Prečo si môj 18 mesačný syn chytá pupok?
Moj 18m syn ,vzdy ked ma prilezitost "papre" v pupku .Len čo mu rozopnem bodinko uz aj tam má prsty,aj na serbliku.Ked je obleceny tak je to ok.Moze to byt nejaky signál pre hlisty,alebo ine ochorenie.alebo je to len zlozvik.Stale aby som sedela pri serbliku a davuala mu pozor na prsty...
No naš robí presne to isté ako hovorí kdezee. Stále je v ňom a naťahuje si ho a pchá si tam pršteky. Trčí mu z bruška a stále si ho nájde. Nič nepomáha. Bola som aj u doktorky, či nemá herniu, ale všetko v poriadku, že je to iba zlozvyk. Poraďte, ako ste sa toho zbavili. Alebo iba čakáť?
...čakať a nevšímať si. Veď si tie naše detičky iba objavujú svoje telo 🙂 Pokiaľ si tým teda nespôsobia nejaké zranenie, neriešila by som to...
jezisu kriste! A Ty co riesis? Akoze sorry, co mas za problem s tym, ze si maly uplne prirodzene skuma vlastne telicko? Najma tie partie co ma neustale zakryte plienkou ci odevom? A co maju hlisty s pupkom?!. Marnost sediva, ale toto uz je nebetycna hlupost. Nehnevaj sa. Hlisty sa nachadzaju v konecniku prosim pekne, tak sparal by sa maly najskor tam. Robit uz z chytania pupku tazku hlavu....klidek, dopraj malemu to co je prirodzene - spoznavanie tela. Patri jemu, ma plne pravo si ho vyskumat. Aj pipasa si bude chytat, to budes potom ake diagnozy hladat? 😖
hehe,zabavna tema. neviem co by som potom mala ja napisat,ked si moje dieta pri kazdom vyzleceni natahuje pipika az pomaly na brucho. 😀
@korinka27 nasa robi presne toto iste 😀 😀
ona normalne niekde chce vyliezt, driape sa jednou rukou a nie aby si pomohla tou druhou ale ma ju v pupiku 😠
proste stale , a tak si ho driape a natahuje, ma ho uz cely doskrabany, aj zapaleny kolkokrat, minule mala biely pupacik co si spinu nejaku zaviedla 😠 aj sme zalepili, ale len na chvilku pomohlo.
teraz ked poviem "nechaj pupik" tak da ruky prec, ale tak nemozem nad nou stat stale 😔
snad to prejde 🙂
Jak davala pozor na prsty, co mu ich ten pupok rozdrvi aleno co? 😉 Hlisty? Nemyslis vazne. Staci sa pozret na vykal a vidis, ci sa tam mrvia alebo ne. Nehladaj bubakov tam, kde nejsu..
@korinka27 ved pupok je strasne zaujimava vecicka ... nas sa vzdy smeje, nielen na svojom ale na pupkoch celej rodiny, neviem preco mu prijde taky vtipny 😉
@bambola Domyslela som si, kedze Tvoja reakcia na to bola taka, aka bola. Ja len pisem, ze autorka o takychto drastarnach nepise. Moje deti to robili tiez, ale v norme, ale zeby som to niekedy nejak riesila, to nie..vsak to su normalne veci. Jasne, ak Tvoje dieta do krvi, to je uplne ine...Ale hlisty zabila 😀 Ja uz fakt niekedy proste nenachadzam slov...
@svetllana asi tak.
@bambola reagovala si ako by sme tu boli jasnovidky a vedeli, ze prave tvoje dieta si driape pupcek do krvava. Autorka tu ma zjavne uplne iny problem a to, ze si myli dojmy s pojmami a nema paru o tom co su hlisty a kde sa dieta skriabe ak ich ma. Moj syn si tiez prezera pupok, presne ako pisala autorka. Hned ako je nahaty vyuziva prilezitost a sup, uz si ho skuma. Pozrie na mna, spyta sa co to je, ja mu odpoviem. On si prstom pichne do pupika. A zopakuje to viac krat. No a? Jasne, ze si ho nezranuje. Ak ho ma tvoja mala doskriabany, treba poriesit v prvom rade nechtiky. Bud ich ma dlhe alebo zle ostrihane, pozname ako riadne vedia poskriabat taketo prsteky...no tak tovja mala si pupcek skuma, mozno aj posrkiabe ked ju svrbi, ale zaroven priostrym nechtom si sposobi ranku. Treba vycistit, dezinfikovat a vybavene. Ani hlisty, ani mrle a ani ina diagnoza to nie je. 😉
@p4 ale moze to byt tak ako u nas, nemyslim to rozskrabanie, ale napriklad , ze uprednostnuje pupik pred vlastnou bezpecnostou. bezi s prstom v pupiku, splha sa niekam a ruka v pupiku, motorkuje sa a ruka v pupiku.
dnes v noci som sa zobudila, pozeram na malu a ona ruka v pupiku 😅 😀 ale tak lepsie ako keby si cmulala palec 😉
kym sa rype vo svojom pupku to mi az tak nevadi ak sa rype v mojom to mi uz veru vadi. k svojmu telu je jemnejsi ale ja som tam uz aj chrastu mala.
je to zlozvyk ale skor mi vadí ta ich ruka v nohaviciach a starsí si pimpasa stale natahuje lebo zevraj sa mu prilepieva ako on hovori
se tady pohadate uz aj o pupku 😀
@p4
@jabadaba
@svetllana
@kvetinka211 jasne že pupik je zaujímavý,no keď si ho natahuje tak že pomaly si ho ide vydrapit,potom je červený-krvavý našťastie nie!ale ide o to že si tam zanesie spinku a potom sa zapálil.Nie som uzkostliva ale keby ste videli ako si ho brutálne natahuje tiež by ste sa cudovali a keby nemáte skúsenosti tak je prirodzene že sa človek pýta!svagrinine 3 deti TO NEROBILI.
@korinka27 ale ty si nemozes povedat,ze svagrinine deti to nerobili. tak jej deti asi pupok nefascinoval. a ty si sa pytala co to znamena,nie co s tym mas robit. ak si pupok chyta tak ze ho ma odraty,tak sa treba poradit s pediatrickou o nejakej hojivej masticke. my ti tu recept nevypiseme. 😉
@korinka27 - ak tam ma zapal, nejaku pekne svrbiacu bakteriu, ak mu to mokva, tak ho to moze paradne iritovat. Nech pedina zobrie vyter a zoberie na rozbor, da mu masticku na plesne, hadam to pomoze.

@korinka27 🙂 moj robi presne to iste..zacalo sa to este ked som ho kojila..tak mi zacal pchat prsty do pupku ale tak ze az to bolelo..ale o par tyzdnov som ho uz odstavila tak zacal pchat sebe...to mal asi 15mesiacov...a robi to stale ked ma moznost...ani body nepomohli..dostal sa tam cez krk..potom ich mal vytahane ako laznik :D a po novom uz nejde cez krk ale odspodu :D a ked nema body tak furt vyhrnute triko a spara sa v nom...ja neviem preco...asi zlozvyk....skusila som mu to aj zalepit..tak si ho nevsimal..ale ked som ho odlepila tak uz bol v nom znovu 🙂 a niekedy si tam urobi chrastu...a nepomohlo nic ani dohovaranie, ani pac po ruke...nic :D nuz hadam ho to prejde raz...