Prečo majú deti nádory na mozgu?
Ahojte.
Skúste mi napísať vás názor, myslienky, ci nad tym tiez niekedy premyslate, poprípade osobnú skúsenosť.
Ako je možné, že ma toľko detičiek, aj bábätiek nádory na mozgu, leukémiu, rakovinu rôzneho druhu. Ako to je možné?
Je mi to neskutočne luto, keď vidím tie videa detičiek, ako rodicia žiadajú o pomoc, hlavne finančnú a ze je ich neskutočne veľa. Mam pocit, ze z roka na rok viac a viac.
Stále nad tým premýšľam a nerozumiem tomu, že je toľko rakoviny u tak malých detí. Z čoho?
Robila som roky v záhradníctve a keď som videla, koľko svinstiev si ľudia dávajú do záhrady, tak sa nečudujem. Kopec ľudí si kúpi napr. Mogeton - čo je prípravok proti machu v trávniku, ktorý má na obale výstrahu, že SPÔSOBUJE VÝVOJOVÉ VADY U NOVORODENCOV. A kúpia to bez mihnutia oka.
Alebo taký Roundup či Kaput - totálne herbicídy, o ktorých je dokázané, že spôsobujú rakovinu. A ľudia to kupujú na litre a striekajú si tým záhrady a okolie domov. Nehovoriac o ich použití na poliach. Dokonca sú pestovatelia čo tým postriekajú zemiaky pred zberom, aby zaschla vňať a im sa ľahšie zberalo. Alebo postriekajú obilie aby rýchlejšie "dozrelo". A toto tie maličké deti jedia. Plus si zober, že formaldehyd uvoľňujúci sa z farieb a lakov nových vecí tiež spôsobuje rakovinu. A koľko novorodencov ide z bruška do čerstvo vymaľovaný izieb plných nových kobercov, nábytku a hračiek, pričom sa z nich ešte odporuje formaldehyd.
Ja sa vôbec nečudujem tomu množstvu rakoviny pri tom množstve karcinogénov, ktorými sú deti atakované od narodenia.
@simca06022011 sú to údaje sociálnej poisťovne.
@zmrzlinka2021 socialna poistovna teda nerozlisuje asi narocnost prace. lebo to cislo co udavas je velmi nizke a pochybujem o tom. Ak budu ratat minimalnu mzdu na hodinu, 1stupen/pripadne mesacnu, tak dajme tomu... a tam mozno, tych pozicii nie je az tak vela.
Keď sa tak zamyslím,v minulosti ľudia takto prehnane neriešili každý zdravotný problém, snažili sa domácou liečbou pomôcť,nie hneď kvantá liekov kopec nezmyselných vyšetrení,očkovaní a samá chémia ide do organizmu človeka.V dnešnej dobe je aj zdravie pomaly len biznis farmaceutických firiem,lekárov a poistovní.
Lieky..ako niekto kto pracoval v marketingovej spolocnosti pre farma firmu a poznam vstupnu cenu za ktoru sa lieky daju zakupit, si dovolim tvrdit, ze lieky su cenovo dostupne pre kazdeho pacienta. Keby sa na nich nesnazil kazdy cez koho "prejdu" zarobit, nestacili by ste sa cudovat ake je vswtko lacne.
Riesenie..
Kabicka cigariet stoji v kazdom obchode rovanko, preco? Lebo ma na sebe kolok, cena na nom zahrna vsetko a neda sa na nej zarobit viac nez je stanovene.. nech lieky zaobstarava stat..prejdu cezen a oznaci sa kolkom..vystupna cena na lieku bude zahrnat dan aj proviziu pre lekaren/vydajnu zdravotnickych pomocok. A bude aj na drahsie lieky a liecbu pre uplne vsetkych.
@melanta tuto nizsie pise autorka,ze ludia nosia tasky liekov ktore vezmu na predpis a neuzivaju.Takze mozno vsetky lieky spoplatnit a kazdy si rozmysli ci ich zje alebo vyhodi,a ostalo by viacej oenazi na drahsie lieky.
