icon

Prečo sa roztrhlo vrece na nete o autistoch a aspergeroch?

25. jún 2022

Ahojte maminky, ja by som sa chcela opytat, preco je to tak? Preco je tak casto polozena otazka, ci ma nejake priznaky ci nema priznaky dietatko? Ja som bola velmi zvedava, a precitala som si zopar clankov, prispevkov o tychto detickach a samozrejme, ze hned zacnem hladat znaky aj u toho mojho 15 mesacneho syna, a samozrejme, ze aj najdem, napriklad, odkedy zacal chodit, nereaguje na 100% na svoje meno, ale robi si svoje, a ignoruje ma, az ked mu poviem, aby sa pozrel, prisiel, tak pozrie, aj pride... alebo ma rad velmi deti a ludi ale pri neznamych musim tam byt (samozrejme existuje vynimka).

aj ked sa odosobnim od tychto clankov a snazim sa nespadnut do tejto "jamky" hladania znakov , lebo tazko sa z nej dostanem, ale fakt vsade vidim clanky o tychto veciach. Niekedy sa nedaju ani ignorovat. 🙄

Strana
z2
mandzula
25. jún 2022

@kleopatra114 nastup samotny bol celkom ok, ucivo zvladala bez problemov. Co nezvladala, bol hluk, chaos typicky pre detske kolektivy. S kamaratmi bol a este aj je problem, nevie nadvazovat vztahy, za cele detstvo bola s niekym vekovo rovnocennym vonku (na dvore u nas) 2x. Prvykrat bola u nas jej spoluziacka, ked mala 13. Ozajstnu kamaratku, taku tu BFF, v podstate nema. Aj by chcela, no nevie ako na to. Pre deti bola vzdy tym podivinom. Rada travi cas s nami dospelakmi, hlavu ma natlacenu informaciami, vyjadruje sa ako profesor, no bezny zivot je problem. Neznasa kritiku a ked sa jej nieco nepodari, bije sa a nadava si, aka je p... neschopna. Je velmi nemotorna, telesna je pre nu horor. Nevie rychlo urcit, ktora ruka je prava, ktora lava, je nepozorna, az sa bojim, ze ju raz spaga auto.

mandzula
25. jún 2022

@danulicek kedze sme uz boli s muzom na prasky, zacali sme chodit k psychologicke, ta nas usmernila.

kleopatra114
25. jún 2022

Autorka - ukazovala , normálne do 18 tabuľkových mesiacov všetko stihla ,ale bola taky mimonko, neverbálna komunikácia bola iná , reakcie na emócie iné - podľa mna , každa vnímavá mama by si všimla rozdiel .

autor
25. jún 2022

@kleopatra114 aha, napriklad nerozpraval sa s tebou ked bol na nieco zvedavy napriklad aj 1 hlaskou? Alebo co take ine bolo? Netlieskal? Nemaval? Rucickami neopakoval po tebe hry? Cinnosti?

Strana
z2