Prečo sú niektoré deti tučné?
Deti su rozkosne ale preco su niektore nie ze tucnucke ale obezne napr aj tu na MK niektore male babatka su tucne ako michellin a este sa kazdy rozplyva nad tym.
@maximilie ohanat sa tabulkami ... dost blbe ked kazde dieta ma vo vsetkom svoje tempo a nebudeme ho hadzat do krabicky k ostatnym lebo kazde musi byt rovnake podla nejakeho stupidneho standardu a hned ked nieco urobi skor / neskor tak uz je to zle... si ty snad fyzioterapeut , neurolog, pediater ked sa k tomu vyjadrujes ci je to spravne ? Tipujem ,ze nie si . Tak mozes akurat tak suchat nohami,pekny den :P
Tato tema je cela, cez.. teraz uz ani autorka nemysli "babatka" ale neviem co.. :D ("... napr aj tu na MK niektore male babatka su tucne ako michellin a este sa kazdy rozplyva nad tym..).
Ako skoda slov :D
ked mas takuto otazku, tak daj aspon svoj nick a dovod otazky. niektore deti to maju skratka geneticky dane, ze nebudu stihle,ine to mozu mat nevhodnou stravou ako fast foody, vysmazane veci, sladkosti atd
@maximilie nechcem nič hovoriť, ale keď si kúpila balík chrumiek, keď malá mala pol roka a máte ho doteraz a už má 14 mesiacov....tie chrumky musia byť už staré.
@acrobaleno 👍😁 Presne! Navyše, načo sú chrumky polročnému dieťaťu?
Tak ale na zaciatku pises babatka, a potom pises, ze tema je o 6 rocnych detoch. To je velky rozdiel. Male deticky mozu byt tucnucke snehuliaky. Nechodia, moc sa nehybu, nemaju vyvinute svaly, slachy. Su to baculate tulene a je to v poriadku. Ked su 6 rocne deti baculate snehuliaky tak to v poriadku nie je. Ich postava je spojenim neprimeraneho mnozstva jedla s podpriemernym mnozstvom adekvatneho pohybu. Vsade je dostatok jedla, sladkosti, deti papaju lebo k tomu maju pristup. Na obranu rodicov by som napisala, ze dnes nie je bezpecne pustat male deti vonku same, hrat sa pre barak. Tak casto zostavaju deti namiesto toho aby poletovali s kamaratmi - zatvorene doma. Ale vela rodicov vozi deti autami namiesto toho aby chodili peso alebo MHD. Je to pohodlnejsie, kratsie, menej sa vsetci nachodia. Posledna nevyhoda je, ze slovenska kuchyna skor tiahne k masu, zemiakom a zakuskom. V salatoch a lahkej strave rozhodne rekordy nelameme.
Ale suhlasim s tebou v tom, ze valna vacsina slovenskych deti povinnej skolskej dochadzky je tucna az obezna.
Ja ked vidim obezne dieta vo veku 3 a viac rokov, je mi ho luto. Pretoze to uz nie su babatka, kde neovplyvnis, co mu davas jest. Tu sa uz jedna o chybu rodicov (jasne, su vynimky, choroby a pod), ale z velke casti su tie decka take kvoli nevhodnej strave a kvoli zivotnemu stylu rodicov.
Mam syna, 4 rocneho, ktory ma 15 kg. Vyzera ako dazdovka, nechce moc jest.. nedavno som stretla byvalu kolegynu, ktora ma dievcatko o rok mladsie ako moj syn. Mojmu malemu dala napolitanku, ktoru od odmietol, tak ju hned zjedla jej dcera. Kolegyma ma hned vypucovala, ako moj maly vyzera, ze je to hrozne, ze nechce keksik a mala by som riesit s lekarom ako vyzera, lebo toto nie je vaha 4 rocneho dietata. A vystatovala sa, ako jej mala papa uplne vsetko, ze zje viac nez ona, ako na veceru zje troch velkych pribinacikov... mala vazi, ehm, 25 kil. V troch rokoch.
