icon

Prečo sú niektoré deti tučné?

26. mar 2021

Deti su rozkosne ale preco su niektore nie ze tucnucke ale obezne napr aj tu na MK niektore male babatka su tucne ako michellin a este sa kazdy rozplyva nad tym.

maximilie
26. mar 2021

Pre boha co ma oznacujete pri každom komentari???
Sa naučte konecne citat s porozumením pre boha
Som písala o mojich kamaratkach a našich deťoch takže si neberte hned vsetko k srdcu. Neviem prečo mate potrebu ma presviedčať o opaku
Je všeobecne známe ze mnoho bábätiek ma problém s pohybom kvoli váhe- ze je to jedna z pricin, ked napríklad ešte nesedia neotacaju sa. Ma nemusíte presviedčať ze 8kg dieta sa pretoci v 3mes. Ok, ved skvele ked to dokáže.. Netvrdím ze je to jediný dôvod a tak to musi byt. Ok?
Klud 🙏

moniika268
26. mar 2021

@maximilie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ bože vy ste nejaká divná všade sa vyjadrujete a potom vám vadí keď druhý reagujú na vás komentár

maximilie
26. mar 2021

@moniika268 pretože ja odpovedám autorke, a vždy sa najdu osoby ktoré potrebujú reagovať na mna....

nominativ
26. mar 2021

V mojom okolí to až tak neplatí, že deti to vybehali. Teda vlastne jedna to vybehala v 15., keď už toho mala po krk. Ale pamätám si tie misy instantnej kaše na večeru, čo som vtedy ani ja,13 ročná, nedokázala zjesť. Áno, je rozdiel 4 mesačné dieťa a ročné obalené dieťa.

Každý reaguje haklivo, ale v mojom okolí to tie deti, čo boli v roku ako súdočky absolútne nevybehali a aj ako 4 ročne majú o 10-12 kg viac, než moja štvorročná.

Všetci sme iní, samozrejme, niekto to má v sebe. Ale zas netreba to celé brať až tak vzťahovačne. Treba uznať, že kopa matiek deti prepchava a nedovolí sa im poriadne pohnúť, aby sa im niečo nestalo. A sme tam.

moniika268
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
26. mar 2021

ja sa napríklad neviem rozplývať nad cudzími deťmi, či sú chudé, či tučné, s vlasami či bez...

maximilie
26. mar 2021

@moniika268 vzdy ma tu niekto chyta za slovicka a milujem ešte ked ma niekto ide presviedčať o niečom, čo je aj vedecky podložené, co tvrdia lekári, psychológovia...ale predsa su mamičky na MK ešte o niečo múdrejšie. Ja ked nieco tvrdim, opieram sa o fakty, o informácie ktoré bud mam vyštudovane, získané praxou alebo ked nieco neviem tak si to nastudujem v literatúre alebo na internete.
Takže k tejto diskusii - pisala som o DETOCH MOJICH ZNAMYCH, ok? Nie mne sa tu nieco nepáči, ale komentujúcim sa nepáči to, co som napísala ja
A vacsinou to tu tak býva, ze skôr ostatným sa nepáči moj názor.
Vacsinou tým, ktorych sa to týka 🤗

maximilie
26. mar 2021

@moniika268 aj ty sa vyjadri, nemusis len citat 😉
A anonymne sa autorke odpísať neda ✌

simca06022011
26. mar 2021

@moniika268 no presne, by ma zaujimalo tieto mamicky odcudzujuce buclate babatka, ako by to riesili.. asi by im ani mlieko nedali.. to je proste psycho :DD

@maximilie ako ovplyvnis vahu babatka? budes ho nahanat okolo domu, aby sa hybalo, ekd ani chodit nevie? alebo mu das polovicnu davku mlieka, ktora je podla veku/vahy stanovena? To ako to babatko vyzera je vo vacsine ovplyvnene genmi alebo inymi vecami,ale urcite nie tym, ze by ho mama mliekom vykrmila a ani to neznamena, ze z toho nevyrastie. Vyrastie. A kde je dane ktore dieta ma zacat behat ako 7m,ci ako 15m? nikde. A ver, vaha na to nema vplyv ziadny, ja mam chude deita a veru sa jej do 15m neracilo samej chodit. Rocne dieta tiez nie je nijak extra aktivne aby na sebe namalo ziadny tuk... Proste podla mna to nie je zdravy nazor oznacovat babatka za obezne, , nebodaj vinit mamu, ze ze za to moze, lebo nema ho krmit ak je proste dieta viac obalene:D Ako je vedecky podlozene toto co pises? Ktory lekar povie babatku alebo batolatu, ze je obezne a nariadi dietu? :D No esteze ty by si nebola spokojna.. to nas vsetkych trapi.

maximilie
26. mar 2021

@simca06022011 ukaz mi kde odsudzujem buclate babatka???? Presne o takych to komentujucich píšem. Prečítaj si prosím ta všetky moje odpovede a potom sa vyjadri. Dakujem

hennyinnsbruck
26. mar 2021

Moja sa narodila s 2320gr....

Bola na UM a v 3mes bola TUČKO.
Lekár mi naznačoval že je na hranici ci ju neprekrmujem.. No nie pila každých X hodín.

A nebolo to premna ani milé ani pekne..
Každý v okolí jaj aké suncicky aké zlaté no ja som mala iný názor 🤪😂😂😂😂 ale vyrástla z toho.je klasika priemer až podpriemer

Takže hlavne tie menšie deťúrence nemusia byť "vinou" rodiča pri sebe tak jak moja..

