icon

Prečo majú deti alergie, autizmus a iné choroby?

labaga
15. okt 2011

labaga prečo naše deti trpia čím dalej týmviac roznymi alergiami, autizmom, dmo, a kadečo iné... čím to je očkovaním??? tu na mk asi ano, ako matka si kladiem tuto otazku mam pocit že odpoved je indea

igiana
20. okt 2011

@macamac ja ze uz aj ty spis, este nieco pomudrujme. Fuj, vies co jem, v lidli mali grecky tyzden a jem take zele kocky s nejakou zivicou z pistaciovniku a este zavitky z hroznovych listov plnene ryzou 😝 humus 😀

macamac
20. okt 2011

@igiana ale toto fakt premažú-sme úplne od veci,budú sa na nás užívateľky hnevať, čo tu prídu po seriózne pohľady na problém 🤐

ospravedlňujem sa za odbočenie od témy 😔

olifcek
20. okt 2011

A JA UZ ZA PC V TEJTO CHVILI, ALE LEN kym na mna OLiv nezakriciiii.. sry za capslock ;o)

mandragora22
20. okt 2011

@igiana 😀 😀 😀 preco, chces odo mna darcek pod stromcek?

igiana
20. okt 2011

@mandragora22 vies co by som chcela? pekarnicku na chleba 😀

igiana
20. okt 2011

@macamac ale ja som to zobrala z tej strany, ze co vsetko sposobuje alergie a choroby, ja myslim ze to ma suvis, ale tak fakt ma to mrzi, ak to niekoho nahneva, to som fakt nechcela, ved ti co ma poznaju, vedia, ze mam dobre srdce 😀

igiana
20. okt 2011

@olifcek jeeeeej, ty si napisala 😀 . Tak skus napisat cosi k veci k tejto teme 😉

olifcek
20. okt 2011

odpovedam na otazku NEVIEM. ale som presvedcena, ze i ockovanie za to moze..

a je to nespravodlive. ze malicke nevinne dietatka uz maju taketo choroby

halienka
20. okt 2011

Babky, do IP vám pošlem ten leták a pre porovnanie aj článok, kde sa píše porovnanie, koľko nežiadúcich účinkov sa k tej istej vakcíne uvádza v slovenskom príbalovom letáku a koľko v USA a to ide o presne tú istú vakcínu! Ako človek by tomu očkovaniu aj rád veril, ale keď zistíte takéto niečo...že niekto vám to zatajuje...a @igiana akože, nie že sa verejne priznávajú, každý liek má nežiadúce účinky, len všetky si vyberieš v lekárni a môžeš si prečítať ten leták, kdežto vakcínu si väčšinou pacient nevyberá sám v lekárni, má hu už pediatrička, ktorú ani nenapadne aby ti dávala čítať leták, ani len to ju nenapadne aby ti tie než. účinky aspoň povedala, proste pokiaľ sama nezisťuješ, určite ti nikto nič nepovie. A ak aj sa spýtaš, tak dostaneš odpoveď typu, iba teplotku môže mať, alebo kdeže, za 30 rokov mojej praxe som nezažila že by mal niekto než. účinok 😖 a takéto halušky. Alebo si povedia, že aj tak je to povinné, tak je to jedno, načo by ti to mali hovoriť, že aj vakcína môže mať než. účinky. A tento prístup mi tiež kapánek smrdí v tejto veci, preto je čím ďalej tým viac u mňa podkopávaná dôvera vo vakcíny...a tiež dôvera v to, že "všetci nám chcú predsa dobre" 😖 No ale nechcem kaziť parádnu náladu, takže potom do IP 😉

igiana
20. okt 2011

@halienka ma nestras ved ma vyruti od strachu, moje starsie deti to vsetki maju v sebe

igiana
20. okt 2011

@olifcek svet je chory cely, netreba ani vakciny, jedina vakcina ktora pomaha je laska 😉