@scila a napriklad aj TOTO co spominas, spolu s vyssim vekom prvorodiciek (biologiu neobabres), geneticky upravene potraviny (raz som zabudla horcicu v chladnicke, po 3 mesiacoch jej nebolo nic, ziadna plesen, ziadny smrad,… potraviny vydrzia fakt dlho, preco asi…..) to vsetko je tisic malych dielikov, ktore dokopy daju to, ze “ako je dnes vela autistov, takych a onakych chorob….”
autizmus ma z velkej casti geneticky povod, faktory a nie - nemysli sa tym to, ze by ho dieta zdedilo po niekom, ze ved v rodine autista nie je nikto. prave tento geneticky faktor sa mysli, ako sa dnes vseobecne ta geneticka informacia od rodicov proste meni, a to odovzdaju dietatu, kde v “spolupraci” s prostredim a vonkajsimi vplyvmi, lepsou diagnostikou, samodiagnostikou,…. bum “viac autistov”
Je veľký nárast nádorových ochorení, treba pozrieť štatistiky. Myslím na to stále a príčiny stres, životné prostredie, strava. Stále vravím, kým bude zdravie, máme všetko.
Ďalšia vec je ohľadom stravy nie len chemikálie, ale aj taký nadmerný príjem vitamínov. Istý lekár povedal známu vec, a to že rakovinová bunka tiež potrebuje výživu. Ak živíš zdravé bunky, živíš zároveň aj choré bunky ktoré môžu rýchlejšie a nekontrolovateľnejšie rásť. Čiže asi ako vo všetko platí, že všetko s mierou.
Ja len možno na margo toho, ako sa žiadajú peniaze na liečbu.
Ja som napríklad rada za to, že je taká možnosť.
Keď som bola dieťa, brat mal leukémiu. Od nejakých 3 či 4 rokov to bolo len kolečko nemocníc, vyšetrení, liekov, rôznych procedúr, liečení, chemo,... A teda štát či poisťovne veľmi nepomáhal. Otec popri normálne práci mal stále brigády, fušky, druhú robotu, pomáhala rodina,... Pamätám si, ako mi mama vravela, že len lieky boli drahšie ako jeden ich plat. A to boli len lieky. Kde to ešte ostatná starostlivosť, nutnosti. A potom účty, jedlo, starostlivosť o domácnosť a ďalšie deti.
Mám to šťastie, že mám úžasných rodičov a rodinu, čo robili prvé aj posledné, aby sme sa mali dobre. A som im vďačná za dobré, aj keď ťažké detstvo.
Takže. Ak sú teraz v núdzi rodiny, čo nevedia zabezpečiť zdravie svojim deťom a majú možnosť hľadať pomoc na sociálnych sieťach, je mi ľúto tých rodín a detí, ale som vďačná za to, že majú takéto možnosti.
@deti95060810 a aký bol výsledok v relácii, co je lepšie? Preplatiť liek jednému alebo viacerým?
ja si myslim, ze chemia - skodliviny a mikroplasty. je tolko teratogenov a hormonalnych disruptorov, ze si to vobec neuvedomujeme, od kozmetiky - kolko krat zachytia nadlimitne mnozstvo, cez vlozky, oblecenie az po plastove veci plne ftalatov.... hlavne ze spokojne objednavame veci z ciny. a mikroplasty sa uz nasli aj v plodovej vode.
@jakubrianka ale to ide iba o B vitamin a zelezo. Tie podporuju rast rakovinovych buniek, ostatne nie.
všetky vitamíny nie len Béčka. Hovoril všeobecne o výžive bunky. Aj keď Béčko je samozrejme v tomto najúčinnejšie.
Z čoho? Z toho čo jeme, dýchame.. netreba pozerať na to či deťom teraz človek kúpi super neosetrene BIO ovocie, či super chované kura ktoré celý život zralo kvalitnú kukuricu, alebo že bývame v horách..
treba sa pozrieť do minulosti, keď ľudia bežne používali radium, arzén, olovo v každom kozmetickom výrobku, či oblečení.. treba sa pozrieť na to, čím striekali zeleninu a ovocie proti škodcom v 80tych rokoch.. treba sa pozrieť na to ako sme recyklovali a používali plasty keď ich ľudia začali využívať prehnane.. alebo aké filtre používal napríklad Slovnaft pred 40timi rokmi keď vypúšťal do ovzdušia zvyšky z výroby a okolo žili 1000cky ľudí? Kto dýchal vzduch okolo keď v Černobyle buchla elektráreň a oblak z toho šiel cez celú Európu?
to všetko sa dostalo cez nas všetkých do pôdy, do našich detí a tak isto sa to bude dostávať ďalej a ďalej.. pretože jednoducho naša planéta sa rokmi zanedbávala a to všetko ovplyvňuje nás všetkých či už žijeme zdravo alebo.nie - nedá sa tomu nijako vyhnúť, pretože to máme jednoducho v sebe.. a ďalej každý kašle na životné prostredie.. môžeme len dúfať že vážna choroba sa nebude týkať zrovna našich detí..
