icon

Prečo majú deti alergie, autizmus a iné choroby?

labaga
15. okt 2011

labaga prečo naše deti trpia čím dalej týmviac roznymi alergiami, autizmom, dmo, a kadečo iné... čím to je očkovaním??? tu na mk asi ano, ako matka si kladiem tuto otazku mam pocit že odpoved je indea

mandragora22
16. okt 2011

@vejula hm, vidis to. pozeram podla pasu, ze ty aj
@manof ste zo ziliny. asi mate rovnakych znamych s problemami alebo co, ja neviem. my sme chvalabohu v poriadku po vsetkych strankach 😉

macamac
16. okt 2011

@manof aha. no a ja som alergik-astmatik. a teda mi nenapadlo ísť našim "poďakovať", že ma dali očkovať
a rozhodujem sa zodpovedne-adekvátne svojim vedomstiam a teda,kým som neprišla na MK,som sa nejak nezamýšľala-i keď aj v médiách a tlači som čo-to prečítala
skrátka-nechcem sa zblázniť z tohto sveta 😉

vejula
16. okt 2011

@mandragora22 u starkej mame kozliatka zajačiky slipky, a maly je z nich uplne nadšení. KEd poviem že ideme ku starkej hned je pri dverach a kriči vajo vajo (lebo so starkou vždy chodi brať vajička do hniezda) potom hned musia isť zahnať kurky na pašu a pozrieť kozičky. On to tam miluje, Už sa tešim ked sa nam podari si ušetriť nejake peniažky a postavime domček. Tiež velmi chceme chovať kozičky. Ako ja uplne verim v moc toho kozieho mlieka. JE užasne na imunitu dokonca proti rakovine. Starka predavala jednu kozu jednej pani, pretože jej manžel mal nador ked kupili kozu a každy den pil mlieko tak mu nador zmizol. potom im koza umrela a jemu sa nador opať objavil, tak preto prosila starku aby jej kozu predala.

manof
16. okt 2011

@macamac
Nevidím dôvod, prečo by som mal "čakať" na nejakú chorobu. Sú aj iné spôsoby prevencie než očkovanie.
Keď je reč o chrípke (a chrípke podobných ochoreniach), tak napr. vitamín D v primeraných dávkach robí divy. Mám odskúšané minulú sezónu po x predchádzajúcich husto prekašľaných sezónach. Viď napr.:
http://www.slobodavockovani.sk/news/vyhnite-sa-...

mandragora22
16. okt 2011

@vejula pekny prispevok, len mi prisiel smiesny ten preklep ze, citujem: "slipky, a maly je z nich uplne nadšení"
ze slipky 😀 😀 😀 😀 jasne, ze tam mali byt sliepky, len mi to take smiesne prislo. asi preto, ze tato tema uz nutne potrebuje odlahcenie 😀 😀 😀 😀 😀 😀

vejula
16. okt 2011

@mandragora22 nie nie prave po mmr mali rekacie kamaratky tu z MK.. Ale ani jedna nieje z temy o očkovani. To su baby ktore očkovanie nikdy pred tym neriešili, prave naopak, verili mu. ALE nechcem tu pisať podrobnosti, lebo to sa nepatri pisať o niekom bez jeho vedomia. Ale tie učinky boli teda fakt dosť hrozne . Ale fakt nejdem to tu radšej rozoberať

vejula
16. okt 2011

@mandragora22 hej aj ja som si to všimla prave tie slipky 😀 😀 😀

katrinka8
16. okt 2011

@mandragora22 - nechcem sa nikoho dotknut, ale zaujala ma jedna veta, kde hovoris, ze je mizive percento deti s neziaducimi ucinkami (a nikde nie je dokazane, ze je to z ockovania). Preco si myslis, ze je to mizive percento? Ved deti (ani ludia) nie su len cislo v statistike. Su to zive bytosti. Aspon ja to tak vnimam. Su tu rodicia, ktore si kvoli ockovaniu uzili s detmi svoje. Ja takych poznam nie malo (nie odtialto, ale z mojho okolia) - my tiez patrime k tym, ktori stastie na ockovanie nemali a pri vsetkych sme mali problemy, chvalabohu zatial nie velmi velke - v porovnani s inymi ludmi. Ja sa vzdy nad tym zamyslam tak, ze: Co by som robila, keby to bolo MOJE dieta? Tiez by som to brala len ako to mizive percento s neziaducimi ucinkami?
Ked v Nemecku bola afera s liekom talidomid, po ktorom sa rodili deticky bez koncatin, tiez nikto nedaval suvis tychto postihov s tym liekom. Podla mna neplati, ze ked na nieco neexistuje "pisomny dokaz", ze dany jav neexistuje. V prvom rade musi byt snaha kompetentnych tie dokazy vidiet. Ale tak to je o inom a je to off topic.

mandragora22
16. okt 2011

@manof vidis to. a napriklad proti chripke by som ockovat nikdy nedala. chripka je "vec" ktora mutuje zo sekundy na sekundu a tiez mam vo svojom okoli par ludi, ktori sa dali zaockovat a skoncili horsie ako ja, neockovana. ziju, samozrejme, ale od...li si niekolko tyzdnov hnusnych teplot a stavov, kym sa z toho dostali. takze ja nie som fanatik. nie som vylucne ZA ockovanie, ale na druhej strane su veci, proti ktorym tiez nie som 😒

manof
16. okt 2011

@halienka
Trefne povedané...