macamac
20. okt 2011

@halienka no-že jaké pekné slová na dobrú noc 😕 😅 😉

macamac
20. okt 2011

@igiana bravoooooooooooooooooo 😲 🙂 🙂 palec hore 😵
láska 😵 😵 😵

igiana
20. okt 2011

@macamac 😀 😀 😀 😀 to ma chytila taka melancholicka nalada z toho co halienka pisala

olifcek
20. okt 2011

@halienka ano, poznam tie rozdiely v letakoch, manof to ma na page uz davnejsie, a je mi z toho blbo.. takto zavadzat ludi a ich zdravie 😒

halienka
20. okt 2011

@macamac
@igiana
sorry babky, to ja len keď ste sa na to pýtali, ale už som ticho, radšej to teraz na noc nečítajte 😀 ja si tiež myslím, že najlepší spôsob ako prežiť je všetko mať "na saláme" ako tu niekto písal, čím to je že niekto fajčí 40 rokov 2 krabičky cigariet a nedostane rakovinu pľúc a iný len pár cigariet denne a dostane ju? No predsa tým, že ten prvý si každú jednu cigaretku slastne vychutnáva, tvoria sa mu pri fajčení endorfíny, ktoré veľa škodlivého likvidujú. Kdežto ten druhý si každú tú jednu cigaretu vyčíta a zožiera sa preto že fajčí a nevie s tým seknúť, tým podporuje negatívne účinky fajčenia a tak ho to zožieranie zožerie. Čo z toho vyplýva? Aj keď v niečom "hrešíte" robte to z láskou, pôžitkom a potešením 😀 😀 😀

halienka
20. okt 2011

@olifcek áno, veď práve, a to nie je jediné prečo ma chytajú pochybnosti...keby to celé bolo jasné, seriózne, tak človek by nemal prečo pochybovať...

macamac
20. okt 2011

@halienka 😀 😀 😀 dobrý klinec na záver 😀
papa baby,idem 🙂

igiana
20. okt 2011

@halienka 😀 a ze kto tu srsi humorom
No, bolo mi oznamene, ze idem spat 😀 . Tak dobru nocku 😉 . A nech sa vam sniva iba o pozitivnych ucinkoch vakcin 🙂

halienka
20. okt 2011

Ja už tiež idem, bo ráno si budem nadávať, že som nešla spať skôr 😀 dobrú nôcku všetkým 😵

diid
21. okt 2011

@halienka ja tiez deti uz neockujem, dala som len do pol roka a to lutujem. Som v usa tu pediater predtym ako poda ockovanie, da letak s vedlajsimi ucinkami, a popis choroby proti ktorej ockuje. Zlozenie vacciny tam neni ale na poziadanie donesie celu krabicku. Som presvedcena ze ockovanie sposobuje priamo alebo nepriamo choroby, spusti v tele alergie, rakovinu, autizmus, cukrovku a ine . Nikto nevie ako organizmus zareaguje, aka je v tom momente imunita ked sa ockuje.

halienka
21. okt 2011

@diid veď práve, dopredu nik neurobí dôkladné vyšetrenie, či to organizmus dieťaťa zvládne, či tam už náhodou nie je nejaký defekt, genetická záťaž a tak, to je jedna vec, druhá vec je imunitný systém doposiaľ nie je dokonale preskúmaný, niečo o ňom vieme ale zďaleka nie všetko, napr. doteraz nie je úplne jasný spôsob účinku niektorých vitamínov, iba vedia že účinkuje, ale ako ten proces prebieha sa nevie, a čo je podstatné, kto mi nájde jednu jedinú autoimunitnú chorobu vrátane alergií, ktorú dokáže dnešná medicína vyliečiť? Myslím skutočne vyliečiť do úplného zdravia, nie potláčať symptómy...bohužiaľ, nenájdeme ani jednu, ani len blbú sennú nádchu nevieme vyliečiť, zato drbkať budeme do imunity maličkých detí množstvo vecí a budeme tipovať, že to nebude mať žiadne následky?! 😖 veď to je celé na hlavu postavené, už len sedliacky rozum hovorí, že ak vieme tak málo o imunite, že nie sme schopní vyliečiť ani jednoduchú alergiu, tak by sme nemali takto špekulovať a riskovať s nevyzretou imunitou maličkých detí, lebo to skutočne nikto netuší, čo to môže priniesť v budúcom živote tých detí...

