileptička a náchylná na kŕčové ochorenia. Moje deti moja doktorka nikdy podotýkam nikdy nezaočkovala ked mali náznaky čo i len soplov, alebo v kolektíve boli kiahne.
Nie je možné zrovnávať prečo nebol zaočkovaný syn tvojej kamarátky so zdravými deťmi.
@maminuska ale nemysli si že maleho nemam očkovaneho, mam (okrem MMR) ja len že nikto tu netvrdil že autizmus jedine po očkovani, to je hluposť to je jasne že autizmus sa aj inak ziskava. JA čo mam v okoli znamych tak mam potvrdene že chlapci maju väčši sklon tym autizmom trpieť a ženy ho zas prenašaju na svojich väčšinou synou. Aj ked ony same autizmom netrpia ale napr ich brat je autista. Ony to maju v genoch ale prenesu to na syna, pritom same su zdrave
@maminuska jasne ja len hovorim že preto neočkuju taketo detičky lebo je to velmi velka zaťaž na organizmus. Ale sama musiš uznať že nie vždy vieš čo tvoje dieťa vnutorne prave prekonava. Ako pišeš že tvoje lakrka neočkovala ked deti mali v kolektive kiahne. Napr moj maly prekonal kiahne ked mal 9 mesiacov 😕 Samozrejme nikde do kolektivu ešte nechodil, až po mesiacoch potom som sa dozvedela že v tom istom čase ich malo v našom vchode ešte jedno ročne dievčatko a obaja to chytili asi vo vyťahu od dvoch chalanov v našom vchode ktory už chodia do škôlky, pričom som o tom vôbec nevedela že ich maju... No ale si zober ten pripad že by mi ho zaočkovali v čase ked ešte nemal žiadne priznaky ale už mal virus v tele 😖 Vdaka Bohu že sa tak nestalo
@maminuska ale aj tak klobuk dole isto maš super lekarku, ked bola schopna aj počkať s tym očkovanim, to len tak ociktora lekarka by ti nepočkala... A su aj take ktore očkuju aj ked dieťatko ieje celkom fit 😖 Ale to už je akože brutal. Ale ja mam tiež fajnu lekarku, tiež nedava ATB len tak kvôli každej blbosti, ani kvôli tomu mmr mi nerobila žiadne problemy takže som velmi spokojna tiež
@vejula pozri syn mal 6 týždňov keď mal kiahne a ja 26 rokov, bol to des a to hlavne u mna a dostali sme to od dcéry ktorá ich doniesla zo škôlky. Zároveň s nami to dostal aj exmanžel 😀 . Ani jeden z nás kiahne v deststve nemal.
Romana mala byt zaočkovaná myslím že to bola Hexa -2 dávka práve v máji , ale deň pred očkovaním sa objavili kiahne v jasliach jediný prípad.
Doktorka neočkovala, povedala že si na to netrúfne. Nakoniec tie kiahne nedostala na moje sklamanie., napriek tomu že pol jaslí bolo chorých .
Nemožno takto k tomu pristupovať, čo ked niečo prebieha ...... a čo keď ma zrazí zajtra auto. To som myslela obrazne.
To by sa nikto nikdy nedal zaočkovat ani proti tetanu .
@vejula moja lekárka je fajn ale hlavne kvôli svojej dcére, tvrdej naturalistke ktorá vôbec neočkuje. Jej vlastná dcéra svoje deti neočkuje, deti si porodila doma ( v Českej republike ) pomocou duly.
Takže ona sama sa nad tým ani nepozastavuje ked niekto neočkuje, vždy len upozorní na riziká ktoré jednotlivé choroby sprevádzaju .
@maminuska fuu to ste museli mať veselo doma 😅 No ja nehovorim že nedam teraz nič očkovať lebo čo ak... No ale stať sa može a to je potom fakt zle. Tak moj maly už ma na teraz všetko za sebou chvalabohu a ked bude druhe tak tomu chcem dať len hexu ani prevenar ani mmr a BCG už rušia. No ale to mi ostava už len modliť sa aby to bolo všetko v poriadku, lebo nebudem tu klamať mam z toho všetkeho strach
@maminuska ja ked som sa najprv bala hned odmietnuť chcela som to uhrať tak že akože posuniem najpr ,ale dr mi povedala že ona ta musi zaočkovať do 18 mesiaca, inak to už neuhradzaju tušim, tak som potom narovinu povedala že uplne odmietame, lebo tak som to aj chcela, to bola len taka taktika moja 😀 😀

@mandragora22 😕 nevieš prečo premenovali tému??? a ja hľadám jak blbá,že kde to je? 😕 😀 😀 😀
veď zakladateľka tu už ani nie je,či?