icon

Prečo majú deti alergie, autizmus a iné choroby?

labaga
15. okt 2011

labaga prečo naše deti trpia čím dalej týmviac roznymi alergiami, autizmom, dmo, a kadečo iné... čím to je očkovaním??? tu na mk asi ano, ako matka si kladiem tuto otazku mam pocit že odpoved je indea

maminuska
19. okt 2011

@vejula tak to je kravina čo ti povedala, keby ti chcela vyjst v ustrety tak by ti napísala sople a potom znov a je.
Mne napísala len do karty že očkovanie neodmietam ale žiadam o odklad po druhom roku a bolo . Žiadne vydieranie s preplatením .

vejula
19. okt 2011

@maminuska no sranda že fakt každy lekar ti inak povie, a potom sa ma človek v tom vyznať. Ale tak čo aj tak som to chcelaskôr či neskôr odmietnuť tak to mam zajedno...

brisalek
20. okt 2011

""""""""""""@m.i.r.i Ja si myslim, ze nie vsetko sa da hadzat do jedneho vreca..Alergie su urcite vydobytok modernej doby, pesticidy, prechemizovane prostredie atd, to co tu kedysi nebolo. Ostatne choroby a diagnozy su asi o tom, ze v minulosti sa to bud nepoznalo ( napr. autizmus v zmysle ako ho vnimame dnes) a tito ludia boli povazovani proste za postihnutych vyvrhelov spolocnosti a ostatne diagnozy tiez prisli s vyvojom psychologie..ved kedysi kazdy kto bol "iny" bol blazon alebo dieta vhodne do polepsovne ci osobitnej skoly...to len taky moj laicky pohlad, ze mozno toho nie je vsetkeho zas tak viac, ale zijeme kvalitnejsie a dlhsie, neumierame na x inych chorob a tak sa dostavaju do popredia taketo "poruchy" ci ine odchylky od normalu..kedysi sa to ani nesledovalo...to je len moj nazor..ja si celkovo nemyslim, ze je toho viac..ono je to tazko porovnavat v roznych dobach s roznym vyvovom vo vede, medicine a aj vplyvom prostredia..to mi niekedy pripada ako pri autach ( ospravedlnujem sa za prirovnanie mozno mimo), ze mame stale viac nehod - ale ved mame aj viac aut ako pred 30 rokmi, ze maju mat deti autosedacky, ved kedysi sme lezali v aute vzadu a spali a ake to bolo "bezpecne" a bolo menej nehod ako teraz, pripadne ked pocujem, ze najviac kradnute auta su nas u Skodovky, ale pritom su aj najviac predavane..proste niekedy neporovnavame hrusky s jablkami a tym mame vlastne mozno aj skreslene informacie..""""""""

100% souhlas. Navic bych jeste rekla, ze proste muze lidsky genom treba degenerovat?, ne?🙂
A pridala bych antikoncepci, kterou se dneska "cpe" nektere i deset let urcite okolo 80% holek mezi 18-35, ktere pak maji deti.

brisalek
20. okt 2011

A jeste bych rada pridala neco k ockovani vice vakcinama.
Velke riziko ockovani je podle mne to , ze se ockuje dite, ktere v sobe ma nejakou virovou nebo bakterialni infekci...v den ockovani nerozpoznatelnou, ale projevila by se druhy, treti den....Kdyby vse ockovali mono vakcinami riziko toho, ze se trefime do doby nemoci by bylo teda treba u hexy 5x vetsi. Posuzoval nekdo z vas (z odbornych clanku atd), ktere zasvedcene hovori o tom jak je spatne ockovat x nemoci najednou, jestli tohle riziko neni vetsi nez riziko toho, ze mimi dostane 6 mrtvych nemoci(kdyz to napisu uplne laicky), s kteryma telo musi bojovat. Stejne tak jsem na nejake diskuzi cetla o hliniku. Kdyby se ockovalo monovakcinama nedostalo by ho dite behem treba roku mnohonasobne vice???? Nejsem zastance ockovani za kazdou cenu...Je to jen naznak toho, ze nektere veci maji treba i sve kladne🙂 duvody ne jen penize. I kdyz samozrejme okolo farma firem se toci miliardy a jde o kseft.

igiana
20. okt 2011

@mandragora22
@halienka
@vejula a mam vas tu pekne po kope 😀 😀 😀!

halienka
20. okt 2011

Jéééj ahoj @igiana 😵 😵 😵

igiana
20. okt 2011

@halienka nechce sa mi to tu vsetko citat a ked som tak zbezne pozrela, tak ste celkom dobre vystizne podiskutovali a velmi mudro samozrejme 😀

mandragora22
20. okt 2011

@igiana 😉

igiana
20. okt 2011

@halienka ja som nieco citala, ze ta MMR vakcina sa pestuje na tkanive ziskanom z umelo potratenych deticiek a ze sa ta ich DNA dostava potom do tela ockovaneho dietata a ze to spusta ten autizmus. Ja MMR nedam, ostatne dam.

igiana
20. okt 2011

@mandragora22 Ty opica, co si sa neozvala!? 😀 Sedim kazde rano pri telefone a nic.