Za socíku boli chrípkové epidémie podstatne menej časté a menej vážne než v súčasnosti. Nechcem obhajovať totalitné zriadenie, ale faktom je, že si ľudia vtedy častejšie dopriali vyležanie chrípky doma a očkovanie proti chrípke znelo vtedy ešte exotickejšie než langusty a kalamáre.

mandragora22
16. okt 2011

@katrinka8 ja sa neohanam statistikou a napr.o tom lieku, ktory uvadzas viem svoje, mam sesternicu - uz takmer 50-rocnu, ktora ma postihnute ruky prave kvoli tomu, ja chapem rodica, ktory je na pokraji svojich sil, ked dietatko prejavi co i len naznak postihnutia - akehokolvek - aj v rodine mame kadejake choroby a postihnutia, no nemozno VSETKO pripisovat len ockovaniu, to je prilis fanaticke.

macamac
16. okt 2011

@manof no ja nič navyše neočkujem a seba proti chrípke tiež nie 😉
a patrím k tým, čo si teraz pekne poctivo odležia svoju chorobu-aby som nenakazila kolegyne a deti, s ktorými pracujem
ale pýtam sa: aký to má zmysel,keď sa vrátim do kolektívu,kde všetci "kašlú" a deti nám rodičia posielajú choré do školy? aký to má efekt?
sama svet nezmením

katrinka8
16. okt 2011

Stara pravda: Kam nechodi slnko, chodi lekar 😉 (az na tu rakovinu koze 😀) - dufam, ze sa tu nik neurazi...

mandragora22
16. okt 2011

@manof tvoj prispevok o 23:37, tak to si teda "zaklincoval". obaja moji rodicia boli "nekomunisti" a obaja chodili do roboty aj s horuckami a chorobami. lezali iba ti, ktori boli totalne vychcani alebo mali znamosti. tot k teme "komunizmus" 😀 😀 😀

mandragora22
16. okt 2011

@katrinka8 myslim, ze nick s nazvom "slnko" som tu este nevidela 😀 😀 😀 😀 😀

macamac
16. okt 2011

a bay a chlap-idem spať 😉
lebo malá nechodí do škôlky-tak si ju zajtra vychutnám a moc nenaležím 😉
ale aspoň nejdem do zimy a roznášať chorobu-nechám si ju pekne pre domácich 😀 z lásky 😀 😀 😉
to na odľahčenie 😉

macamac
16. okt 2011

že bay 😀 😀 😀
malo byť "baby" 😀
už som prepracovaná 😀

mandragora22
16. okt 2011

@macamac dobru 🙂

mandragora22
16. okt 2011

@macamac ved pozeram, ze co ty tu takto neskoro nakupujes 😀 😀 😀

macamac
16. okt 2011

@mandragora22 😉 díky-aj tebe a všetkým tu 🙂
a díky za plodnú tému 😉
a že sa nehádame 🙂

macamac
16. okt 2011

@mandragora22 😲 nakupujem??? 😀 a čo? 😉
no veď píšem,že som doma-chorá,tak mám kedy 😀 😉

mandragora22
16. okt 2011

@macamac pohoda klidek tabacek 😀

mandragora22
16. okt 2011

@macamac ze "a bay" to mi prislo ako nakup (anglicky) 😀 😀 😀 😀

katrinka8
16. okt 2011

@mandragora22 - ja nevravim, ze vsetko treba tomu pripisovat. To urcite nie, ale netreba sa ani bat povedat, ze aj to ockovanie ma chyby a tiez je jednou z pricin v niektorych pripadoch. Netreba pred tym zatvorit oci len preto, ze je to iba "statisticky mizive percento"... Dokonaly liek neexistuje, ani dokonala vakcina. To vieme vsetci, ale niektori sa tvaria, ze ano (myslim teraz tych, co ich produkuju).

macamac
16. okt 2011

@mandragora22 jaaaaaaaaaaaaj-šak jasné, mi nenapadlo,už je kopa hodín 😀 😀 😀

papa 🙂

katrinka8
16. okt 2011

@mandragora22 - som myslela tych, co maju rakovinu koze 😀 - ze ku nim slnko asi liecit velmi neslo 🤐

mandragora22
16. okt 2011

@katrinka8 ved akoze s tymto nazorom suhlasim, v pohode. na druhej strane, nie kazda pliaga, ktora dieta postihne, musi byt striktne z ockovania 😉

mandragora22
16. okt 2011

@katrinka8 ved ja chapem, ja len ze akoze sranda. ale idem asi spat, na srandu uz je kopec hodin. dobru noc! 🙂

manof
16. okt 2011

@macamac
Ja sa pýtam to isté: prečo epidemiológovia neriešia napr. zákaz vstupu do kolektívu chrchlajúceho a kýchajúceho dieťaťa/dospelého, ale miesto toho sa zabávajú debilným očkovaním proti chrípke, ktoré aj keby bolo dokonale účinné (čo nie je, nebolo a ani nikdy nebude), tak môže odstrániť len nejakých 13% chrípke podobných ochorení (toľko vraj tvoril chrípkový vírus minulú sezónu z celkového počtu chrípok a chrípke podobných ochorení).

Mne môže byť ukradnuté, či mi ChPO spôsobil chrípkový vírus alebo rinovírus či adenovírus, keď to má +/- rovnaké dopady. Dôležité je useknúť šírenie vírusu. Lenže očkovaním proti chrípke to je absolútne nemožné a vitamín D naši epidemiológovia vôbec neriešia. Spomenú možno čaj z citrónom, ale to je pekná hovadina, lebo v citróne je vitamínu C veľmi málo (maximum je v acerole, šípkach a kiwi, nie v citrónoch), no a horúci čaj zničí ešte podstatnú časť z toho mála.

katrinka8
16. okt 2011

@mandragora22 - aj ja idem, dobru noc 😀 Ale som sa zasmiala na zaver 😀