icon

Prečo syn obžúva suchý zips na topánkach?

andyl2004
25. nov 2015

Prosím ak máte nejaké skúsenosti ako ho to odnaučiť. Čo mu môže chýbať, zobrať som mu to už skúšala ale to bol rev. Ak ich nenájde začne žuť všetko čo nájde s peny, napríklad hubky tie už ani radšej nekupujem , natáčky penové. Môže mu chýbať nejaký vitamín. Malý má dva roky. Ďakujem za všetky odpovede.

moni244
25. nov 2015

no neviem neviem, dvojročný by si už mal nechať vysvetliť, že sa to nerobí, skôr ako vitamín tam nebude niečo psychické? že si potrebuje niečo kompenzovať? veď si to mohla spomenúť u doktorky

ebi88
25. nov 2015

ja som ako mala oblizovala podrazku papuciek, mala strasnu chut na gumu. mam 26 a ked citim vonu umeliny z tenisiek od cinana, najradsej by som ich zjedla a tu som 😀 k veci, ja mylsim, ze ho to skratka upokojuje a bude to psychicke a same ho to prejde 🙂

sardinka335
25. nov 2015

No možno sa budete smiat, ale na toto ma hned napadla ,,diagnoza,, ktora sa nazyva syndrom PICA...t. j. ochutnávanie nezvyčajných vecí, tak ale ber to z nadhladom 🙂 len ma to napadlo, ze take niečo existuje.
No, ked si predstavím moje deti ako ,,jedia,, tie špinave čižmy z vonku tak amen tma, ale aspon bude mať imunitu. Určite by som sa poradila s nejakym odbornikom lebo ti pohlta nejake blbosti a ešte skončite niekde v nemocke.

adulik23
25. nov 2015

mozno mu ide nejaky zub a svrbia ho dasna 😅

jasminet
26. nov 2015

aj si sa ho pytala preco to robi? mozno ti da nejaku zmysluplnu odpoved... pripadne mu kup cisty novy suchy zips 😀

inak su rozne fetise - moja mama chodila svojho casu "cuchat" do obchodu pneumatiky nove - vraj jej detstvo pripominali 😀

lili91
26. nov 2015

ja ked som bola mala, tak som zuzlala snurky z topanok. mala som tak 1,5-2 roky. potom ich moja mamina zacala prat a nechala mi ich niekde, aby som sa k nim dostala a nezuzlala tie spinave. 😀 inak, bola som velmi zly jedak vtedy. nic som nechcela poriadne jest, "len snurky" 🙂 casom to same preslo... teraz nezuzlem nic 😀

jana_eyre
26. nov 2015

syndrom pica bez makkcena samozrejme.. moj prvy syn bol takyto "zrut" do ust daval takmer vsetko.. preto som si o tejto poruche nieco nacitala..
moze ist o nedostatok mineralov, psychicku poruchu, alebo parazity.. ale taktiez NEMUSI ist o nic - je to len zlozvyk..

moj syn si casto daval do ust takmer vsetko co nasiel na zemi, najhorsia vec co si dal do ust bola cudzia zubna kefka ktora sa valala na zemi na autobusovej zastavke.. manzel kupoval listky, syn ju nasiel a este sa muzovi ukazal, ze aha aky som sikovny 😀 😀 ked mi to vravel, takmer ma porazilo.. nastastie mu nic nebolo.. alebo si raz dal cigaretovy spak..

vekom sa tieto jeho zlozvyky zlepsili, hoci obcas sa stale stane, ze si polozi usta na sklo v autobuse, alebo si lize prsty ked je zamysleny.. bola som s tym kedysi aj u dr. vravela mi vtedy, ze nech to neriesim, ze je to len vekom a myslim, ze mala pravdu.. podla mna aj to malo co mu ostalo, tak sa odstrani casom..

/moj muz vraj ked bol maly, tak rad "ochutnaval" topanky, najma ked prisla navsteva.. no je to teraz celkom rozumny a inteligentny muz 😀 inak by nebol mojim muzom/

http://www.pluska.sk/izdravie/zdrave-dieta/2013...

katka1981
26. nov 2015

Podla mna mu idu zubky a boli ho to, tak sa tym ukludnuje. Skus mu dat nejake kusatko. Su vselijake, aj gumene, ,latkove, hocijake. Aby si neublizil a neprehltol nejaky kus peny alebo umeliny.