halienka
20. okt 2011

@igiana no veď sme tu jedna múdrejšia ako druhá 😀 😀 😀 akurát prúser, že na skutočný dôvod sme aj tak ešte neprišli 😝 😀 alebo žeby?

igiana
20. okt 2011

@halienka no neprisli ste preto, lebo ste to neprediskutovali so mnou 😀

igiana
20. okt 2011

@halienka ja po precitani historickych knih, kde zeny rodili co najviac, aby sa aspon par deti dozilo dospelosti, neriskujem

halienka
20. okt 2011

@igiana 😀 😀 jáj ja zbožňujem tento tvoj zmysel pre humor 😀 😀 😀 s tou MMR si spravila dobré rozhodnutie - podľa mňa najnezmyselnejšie očkovanie a tým pádom dosť zbytočné riskovanie nežiadúcich účinkov. My ho máme a aj keď zatiaľ je malá ok aj tak sa stále trasiem, či sa dačo ešte neobjaví 😖

halienka
20. okt 2011

@igiana no ale vtedy boli na úplne inej životnej úrovni, o hygiene moc nechyrovali, chudoba a nedostatok potravín oslabovali prirodzenú obranyschopnosť, a liečba chorôb spočívala v púšťaní žilou...to sa nedá porovnávať s dnešnou dobou, dnes polovica z tých chorôb nezabíja, iba vo veľmi výnimočných prípadoch keď nastanú komplikácie alebo sú pridružené iné ťažké ochorenia. 😉 🙂

mandragora22
20. okt 2011

@igiana ty kokos, ja som na teba uplne zabudla!!! a pritom ta mam v telefone ulozenu 😀 😀 😀 😀 vidis to, temu nam uzavreli /asi preto, ze tam nebol dovod bavit sa o ockovani/ a ja som v navale povinnosti uplne zabudla!!! ale ja to napravim, slubujem! 😀 😀 😀

igiana
20. okt 2011

@halienka 😀 tak ja som Ti k smiechu!? Zdrzal ma moj stary, prisiel zo schodze 😀 .
Ja som starsiu tiez dala MMR zaockovat, ale to som vtedy ani len nechyrovala o nejakych rizikach, poslusne som plnila vsetky predpisy. Tiez som rozmyslala, ze ci ju to neovplyvnilo, lebo je nejaka spomalena a najradsej ked sme vonku zbiera slimaky! 😀

igiana
20. okt 2011

@mandragora22 😀 😀 😀 ako si na mna mohla zabudnut!!! no tak to ked sme sa tu zjavili my, tak to tu dlhu zivotnost nebude mat 😀

igiana
20. okt 2011

@halienka no tak napriklad jedna zienka bola zo slachtickej rodiny a zili cisto a aj jedla mali dostatok a aj tak jej deti pomreli 😠 😀

mandragora22
20. okt 2011

@igiana vidim to na sukromnu temu 😀 😀 😀

igiana
20. okt 2011

@halienka Inac tak ma napadlo, ze mm vyrastol na sunare a ma celorocnu alergicku nadchu + alergiu na pele, iba čuch mu ostal ako stoparskemu psovi, ten fakt vynucha vsetko a v byte nemozeme mat nic vonave - ani avivaz, ani v zachode... 😀

halienka
20. okt 2011

@igiana no vidíš, asi jej zabudol felčiar predpísať tie antibiotiká 😠 😀

igiana
20. okt 2011

@mandragora22 a aky dame nazov? 😀

mandragora22
20. okt 2011

@igiana asi bol zaockovany 😕 😀

mandragora22
20. okt 2011

@igiana dofrasa, takto narychlo ma nic nenapada. uz je stvrtok 😀

halienka
20. okt 2011

@igiana a u nás naopak, MM bol kojený a teraz v 40 rokoch sa mu zrazu objavila alergia na palinu a psy, jeho sestra tak isto a má sennú nádchu asi od 20-tky . Ja som bola kojená len 2 mesiace, zbytok sunar a alergiu nemám, iba ak na svokru, ale to sa asi neráta 😀

igiana
20. okt 2011

@halienka vcera som ten film o Churchilovi oddrichmala na gauci, ale hlavne ze sme ho "pozerali" spolu 😀 . No ale nie toto som chcela povedat, ale to, ze mam chronicky nedostatok spanku a tak mi hlava uz prestava fungovat. Ale mozno je to nasledok nejakej vakciny. 😀
A inac ma napadlo, ze je aj velke mnozstvo spontannych potratov, aj to moze sposobovat zblazneny imunitny system 😒

igiana
20. okt 2011

@mandragora22 vidis, to mi nedoslo 😲 😀

igiana
20. okt 2011

@mandragora22 tak si cez vikend premysli, a potom mi zavolaj, ale svihni si, aby to bolo do vianoc 😀

igiana
20. okt 2011

@halienka ja som tiez bola kojena iba 3 mesiace a tiez nie som alergicka, iba na tu svokru 😀 . Tak vidis, predsa to len ma nejake nasledky 😒