Prečo si môj 18 mesačný syn chytá pupok?
Moj 18m syn ,vzdy ked ma prilezitost "papre" v pupku .Len čo mu rozopnem bodinko uz aj tam má prsty,aj na serbliku.Ked je obleceny tak je to ok.Moze to byt nejaky signál pre hlisty,alebo ine ochorenie.alebo je to len zlozvik.Stale aby som sedela pri serbliku a davuala mu pozor na prsty...
@korinka27 vidis ale ja som si hned myslela, ze to u vas bude tak ako u nas, lebo mam s tym skusenost 🙂
zase krvavy ho nema ani nasa ale poskrabany a zapaleny. dnes ma zase nahnevala , tak som jej ho zalepila 😠 s tym asi nic ine, lebo vsak co, priviazem jej ruky ? 😔
jedine spendilk do pupku aby ju vzdy pichlo a da prsty prec 😀 (prosim nikto nebrat vazne 😉 )
@korinka27 Ano, vsimla som si, ze si dlho nereagovala..To je neprijemne☹ Ja by som tam asi nedavala maste, aspon nie pod oblecenie, aby sa to nezaparilo. Skusila by som najskor asi kamilkove obklady..fakt, tie kamilky to je taky zazrak, nam to pomaha na podobne veci. A ked sa bude kupkat, tak mu to prelep leukoplastom na ten cas, nech si to nedrazdi..Alebo potom ten lekar, ine ma nenapada..Drzte sa! 😉
@bambola odopnem bodinkon a prsty sú v momente tam!mala som ísť s malým homeopaticke(odporúčam mne veľmi pomohla-skôr homeo ako chemické sajrajty) ale nevidalo až v oktobri ho beriem.
Drsné zo serblika jedna ruka v puku a druhou sa jasi.pediatricka vravela že by si to nemal chystať-presne koli zapalu,môže si poškodiť nervove ukončenie.sama mám pearcing na puku (no uz ho nenosim)-poškodené herniove body a tým sa mi začali moje problémy s crevami) takze nie je to sranda-no ko je len za klasickú medecinu-nepochopí! A este si môže poškodiť niečo s pruhom.
@svetllana mame bodynkove tielko, ked boli teraz tie tepla tak nemala.mala ma 22mesiacov. ale to naozaj nie je o tom, ze by ju to bolelo, proste sa tak zabava, alebo je to jej uchylka alebo ako by som to nazvala 😅 prirovnala by som to k cmulaniu palca 😉 tiez sa decka nechcu toho vzdat 🙂
@bambola Ked tak nad tym uvazujem, napadol ma moj najmladsi syn, nie je to sice to iste, ale trochu podobne. Jemu sa minule na licku spravila taka mala chrasticka a on si ju stale skrabe a drazdi a v jednom kuse je krvavy z toho, co si to rozskrabe..a on ani o tom nevie, ale to som si vsimla uz davnejsie, ze on ma prah bolestivosti velmi vysoko posadeny..No teraz uz to ma dva dni prelepene leukoplastom, lebo to by bol neverending story, skrabanie-krv-chrasta-skrabanie..a tak stale dokola. No nieco podobne, ako Vy s pupkom. Ja dufam, ze Vam toto pomoze 🙂
@korinka27 uha to az tak brutalne si sprta do pupku? 😔 drobatko male ved ho to musi boliet...neskusala si mu obviazat cele brusko?aspon na cas kym na to nezabudne ...zaujimalo by ma co ti poradili lekari? alebo si to uz pisala a mi to len uslo?....sorry lebo som citala len jednym ockom 😀 dufam, ze to maleho cim skor prejde
@brisilda prve co povie pediatricka-odnaucit od toho.Doteraz bola výhoda v tom-ze sa nosili bodinka...no bola zima tak sa obliekalo viac vrstiev...no uz je teplo-chcem ho ucit bezplienky/používam latkovky/s holou ritkou nech si pobeha-tak to som zvedava ci bude behat s jednou rukou na pupku... Lebo take dieta všetko chyta..k,hlinu/bývame v rodinnom dome s kopou stavebného matrosa a megazahrada/ tak ruky vo vsetkom.. Prelepim pupik a hotovo-to som este neskusala.
@korinka27 prosim Ta, len sa nepaprc, z tvojho uvodneho prispevku kopec veci jasnych nebolo, to add. jedna. Add. dva si spominala hlisty a to je dost od veci. Pupok pri hlistoch nesvrbi. Tak sa necuduj reakciam. Clovek tu uz cita kadeco, poniektore tu robia diagnozy u deti z tak nevinnych veci az sa oci krizia, takze necudo, ze uz co to berieme skor s rezervou.
Ak si dieta takto driape pupok tak sa porad s pediatrickou ci nema niekde v jeho okoli alebo priamo v jeho zahyboch kozne plesne. Deti si uplne bezne pupok skumaju, to nie je nic patologicke, ale samozrejme nie je to do stadia zacervenania ako popisujes uz v dalsom svojom prispevku Ty. No len to treba prebrat s lekarkou. Tu je tazko posudzovat o co ide, vo vacsine pripadov totiz nejde o nic, len o to pozorovanie sa a to problem nie je. Mozme Ti teda poradit iba v tejto suvislosti a tak ako sme Ti pisali.

@bambola bola som v nemocnici tak sa mi nedalo skôr písať. Ked nemajú záujem normálne diskutovať načo tu píšu...a vysielajú sa!!!kazde dieta ako aj rodic je iný, a ja volnomyslienkarstvo nepreferujem-aby si ublizoval-on nevedomky,a potom budeme len mastickovat a liecit.Svagrina má 3 deti a nenatahovali si ho...