Ako odnaučiť trojročné dieťa kakať do plienky?

karolinava
2. máj 2016

Poradťe ako mám syna odnaučiť kakať do plienky? Môj malý mal 3 roky a vykaká sa len do plienky,do zachoda ani do nočníka nechce vôbec,skúšala som všetko možné aj nemožné,ked som ho nútila že mu plienku nedám aby sa vykakal do záchoda,tak sa zaťal a radšej nekalal vôbec,proste má nejaký blok v sebe a len do plienky nikam inam. S cikaním problém nieje to sa pýta už dávno,ale ak chce kakať príde si pre plienku pekne sa vykaká a potom už je dobre,neviem ako ho to odnaučiť,lekárka vravela aby som ho nenútila,že nato príde sám,ale aj ked mu vysvetlujem,prosím ho nie a nie,už je dosť veľký a sama neviem do kedy to bude takto,mám to naozaj nechať tak ako vraví lekár že ho mam nechať a príde nato sám? máte niekto skusenosť?

ganesh
2. máj 2016

Ano mam skusenost, ale neporadim :-/ Mame ten isty problem s dcerkou, bude mat coskoro 3 roky. Nic nezabera, skor sme mali nabeh na psychicky blok totalny...neda sa nutit. Pediater povedal, nech ju necham tak. Dokonca sa uz par krat vykakala do zachoda a teraz opat nechce. Neriesim uz.

karolinava
autor
2. máj 2016

@ganesh no mi chodíme už aj na gastro od februára,nezoberú mi ho ani do škôlky kôli tomu :( neviem prečo ma s toho takú paniku kakať mimo plienky...no snád to časom príde .

ollski
2. máj 2016

@karolinava my sme si tym presli pri starsom synovi, tiez cikal krasne na stojka do zachoda, ale kakat ani za pana...nepomahali, ziadne motivacie, darceky, nocniky, dosky na zachod...raz sme proste nedali plienku ☹ plakal, behal...hladal...boli sme mimo domu, nebol to zamer, ale vyslo to tak, nakoniec ho babka namotala kakat pod stromcek...nastastie bola tiez jar :-P...chodili sme tyzden vencit "havinka" po vonku a potom si zvykol, ze je bez plienky...potom to slo uz aj do zachoda 😀

ganesh
2. máj 2016

@karolinava ja som tie v decembri patrala, ked sme to riesili a ver, ze nie su nase deti jedine :-/
ale ja uz si s tym hlavu nelamem, proste je to tak a nebude to vecne.
nooo s tou skolkou je to horsie...ale myslim, ze si biorytmus nastavia tak, aby kakali doma.
Ja dceru nedavam do skolky zatial, ale aj ked bude musiet nastupit, pojde do sukromnej, kde o tomto probleme vedia. Snad to nejak do buduceho skolskeho roku (2017) sama prekona.

miciluci
2. máj 2016

@karolinava nas maly kaka len do slipov.bez plienok je uz rok,spociatku kakal do zachoda,no ako si zacal uplne uvedomovat co robi,tak tiez dostal akysi blok a nechcel,dokazal drzat aj 12 dni nekakat.bolo to hrozne,nastastie uz kaka kazdy den,no do slipkov,na zachod nechce vobec.nechcem ho nijako surit aby sa opat neblokol uplne.
a preço vai ho nechcu zobrat do skolky?ved ked nema na sebeb plienku,tak sa nepokaka,ci?
ja uvidim,ako to zvladne do nastupu a verim,ze do septembra zacne kakat do zachoda 🙂 😝

ganesh
2. máj 2016

@karolinava ja som chcela nasu zobrat k psychologovi...v stave zufalstva...ale pediater tam poslal mna 😀 a povedal, ze nech jej dam cas a nech na nu netlacim.

xevulax
2. máj 2016

Ano nechat ho tak. Bud rada ze si plienku vypyta.mne starsia do gati kakavala. Uz som vedela ze ide tlacit lebo sa vzdy niekam schovala. Ale nechala som.ju tak bala som sa bloku. Vzdy som jej len povedala ze sa kaka do zachoda a ona sa casom zacala sama pytat

katrinka8
2. máj 2016

@ganesh - ahoj, aj dcérka mi to robila. Keď chodila prvé cca 2 týždne do škôlky, vykakala sa vždy ráno doma. Po nástupe do škôlky sa jej to zrazu zo dňa na deň "napravilo" a začala kakať do záchoda. Presne v tom období zo dňa na deň zahlásila, že nechce ani plienku na noc a dovtedy každé ráno 100kg ťažká plienka bola preč bez jedinej nehody.
Teraz synček to isté, má 2,5 roka a nič nepomáha motivačné. Cikanie v pohode (ale iba do nočníka, záchod len v prípade núdze, ale nie doma), ale kakanie len plienka. Som zvedavá, kedy to prejde... 😒

timea7
3. máj 2016

@karolinava skús to v inom prostredí ako doma -na výlete, na chate, v hoteli, na návšteve, jednoducho plienka nie je.

kakulka3105
31. dec 2019

No ... asi Vas nepotesim, moja dcera bude mat !!! 7 rokov !!! a stale kaka do plienky. Skusali sme vsetko, uz pol roka chodime k psychologicke ... nic nepomaha