icon

Prečo očkovať dieťa proti HPV?

julka188
24. máj 2024

Dobrý deň, máme sa rozhodnúť, či zaočkujeme syna proti HPV vírusu. Má 12 rokov, v rodinnej anamnéze zatiaľ bez rakoviny v tejto oblasti (iba jeho pradedkovia - silní fajčiari- rakovina pľúc už v dôchodkovom veku) Aké boli vaše dôvody pre a proti? Prečo ste dali zaočkovať a prečo ste volili možnosť neočkovať? Ďakujem 🙂

Strana
z3
sannn
24. máj 2024

@julka188 ja dam ockovat aj syna. Ja sama som ockovana. A dovod je ten, ze som sa nedavno dozvedela, ze kamarat ma rakovinu prave z HPV virusu

btus
24. máj 2024

keďže je chlapec nositeľ HPV vírusu, ja by som ho dala zaočkovať. Chlapec je nositeľ a ten nakazí dievča. Svagriná má dvoch chlapcov a dala tiež zaočkovať.

luccija
24. máj 2024

@julka188 pri dnešnej promiskuite dobrá vec.Diebcata aspoň chodia na stery a sú podchytene chalani nie dala by som ho očkovať aj, keď chápem, že je veľa názorov proti očkovaniu.Aj, keď nikto Ti nezaručí či nedostane iný typ.Genitalne bradavice, konizacie, problémy s otehotnením ženy toho riešia vela

h2
24. máj 2024

Mám 12 ročného syna, dávam ho zaočkovať. Prečo? Pretože je tá možnosť.

patus_2
24. máj 2024

@julka188 ja sa prikláňam k názoru, že by som nedala zaočkovať. Kamošky očkované, už riešili zlú cytologiu a rôzne ďalšie problémy. Skôr budem viesť k viesť k tomu, aby zistil, že striedanie partnerov je obrovský problém a že chrániť sa dá aj inak.

julinka65
24. máj 2024

@patus_2 a to sa neda aj popri tom, ako by bol zaockovany? toto mi pride ako samozrejmost, ze je to normalne bezne spravanie v takejto oblasti. a co sa tyka kamosiek, tak pochybujem, ze to ma suvis prave s tym ockovanim.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
beata_k
Autor odpoveď zmazal
patus_2
24. máj 2024

@julinka65 veď nepíšem, že ma to súvis s očkovaním, skôr len poukazujem na fakt, že vakcina chráni tiež iba proti niekoľkým kmeňom hpv. Ty máš svoj názor a je úplne v poriadku, že si rozhodnutá očkovať, ja mám svoj názor a je tiež úplne v poriadku, že je opačný.

h2
24. máj 2024

@patus_2 HPV môže dostať aj ten, čo mal v živote len jedného partnera. Stačí, že ten partner mal pred ním jedného partnera, čo HPV mal.

veronicka1901
24. máj 2024

Ja som dala zatiaľ očkovať najstaršiu dcéru. A na rovnaké očkovanie čakal s maminou tiež 12 ročný chlapec. Aj kebyže mám syna, dám zaočkovať.

mili2016
24. máj 2024

@julka188 mám dve deti dievčatko a chlapčeka. Obe keď budú mať na to svoj vek dám zaočkovať. Ja som tiež zaočkovaná.

mili2016
24. máj 2024

@patus_2 hpv vírus nie je o striedaní chlapov! Ja mám jedného partnera môjho manžela. Keď sme sa spoznali bola som panna on tiež predo mnou nikoho nemal (nemal by dôvod klamať) a po pôrode mi zistili zlú cytologiu po prelieceni som sa dala hneď zaočkovať. Tak mi teda povedz odkiaľ som to dostala?

biaa
24. máj 2024

@julka188 ahoj, urcite by som dala 🙂 ja osobne som prekonala CIN III koli nezodpovednemu partnerovi a nieje to pre zenu nic prijemne. Chranis jeho a aj jeho buduce partnerky .

doriiis
24. máj 2024

Jednoznačne som dala syna zaočkovať .Ani chvíľu som nerozmýšľala,či ano,alebo nie.Jedine očkovanie ktoré aspoň ako tak chráni pred možnou rakovinou,je zadarmo a ľudia ho aj tak odmietajú.Nenormalni národ sme.A dcéra samozrejme,pôjde tiež.

julka188
autor
24. máj 2024

@julka188 Ďakujem vám všetkým 🙂 Prajem pokojný deň 🙂

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
aktiz
29. máj 2024

Mám 14 ročného syna a už je zaočkovaný

lucia245
29. máj 2024

@julka188 určite nedám🙂

julish
29. máj 2024

@patus_2 problém bude asi v tom, že sa tvoje kamošky nedali zaočkovať predtym, ako začali sexuálne zit

mikadooo
29. máj 2024

@julka188 mám dve dcéry a syna. Očkovať dám všetkých 3. Riziko, že sa v budúcnosti nakazia, či nakazia svojich partnerov, tu je, tak prečo ho neminimalizovať. S očkovaním sme nikdy žiadne zásadné problémy nemali. Ani s povinnými ani s nepovinnými. Ani v širokej rodine o žiadnych problémoch, ktoré by mali jednoznačný súvis s očkovaním, neviem. Takže ak môžem svoje deti do budúcna ušetriť nejakej nepríjemnej choroby, tak ich zaočkujem.

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
kikuska_wedge
29. máj 2024

@julka188 dala som ockovat. Nie je to totiz len o sexualnom prenose.

silesias
29. máj 2024

Určite dám zaočkovať dcéru aj syna. Najstaršia ma 21 očkovana nie je, ma len jedného partnera ( prvého) a už sme riešili zlu cyologiu. Bolo to hrozne

nanulik
29. máj 2024

Syn už bude mať 14 ale keď bola možnosť, dali sme ho zaočkovať.

vevesh
29. máj 2024

Ja nedam/nedala som zaockovat ani dievca, ani chlapca. Celkovo vedlajsie ucinky su pre mna viac skodlive ako prinos danej vakciny.

victoriab
29. máj 2024

@julka188 15 rocny zaockovany, 1 davka 125e, dostal 3, ma to za sebou, citala som si o tom a prislo mi to spravne

mahatta
29. máj 2024

@julka188 Syna som dala zaočkovať aby bol lepšie chránený . Na výber sme mali 2 druhý vakcín. Jedna bola zadarmo, tá druhá ,za doplatok mala ochranu proti 9 typom papilovirusu, volala sa Gardasil9. Vybrali sme tú lepšiu a za tú sme doplácali 2x po 60€. To bolo pred 3 rokmi a v Dôvere sme si to dali preplatiť cez aplikáciu (300€ za lieky ), takže sme ju mali vlastne zadarmo.

lauricka
29. máj 2024

@vevesh virus moze sposobit rakovinu, tak neviem...

lauricka
29. máj 2024

@btus nielen to, že je nositeľ. Aj chlapca tento vírus ohrozuje. Vakcína môže zabrániť tomu, aby sa chlapci nakazili typmi HPV, ktoré môžu spôsobiť rakovinu úst,hrdla, penisu a konečníka, ako aj genitálne bradavice.

Strana
z3