diid
21. okt 2011

@halienka vsetko je biznis. zijem v usa, ekonomika zla s pracou nic moc, a minuly tyzden v nasom state vyhlasili ze idu investovat par milinov do novej farmaceutickej firmy. Ved len farm. firmy zarabaju v dnesnej dobe.

halienka
21. okt 2011

@diid hej, veď to bolo úplne na smiech, aj v čase najväčšej krízy jediný odbor ktorý vykazoval dokonca zisk bol farmaceutický priemysel - bo vtedy bol boom prasačej chrípky, do toho zvýšený výskyt depresií, no proste išlo im to aj vtedy.

alexiss27
19. mar 2012

ahoj nas Jurko je autista dovod? pocas celeho tehu som bola v pohode tak isto aj on, postupne sa mi zvysoval tlak mali ma hospitalizovat a pozorovat pretoze som dostala preeklempsiu, nasledne som mala rodit normalne no po 10 hodinach ked mu prestavalo buchat srdiecko tak sa rozhodli vdaka skvelemu Dr. Ficekovi ( ktoremu dakujeme za Jurkov zivot ) ktory tam bol pri inom porode spravit cisara...Jurko nedychal museli ho intubovat. toto vsetko som sa dozvedela az z prepustacej spravy inak mi nikto nic nepovedal. Ked som sa prebrala na pooperacke tak som pocula sestricky ako sa rozpravaju ze mam preeklempsiu a vela bielkovin v moci hoci ziadny zaznam o tom nikde nieje ...to nechapem tiez...nasledne do 1 roka vsetko v pohode ziadne problemy az na to ze Jurko nerozpraval, neukazoval prstom, prestal papat mrkvicku, spenatik a podobne mnamky ....zacali sme ho sledovat co sa deje...pediatricka tvrdila ze je to normalny vyvin ale aj napriek tomu sme chodili kazde 3 mesiace k psychyatricke ta povedala ze ma autisticke crty ale ako autista sa jej nejavi, nieje agresivny ani neublizuje, prave naopak...tak sme ho v 3 rokoch dali do skolky kde mi po mesiaci volala riaditelka ze sme im zatajili ze Jurko je autista ....no nechapavo som cumela na ten telefon a nevedela som ci mam plakat alebo mam tej riadietlke vynadat ze co si to dovoluje... odporucila nam specialne centrum v banovej a taktiez v ziline na vlcincoch...v banovej ho vyhodnotili ako autistu, nasledne nas este poslali do Trnavy k p. Janosikovej ta bola s Jurka zmentena a oznacila taktiez ako autistu ale skor taka ina forma ta lahsia...to vsetko sa ale ukaze rokmi...Jurko od 1.9.2012 nastupuje do specialnej skolky nakolko potrebuje viac starostlivosti zo strany uciteliek....a ja ? ja som z toho zufala ale nepoddavam sa tomu, snazim sa s nim co najviac citat, ucit , rozpravat a pochopit ten jeho svet...som zufala akurat z toho ze by som najradsej zostala doma pri nom a zaroven popri skolke by som nanho mala viacej casu ( co sa momentalne pri 3 zmenach v praci malokedy podari ...) najviac ma hneva postoj ludi co si myslia ze ked je dieta autisticke tak ze je nevychovane a ze je to len a len vychova rodicov...hm...omyl nikomu by som to nepriala zazit ale Jurko ako kazde dieta je jednoducho mamine a kazda mamina nielen co ma takto " ine " dieta sa snazi dat tomu svojmu aj to posledne...
takze jednoducha odpoved na tvooju otazku je : My v nasom pripade vdacime za Jurkov stav odbornosti lekarov ktory sa cele tehu o nas starali , ktory nielen ze brali na lahku vahu moj vtedajsi stav, ale vdaka ktorym som skoro prisla o to najcennejsie co mam...o Jurka.
A este nieco my na tom niesme najhorsie su ludia o ktorych denno denne citam na nette , v centre som sa stretla s pani ktora ma o rok mladsieho chlapceka a ten nechodi vobec a tiez jej do roka hovorili ze je vsetko ok az po roku zistili je je leziaci a ma mentalne postihnutie....ja len drzim palce ludom ktori su na tom horsie ako my a skutocne banality ako niektore maminy riesia niesu nic v porovnani s tym skutocnym trapenim....

