icon

Prečo rodičia berú choré deti do obchodov?

7. feb 2025

Chcela by som sa spýtať prečo niektoré keď zistíte že vaše deti sú choré majú teploty,sopľe, kašeľ ich nedáte do školy ale idete sa s nimi poprechádzať po nákupnom centre po obchodoch popozerať aj keď nič nekúpite? len sa tam poprechádzate roznášate nákazu ďalej medzi zodpovedných ľudí ktorí nechodia vedome chorý medzi iných ľudí. Minule som videla mamičku asi s 5 ročnou dcérou ktorá má ovčie kiahne (celá bola vyhádzana)

Strana
z2
30majka71
7. feb 2025

Tak to je ešte dobre, asi cca pred 15 rokmi, ešte som bola dieťa, sme boli na dovolenke v Štúrove.... Tam sa decko kúpalo s kiahnami a ešte malo na sebe biele fľaky z tekutého púdru, takže toľko k zodpovednosti. Niektorí ľudia proste nemajú chrbtovú kosť.

simca06022011
7. feb 2025

@30majka71 JAAJ to bola klasikaaa :DDD niekolkorat som to zazila, lebo "to len par dni je infekcne".. ale "co mame robit ked je objednany pobyt a ved nic okrem vyrazocky nema"... atd :D

mamamasama
7. feb 2025

Neviem, ale toto robia aj dospelí. 😓 Včera vo fitku som si pripadala ako na pľúcnom oddelení.

simca06022011
7. feb 2025

Autorka, ja ti poviem tak, ze v dnesnej dobe, je trest pre matku, nie pre dieta, ak musi byt zavreta doma... Vacsinou to konci vetickou: dieta uz musim vyvencit, lebo nevie co so sebou atd... aj ked je chore. Takto rovnkao ako rodicia, aj deti su pomalicky ucene na to, ze choroby sa prechodia = potom vidime chorych dospelych vsade. Nasa lekarka mala pravidlo, po teplote, dieta 3 dni v klude doma (a v dnesnej dobe uplne prehnane asi... ale u nas fungovalo super, ziadne ze, preliecene dieta leti do skolky hned a po tydzni ho mam chore doma zase). Ciez ak mala dcera horucky pia, so, klasika, kasel sopel dajme tomu nedela rano... tak von sme isli na prechadzku tak v stredu/strvtok, este teoreticky mohla pokasliavate a tak,a le zvycajne bola uz preliecena, stacilo jej nos poriesit :D Ale su choroby ked ani pobyt na slnku, ani vonku, vobec dobre nerobi a dokonca moze dietatu zhorsit stav, duplom v obdobi virusovom, este nieco ine chyti niekde = to neviem ci si uvedomuju niektori.

Druha vec, niekedy je nutne vyjst s tym dietatom von aj s kocikom aj ist okolo centra, alebo cez centrum.. napr. ideme k lekarke, cestou musim aj kupit nieco a tak... a ked idem okolo, co by som si vyklad nepozrela? zase zarkyte dieta v tom kociku urcite nerozhana bacile na metre od kocika.

dskjhfdlkdjhl
7. feb 2025

Autorka, matkam, ktorym je jedno, ze vlastne dieta natahuju chore po NC, je uplne jedno, ze nakazia niekoho cudzieho.

vilma7
7. feb 2025

Voľakedy (alebo aj dnes) sa cielene chodilo na návštevy keď deti mali kiahne, aby si tým prešli všetci.
A starými matkami žiaľ nič neurobíš, bud sú lenivé sa deťom venovať doma tak ich ťahajú ako mačky kade tade.

iwesska
7. feb 2025

@mamamasama Chori ludia vo fitku??? Nekaslali skor pre prasnost? Lebo teda chodit do fitka nedolieceni, to je cesta k zlyhaniu srdca.

iwesska
7. feb 2025

Autorka a nemala ta mala uz len chrasty? Lebo vtedy dieta infekcne nie je a ked je samozivitelka a potrebuje si nakupit a nema ju kde dat,tak chapem,ze ju vezme so sebou. Aj ked v tejto chripkovej sezone,je to dobry zahul s tou znizenou imunitou.