Mám v rodine aj autistov, aj vážne choré deti.. obe skupiny maju skomplikovany život, áno autisti nemajú kam len tak chodiť do školy, nie sú asistenti čo by pomohli rodičom ako si mnoho ľudí čo s tým nemajú nič spoločné myslia.. rodič autistu si nevie len tak oddýchnuť od dieťaťa ktoré je mnoho krát nezvládnuteľné a rodič to má neuveriteľne ťažké.. tak či tak sa to ale nedá porovnať s tým ak máte smrteľne choré dieťa, ktoremu nemáte ako pomoct..
V minulosti som žila so sestrou ktorá mala choru malú dcérku.. dávala som pozor často na jej druhé dieťa lebo mali veľmi ťažkú situáciu.. nedá sa porovnať to, keď vidíte takéto dieťa plakať od bolesti, trpieť každou ďalšou operáciou a dúfať že to prežije.. je u nás mnoho, mnoho spoločenských problémov ktoré by sa mali urgentne riešiť.. ale mať vážne choré dieťa ktoré trpí je jednoducho neskutocne ťažké a to sa ma dotklo len v širsej rodine (mám ešte jeden čerstvejši príklad z rodiny, ale už aj tak píšem dosť) ja len každý deň dúfam že deti budú zdravé a nič sa im nestane..
Kedysi také deti umreli veľmi rýchlo - mali leukémiu a do pár týždňov umreli. Nik nevedel prečo. To isté deti so srdcovou vadou, cukrovkou..umreli. Deti š´čo dnes majú špeciálnu stravu - buď boli chudorľaví, imbecilní, alebo umreli. Stačil nedostatok jódu v soli a imbecilné boli celé rodiny. Postihnutým deťom napr. telesne alebo duševne sa toľko nemohli venovať, takže je možné že častokrát umreli aj z nedostatku starostlivosti a rodina si priam vydýchla. Deti umierali na choroby ktoré sú dnes vyhubené očkovaním, a liečiteľné antibiotikami, podobne aj dospelí. Neidealizovala by som si minulosť. Kedysi dieťa so srdcovou vadou umrelo - náklady na liečbu 0. Dnes ho aj 3x operujú ak treba - náklady tisíce. A to je len jedno dieťa. Postupy a lieky sú sofistikovanejšie, zariadenia drahšie. Liečba vo väčšine prípadov je u nás zadarmo, problém je výpadok príjmu jedného rodiča, prípadne ak je sám na dieťa..a problém je s terapiami na zotavenie. Asi sa na veci treba pozrieť inak - stále sa máme veľmi dobre, priemerný vek dožitia, a kvalita života vrátane hygienických štandardov je zďaleka prevyšujúca minulosť. Môže ti byť ľúto detí, ale teraz majú šancu, v minulosti by mnohé z nich žiadnu nemali...a podobne ani dnes v chudobných štátoch kde rodičia už vôbec nemajú na liečbu, lebo tam žiadne zdravotné verejné poistenie nie je. A možno za to treba byť vďační, za tú šancu.

@mell27 tak urcite su aj takyto ludia, co sa naooko liecia.. a neliecia. Ale napr. mne pisali na mesiac 9 baleni lieku, po 3mesiacoch som mala doma taku zasobu, ze v lekarnach to nemali... napriek tomu ze som to brala, musela som chytit kalkulacku a lekarke presne vypocitat kolko mu ma predpisovat a este ju aj zastavit, ze teraz mi fakt na dalsich x mesiacov nic nemusi pisat.
Za lieky sa doplaca niektore podla mna dost, aj tak ostavaju. Ludia sa to boja nevybrat, aby lekar nepovedal... alebo ako som pisala, pisu liekov vela. Napr. internistka ale aj prakticky mi vraveli, ze kolkokrat fakt k nim pridu do ordinacie, po zosnulom pacientovi upratuju a plne krabice liekov neodbalenych... ze im je to luto vyhodit...
A inak kopec penazi ide aj do pomocok, nechcem to tu specifikovat, ale bola som teda u toho dr co mi na minimalny problem dava liek s vaznymi vedlajsimi ucinkami/kontraindikovany mne dokonca, tak este aj pomocky mi predpisali, na ROK. A hovorim, ze ja to nepotrebujem, nebudem to pouzivat, zbytocne.. tak AJ TAK mi to napisali na rok :DDD
Mozno by bolo riesenie, taketo bezne lieky zdraziet, aby sa ludia naozaj zacali zaujimat o to, co maju v suflikoch a tie drahe na fakt vazne ochorenia, zase zlacniet, kedze je predpoklad, ze ich ten pacient urcite poctivo bude uzivat