lussy23
19. mar 2012

Nemusí to byť nevhodnou stravou, očkovaním, ani prehnanou starostlivosťou, žiaľ taký je tento svet. Ak má človek na tú chorobu predispozíciu, dostane ju aj keby sa stravoval neviem ako zdravo. Je to smutné, no tak to na tomto svete je☹

meleri
19. mar 2012

ja si myslim ze kdysi prezili jen ti silni proto byli zdravi kdezto v dnesni dobe je ta medicina a zivot ziskal velkou cenu a prakticky zachrani kazdeho a timpadem prezijou i ti slabi a pak se to asi takhle projevuje....ale je to jen muj nazor...no a do toho samozrejme ta chemie ve vsech jidlech...ale ja toho nelituji, kddybych zila ve starych dobach tak uz jsem mrtva pri porodu spolecne se svym synem...radsi ziju s temi alergiemi a vsim moznym....kdysi lidsky zivot nemel zadnou cenu....lide umirali jako mouchy obsvlast zeny a jeste to neni tak davno staci se zeptat prababicek...

halienka
19. mar 2012

@meleri to nie je len tvoj názor, aj pár vedcov sa už zhodlo na tom, že ľudstvo pomaly degeneruje a že sa vlastne takýmto spôsobom zahubí samo, práve prílišným technickým rozvojom na všetkých úrovniach, teda aj zdravotníctvo, a presne toto spomínali, že proste vďaka veľkej schopnosti zachraňovať životy sa udržujú pri živote aj takí, ktorí by sa inak nemali šancu rozmnožiť a predávať svoje "slabšie" gény ďalej, nakoniec sa budú tie slabšie stretávať s ďalšími a ďalšími až to povedie k silnej degenerácii a ako to vlastne skončí, to už nikto nevie...Nuž ktovie, asi čosi na tom naozaj bude. Nehovoriac o tom, že my sa ešte dorážame tou chémiou v strave, liekoch, vzduchu atď.

meleri
20. mar 2012

@halienka tak to je smutne....fakt nevim co si o zivote myslet...na jednu stranu maji pravo na zivot prece vsichni ale priroda to asi tak nevidi....ja doufam ze to tak nedopadne ale je to dost logike co pises....precejen ta nase zemekoule je zazrak a meli bysme si to uvedomit kazdy den, kde jinde ve vesmiru je takove misto...nekde hodne daleko.... a s tou chemii a znecistovanim me to taky desne stve ale uz v tom zijeme a asi bychom zit jinak neumeli jsme precitliveli, pohodlni....a pak u moci jsou vlastne jen chamtivi lide kteri se nestiti uz niceho....

alexiss27
20. mar 2012

Dlho dlho som nad tym premyslala a ked si to tak zoberiete tak v takej dobe napriklad v 14. storoci co sa tyka autizmu uz tu davno bol len sa to nevolalo autizmus v tej dobe dieta co nerozpravalo oznacili za neme, dieta ktore bolo vzdorovite oznacili za sialene - blaznive alebo infantilne a pritom keby sa uz v tej dobe s takymi detmi pracovali mohli zit plnohodnotny zivot...