liliblacky
7. feb 2025

ja nerozumiem všeobecne prečo sa deti ťahajú do NC “len tak popozerat”.. Buď potrebujem niečo kúpiť / vybaviť a dieťa ide so mnou alebo idem sa pomotat, tak idem si ten “čas” užiť sama. Teda aspoň to naše dieťa sa v NC nudí, vždy čakám čo vystreli 😀 ale k tej chorobe, to nie sú len mamy a deti.. Bola som pred pár dňami odber krvi a musela som čakať na výsledky, tak som sa išla naranajkovat do bistra a nevedela som, ani na ktorú stranu sa obrátiť, lebo z každej strany ktosi chorí, kaslal tam, soplil tam a teda spokojne si sedeli, jedli, pili, rozprávali :/

mamamasama
7. feb 2025

@iwesska Toto bol taký produktívny prieduškový chrapľavý kašeľ, sople a kýchanie. 💦

simca06022011
7. feb 2025

@vilma7 HLAVNE navstevovana strana s tym suhlasila :D cielene k malym detom, nie na kupko = kde su rozne vekove kategorie.. a poviem ti, nie je to ziadna sranda, my sme takto riesili sos situaciu, ked moja sestra necakane dostala kiahne a boli sme u par mesacneho babatka na navsteve na 2 tyzdne... tie stresy co mali, to bola "sranda".
A okrem toho kiahne a slnko... to je fajnotka, minimalne na tie biele flaky co ostanu potom navzdy.

michaela789
7. feb 2025

No ja neviem aké deti majú ostatní ale ja si nemôžem dovoliť ísť do obchodu na prechádzku 😂 keď mám za golier ťahať jedného vzdorujuceho a v kočíku ďalšieho revajuceho...a ešte chorých?? 🙈
Ale zas príklad z posledných dní - syn prechladol, mal číre sople, bez teploty, bez kašľa, bez krvavých očí, jednoducho prosté sople. Tri dni som bola s ním doma, že či sa to rozbehne ale nič. A oprela sa do mňa mamina v rade na samoobslužné, že či som si nemohla objednať nákup domov, keď je syn soplavy...tak zas nie každé choro vyzerajúce dieťa má mor. 🙄

autor
7. feb 2025

@iwesska Nie to neboli chrasty to boli čerstvé púpavy po celom tele ich mala tá maličká celú tvár mala obsypanú

autor
7. feb 2025

pupaky

rejka7
7. feb 2025

Mohli to byť ovčie kiahne, ale samozrejme aj nemuseli, mohlo to byť kopec ďalších možných chorôb.Mimichodom, prečo si sa pani nepýtala, či má dieťa diagnózu ovčie kiahne? Rozobrali by ste problém zoči - voči, tak by bolo najlepšie.Lebo tu sú to len dohady a odhady.

autor
7. feb 2025

@rejka7 Neže mohli ono to boli ovčie kiahne viem ako vyzerajú ale ja som ich v detstve mala tak som ich nechytila

autor
7. feb 2025

@rejka7 Ja nechcem byť zlá ale keby vidíš človeka čo má nohu v sádre prídeš sa ho spýtať či má zlomenú nohu? Alebo vozičkára či nevie chodiť? Načo keď mi je to jasne 😅

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
7. feb 2025

@rejka7 Presne takto

autor
7. feb 2025

Ešte viac bola vysypaná

kvietok2012
7. feb 2025

Keby len po obchodoch, ale aj po úradoch...dojdu k nam hned od lekara a este to okomentujú, ze má teplotu, ale cestou este vybavíme pas..