Ked ide o staršie dieťa tam je vína rodiča.. Ale mne osobne je to jedno kto jak vyzerá 🤷‍♀️

maximilie
26. mar 2021

@simca06022011 naozaj sa toto pýtaš? Tabuľky ti nic nehovoria? Myslíš ze si ich nakreslila nejaka teta z nudy? Ako podla teba vznikli? Prečo sú horne a dolne hranice? Ano, ked je dolná hranica , babatko musi pribrat, a rovnako naopak. Ano povie lekárka, ze treba ubrať. Koho tým urazam?

katkami123
26. mar 2021

@maximilie tak píše bábätka. A to mi gélom je každé druhé. Poznám aj mamičky predcasniatok, ktoré sa napríklad tešia neskôr z kazdeho jedného zahybu a ze priberajú, lebo predtým mali úplne iné problémy. Mne to naopak u bábätka príde tiež chutnučké a rozplývam sa nad tým 😀 ale pri deťoch mi to už Ok nepríde, tam je chyba stravy. Ale pri bábätkách sú skôr väčšie problémy a musia ísť do nemocnice, keď nepriberaju.

moniika268
Autor odpoveď zmazal
maximilie
26. mar 2021

@katkami123 ano. Len ma mrzí ako to tu niektoré ponali, keďže ja som sa k tomu ani nevyjadrila, ci je to pre mňa chutne , alebo nie. Podla mna su všetky deti zlate. Absolutne som sa nevyjadrila, aby to bolo nechutne a pod

moniika268
Autor odpoveď zmazal
maximilie
Autor odpoveď zmazal
moniika268
Autor odpoveď zmazal
maximilie
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
26. mar 2021

@maximilie Tak su vycerpavajuce, ked napises do temy o babatkach ako michellin, nazor ako si napisala a potom to tu zahras, tak ze vlastne ostatne nepochopili vec spravne, lebo ty si myselala nieco ine a baculate babatka su ok a nie neodcudzujes, iba "teba by to netesilo"... k dalsiemu sa nejdem teda vyjadrovat, lebo ano, zbytocne, nebudeme sa trapit, vonku je super pocasie :D

maximilie
26. mar 2021

@simca06022011 mna by netesilo keby sa postavilo 5mes dieta na nohy... ďalšia vec o ktorej ocividne nemáte žiadne znalosti, aké je to zle pre zdravý vývin dietata
Ako píšem...strata času

jaskolka
26. mar 2021

Nuž táto diskusia je ozaj prekvapujúca, ale prispejem konkrétnym príkladom. Môj 6 mesačny syn má 74 cm a 9 kíl,je len na MM. Vôbec nie je tučný, a pritom váhu má dosť veľkú. Dokonca som bola v strese, že až veľa váži, keď raz j nám prišla mužova sesternica, ktorej dcéra má 10 mesiacov a váhu 8 kíl. Tak som to povedala doktorke. Zasmiala sa a vraví, že nemôžem porovnávať chlapca, ktorý mal pri narodení 4 kila a rodičia mame obaja cez 1,80,a k tomu aj primerane váhu, s dievčatkom, čo malo 2,70 pri narodení a rodičov oboch nízkych a chudych. Ze teda určite nemôžem dať niekoľko mesačne dojča na diétu😃😃😃.

autor
26. mar 2021

Nemyslim male babo samozrejme skor dieta 2-3 rocne ... mam kamosku kt ma 6 rocnu a jej mala ma 50kil ale jej mama to nevidi ze je obezna

nistika
26. mar 2021

pretoze nezdravo jedia a maju malo pohybu vidim to na ihriskach hlavne teanegerov, donesu kolu chipsy a este s tym aj robia bordel...akurat vcera prisiel moj syn zo skoly a hovori hystorku...ze paniucitelka sa pytala emanuela, akoto ze ma stale tak zdravu desiatu a pritom je tucny - rozumej byvame v at urcite pouzila vhodnejsie slova a nepovedala priamo tucny ako to prezentoval moj syn. a emanuel na to: lebo ja mam velmi rad cyipsy, a ked rodiciai spia, tak jem v noci chypsy. ucitelka sa pyta a to im nechybaju potom? nie , pretoze ja to vzdy zvalim na moju mladsiu sestru....:D :D :D
takze preto su deti tucne.

miskaska
26. mar 2021

Dojcene babatko moze byt gulatucke. Aj tak vacsinou od pol roka, roka sa zmenia a prestanu tak priberat. Pri babatku na UM by som si davala pozor na davkovanie mliecka. A obezita pri starsich detickach ma desi, lebo nespravne stravovacie navyky si nesu do neskorsieho veku. A nadvahou trpi telicko.

zuvelyn
26. mar 2021

@maximilie Moj syn mal v 8 mesiacoch 10kil a bol menší a utlejsi ako ine detí rovnakom veku s menšou váhou 😉

angel993
26. mar 2021

@maximilie a keď začnú neskôr, niečo im utečie?

katkami123
26. mar 2021

Autorka, len 6-ročná už nie je bábätko, ale dieťa. Potom si sa zle vyjadrila a vdaka tomu sa tu zbytocne strhla vášnivá diskusia. A v tomto veku mat toľko kíl je samozrejme nezdravé.

angel993
26. mar 2021

Bábätká nie sú obezne ale baculate. Môj syn mal v 6 mesiacoch 10 kg, bol na MM. Čo som mu nemala dať mlieko lebo prekročil tabuľkovu hmotnosť? Teraz má rok a 8 mesiacov a má 11kg.

angel993
26. mar 2021

Autorka, to by si mala povedať kamoške, nie písať anonymné diskusie.