Myslim, ze obezita sa s dievcatkom ponesie este dlho predlho, ak rodicia budu podporovat takyto zivotny styl. Najhorsie je, ze rodicia si sami neuvedomuju, aky vzor davaju dietatu a ze ten zivotny styl nie je ok a moze im zarobit na problemy do buducna. Ja sama nie som zastanca mega ultra zdraveho zivotneho stylu, synovi doprajem obcas aj fast food, aj sladke, jednoducho pestru stravu a pohyb.
Mňa trápi iná vec, asi založím diskusiu - prečo existujú ženy čo maju potrebu riešiť veci čo sa ich nijako netýkajú a nikto sa ich nepýta na názor.. 🤔 ešte nikdy mi na tú otázku neodpovedal tak, aby som jeho ohnutky pochopila..
Lebo sme rôzni. A ak si rodičia myslia že tak je to v poriadku, nás ostatných do toho nič. Takisto ako nás nič do toho či sú nízke vysoké blond tmavšej pleti svetlejšej pleti choré zdravé spokojné urevané atď atď atď.
joj tak toto je teda téma. a vieš mi prosím ťa povedať, pečo sú niektorí ľudia vysokí a iní zasa nízky. to akože tiež je nejaká vada?
Rozdiel je bábätko pretoze dieťa do tých dvoch rokov tucnucke je milé, ale nech sa na mňa nikdo nehnevá ale 10 ročné dieťa ktoré nieje chudé je jednoznačne vinou rodiča, prezieranie, však mu doprajem, samé koláče a nezdravé kraviny, mne to tiež príde nechutné tlste deti a keď počujem aj od známej, že zdravotné problémy a spravili všetky vysetrenia a dieťa úplne fit, a dieťa zje pol plechu koláčov a balík čipsov na posedenie tak my je ozaj zle tak preco asi tak vyzerá za všetko môže sám rodič je to pravda či sa to dakomu páči alebo nie, rodičia sú na to aby určovali hranice, žiadna dedičnosť či iné sprostosti
@maximilie tak to nesuhlasim ak sa dieta samo postavi tak ok 🙂
Tak tu sa idem zapojit. Riesis veci, ktorym nerozumies. Myslim, ze x nazorov je tu takych, ze my matky vyzierame tieto deti. Mam 174 cm, 60 kilogramov cely zivot. Sportujem nonstop, lyzujem, beham, cvicim silove treningy, bicyklujem. A teraz k veci: mam 2 deti, skoro 5 rocneho s 19kilami a 2 rocny, ktory ma tiez 19kilogramov. Stravovanie je u nas zdrave. 2rocny sladkost sice uz videl, ale naozaj max raz za tyzden. Maly sa narodil 5kg, uz ma 98cm a vyzera dobre. Beha cely den, chodim s detmi do lesa a mame velky dvor, kde sa nahanaju.
Nesud prosim ludi, a uz vobec nie deti a tiez nie ich matky. Je to hnusne. Pozri sa do zrkadla- mas miery 90 60 90? Ak nie, tak zmaz tuto trapnu diskusiu a pracuj na sebe, aby si bola lepsim clovekom. Lebo len zli ludia hladaju chyby tam kde nie su.
@lianka123 nemám také miery ale svoje deti nevykrmujem ako nejaké prasiatka
Keď je to bábätko, je to úplne v poriadku, že je "Michellin". Aj plne kojene deti sú také, to je normálne. Zle je, ak by to bolo naopak
A preco ta to tak irituje? Inak, nepozdielas nam svoju fotku, nech vidime aka si ty fesanda

6-ročná má 50 kg?! Toľko som vážila až ako dospelá žena! Môj syn má 9 a pol roka a len nedávno sme doma doslova oslavovali, že už má konečne aspoň 30 kg. (Narodil sa hypotrofický s pôrodnou hmotnosťou 1860 g).