lianka123
7. feb 2025

No a vies kolko je chorych v lietadlach a nielen deti… neries co ta nepali

rejka7
7. feb 2025

No áno, ale zlomenou nohou sa nenakazíš, ani neochrnieš na nohy, keď sa priblížiš ku vozičkarovi, na rozdiel od kiahní, tými sa nakaziš 😁. Ja sa len preto pýtam, že teda keď sa pýtaš verejne, prečo matky chodia s deťmi s kiahnami po obchodoch, mohla si sa priamo "páchateľky" opýtať, tá by ti isto dala najsprávnejšie odpoveď.👍

matkahelka
7. feb 2025

Moja dcera mala presne taketo pupaky, 2 lekari to zdiagnostikovali ako kiahne. sedeli sme doma 2 tyz.po 2 tyz.sa jej robili nove a nove pupaky, bolo mi jasne, ze to kiahne nie su. nasa pediatricka a neskor aj dermatologicka sa zhodli, ze je to silna alegia na nejaku potravinu a tym, ze ma dcera citlivu kozu sa jej tie pupaky robili este dlho a zliezali dole asi 2 mesiace. v kaufe sa na mna tiez jedna premotivovana matka vykricala, preco s kiahnovym deckom chodim okolo rozkov. mala som zastrcenu lekarsku spravu od dermatologicky, buchla som jej to medzi oci. naozaj ma fascinuju matky ako ty, ktore z googlu vystudovali medicinu. vedia, co su kiahne, pretoze ich v detstve mali.

iwesska
7. feb 2025

@mamamasama Tak to je skor k polutovaniu,ze si nevazia vlastne zdravie. Si mysli niekto,ze ked uz nema teplotu a len vykasliava,je to v poriadku. A potom tu citame o nahlych umrtiach mladych ludi a vyhovarame sa na ockovanie proti covidu. 🤦‍♀️

bosorkabb
7. feb 2025

Robím v obchode, je bežné že chorý chodia nakupovať či dospelý, deti, matky s deťmi.
Aj moji kolegovia bežne chorý v robote.
A nie, nie je to len na Slovensku.
Kiahne sme stretli na dovolenku v hoteli plnom Nemcov. Doniesli ich tam Nemci a vôbec to neriešili. Sú krajiny kde žiadna očr neexistuje a deti chodia do škôlky so soplom po zem.
Kebyže riešiť všetko a každého tak nič iné nerobím.

iwesska
7. feb 2025

Tak uz som pocula aj lekarnicku ako sa stazovala druhej,ze matka si prisla pre nieco "na zatretie", lebo idu do kina🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Takze verim,ze su aj take pripady. Tak vies ako sa hovorii - Rozum nie je obocie,nemas,nedokreslis.🤷‍♀️ Infekcne choroby ozaj nepatria medzi ludi,dokonca je to trestne ich vedome sirit. Ale vidis,ze ludia to maju v pazi.

fairyy
7. feb 2025

ja sa bez pardonu vzdy ozvem ci tak dobre ist medzi ludi... ale nie upotenej mamicky s dvoj trojrocnym dietatom ze rychlo hadze potraviny do kosika .... ale napriklad predvcerom v obchodaku dve zeny skusajuce si rifle a jedna si pomedzi kasel este utrela aj sopel do ruky..akoze fuj.... ja som skoro amok chytila 😅😅 inak iba sa spratali odtial najprv bol pokus poslat ma kade lahsie, ale kedze predajna bola plna tak na nich islo tolko skaredych pohladov, ze len zdupkali

rivini
7. feb 2025

Je to velmi dobra otazka, odpoved som stale este nenasla. Aktualne som tehotna a nakupovat chodim s ruskom, presne kvoli matkam, ktore vlacia po nakupovat svoje totalne chore deti. O tom, ze take dieta patri do izolacie, a potrebuje klud, skoda reci…tiez mam male dieta a ked je infekcne, na nakupy chodi muz. Nedavno sa mi stalo, ze som cakala na autobus a na zastavke sa rozpraval otec s malou dcerou so svojim znamym. Z rozhovoru vyplynulo, ze dieta v noci hnackovalo, vracalo a ma teplotu. Tak sa rozhodol, vziat ju do mesta, aby sa rozptylila…🤦🏼‍♀️🤷🏻‍♀️

autor
7. feb 2025

@iwesska Presne !len teraz ma tu budú iné ženy presviedčať že určite sa mýlim lebo by určite nikto nešiel s dieťaťom čo má čerstvé kiahne do Nákupného centra

Strana
z2