Prečo sú ochranné pomôcky pre deti diskutabilné?
Zdravím malá sa plazila dnes a keď si sadla spadla na hlavičku do zadu. Dala som ju hneď sadnúť po páru sekundách zaplakala plač netrval dlho tiež nejaké sekundy. Hneď potom sa začala hrať smiať akoby sa nič nestalo. Máme parkety mám sa báť? Nestratila vedomie ani ne vracala nič len trosku poplakala určite ju to za bolelo. Veľmi stresujem asi musím začať riešiť aj seba lebo to nieje ok tak stresovať. Je to moje prvé dieťa. Na internete som našla všelijaké Pomôcky vankúšiky ktoré sa dajú pripnúť a chránia hlavičku len ze čítam ze to nieje dobre lebo ze sa nenaučí padať aký na to máte názor? Treba zabezpečiť niečo také? Na ochranu? Malej sa venujem stále robím svoje veci len keď spí. Bola to sekunda.
Nie, nič jej netreba.
Naučí sa padať, a ty zbytočne nestresuj ešte budú aj horšie pády
Plazila sa a spadla? Tak to je v pohode.
@ibrunova áno popri plazeni si sadla a tak spadla na hlávku dozadu
@natall113 ďakujem ženy. Manžel má tiež zdrbal že už na čase skončiť s kupovaním blbostí.
@really8 ďakujem vám za odpoveď
pad z jej vysky je ok. nikdy nezabudnem ako sa moja ucila sediet a presne tak sadla a zrazu bum radiator bum zem🤣 zije ma 4,5r ani na ume jej to neublizilo
Veru nic....kazda taka pomocka brzdi vyvoj, doeta zlenivie lebo si nemusi davat pozor.
@evicka2002 nechaj ju padať inak sa to nenaučí. Nádych výdych nič jej nie je. Keď začne behať budeš mať mini infarkt každú chvíľu 😁
@amonet ďakujem krásne za odpoveď. To ešte ma picne keď začne chodiť. Vážne to nie je na pohotovosť nechcem tam byt za debila. Mala sa hneď smiala hrala santila
@evicka2002 uložila som ju spať vstala skoro ráno bola dosť unavená urobila som chybu +?
@januska12323 ďakujem za odpoveď. Vážne musím doplniť magnezko džubnúť si štamprlu nemôžem lebo kojím 🤣 taaaka som vystresovaná ešte aj muž je doma ďalší dôvod môjho stresu 🤦🏽♀️
keď sa mi 7mes syn skydal z postele, som zistila, že sa naučil štvornožkovať. Potom sa asi tak 20x do dňa hodil hlavou o zem ale je z neho veľmi inteligentné dieťa 😅, takže nemaj obavy.
@denkabemommy ďakujem za odpoveď. Musím menej stresovať. Neviem zachovať chladnú hlavu. Srdce cítim až v krku 🤦🏽♀️
@evicka2002 Kup si cokoladu alebo nieco. Takto sa nemozes spravat.
@really8 asi potrebujem trošku vypnúť máte pravdu. Babka sľúbila že postráži dám si vaňu trošku času len pre seba
Kľud 🙂 pády boli a budú.
@evicka2002 určite jej netreba žiadnu pomôcku na hlavičku kupovať. Nauci sa dávať si pozor. Čím skôr sa naučí spoliehať sa na seba tým lepšie. Keď trochu vyrastie nebude reálne stat stále pri nej.
@evicka2002 Ja si myslím, že každá prvorodička stresuje, keď si jej dieťa ublíži alebo nebezpečne spadne. Faktom je, že malé deti padajú často a zvyčajne je to naozaj sekunda a aj keď si tam a vidíš to, nestihneš zasiahnuť. Takúto skúsenosť majú asi všetky mamy. Jediné, čo môžeš spraviť, tak doma napr. zabezpečiť všetko tak, aby sa predišlo horšiemu úrazu (napr. zabezpečiť nábytok, ktorý si dieťa môže stiahnuť na seba, zabezpečiť ochranu ostrých rohov, ochranu zásuviek atď.).
Dcérka sa v podstate len zo sedu prevážila dozadu a to nie je pád z veľkej výšky. Na pohotovosť pri takýchto pádoch naozaj nemusíš ísť. Ak by to bol pád z väčšej výšky, dieťa je spavé, nepokojné, citlivé na svetlo alebo hluk, má pocit na zvracanie alebo zvracia atď., tak vtedy je tá pohotovosť na mieste, môže to byť otras mozgu. Ináč, pre budúcnosť, ak dieťa spadne na hlavu, nedávaj ho hneď spať. Práve naopak, dieťa treba vtedy dlhšie pozorovať, či nemá vyššie uvedené prejavy.
Pri malých deťoch, okrem pádov a iných úrazov, treba dať pozor aj na iné veci a odstrániť ich z ich dosahu. Najnebezpečnejšie sú asi malé veci, ktoré dieťa môže prehltnúť, magnetky, baterky, tabletky, pracie tablety, rôzne chemikálie, sáčky, ťažké predmety, ostré predmety, horúce nápoje, elektrické zásuvky atď.
Ale ešte k tvojej otázke. Nekupovala by som žiadne ochranné vankúšiky. Dieťa sa musí naučiť aj padať a predvídať, aby sa neskôr tým pádom vyvarovalo.
@evicka2002 A ešte toto som našla na googli, celkom dobré informácie:
https://pentahospitals.sk/wp-content/uploads/20...
Myslim ze pani evolucia trochu ratala ze pri batoleni budu deti padat- inak by nam dala kridla🤣🤣. Hlavicka deti je tvrda- nic sa jej nestane ak nepada z vysky.
@evicka2002 U nas toto pocas druheho polroku maleho bolo na dennom poriadku. Okolo takych 8 mesiacov fakt ze kazdy den hlavou na parkety. Niekedy to bol vyslovene taky praskavy zvuk, nebolo mi najlepsie 🙂 Mala som z toho nervy, ale boli sme akurat u ortopeda kvoli bedrovym klbom a ten ma ukludnil, ze lebka je v tomto veku pruzna a ustoji to.
Stava sa ze deticky takto spadnu, syn mi v 4mes spadol z gauca to bola sekunda dovtedy sa este tak nehybal velmi ale sa zgulal.. padol na nostek, chvalabohu nic sa nestalo ale vtedy som aj volala radsej zachranku aby som sa poradila, pan ma upokojil dal mi instrukcie, povedal pady dopredu nie su vo vacsine nebezpecne. Horsie to je, ked padne dieta na spanok, ma nejaku podliatinu naplnenu tekutinou atd.. treba sledovat zrenicky a ked to krvaca urcite ist na pohotovost radsej.

@evicka2002 nic jej netreba. Musi sa naucit aj padat.