icon

Predškolák neznesie lekárov

tslobik
9. aug 2017

Mám problém so synom.....proste neznesie lekárov. Dnes som bola na preventívnej prehliadke v 5. rokoch (mám 5,5) a proste hanba....Nechcel sa ani vyzuť, ani odvážiť, ani odmerať.....všetko s plačom, nasilu. Nieto vyzliecť slipy, aby ho pozrela.....Aj tričko som vyzliekla nasilu, horko-ťažko, aby mu pozrela chrbát (hanbí sa, ale neprimerane aj starých rodičov. Je to normálne v tomto veku?????)..... A to má tak odkedy začal chápať.....U zubárky na preventívke, nechcel sadnúť vôbec do kresla, nieto otvoriť ústa. A to má zubky celkom v poriadku. Skúšali sme všetky varianty, aj mu nič nehovoriť, ked má ísť k lekárke. Aj ho na to vopred pripraviť a objasniť čo všetko ho čaká....raz toto zabralo a mohla mu úplne v pohode zobrať krv a výter z nosa. To som nechápala, ale to bolo len raz. Dnes mal z toho asi aj teplotu, nemohla ho celkom dovyšetrovať a ani zaočkovať. Musíme prísť bud. týždeň......Ach jo....A u kožnej si nechcel dať dole tiež tričko, aby mu pozrela znamienka a to videl ako ich pozerala mne, že to nič nie je........A nezažil nikdy nič, z čoho by mohol mať takú paniku. Odjakživa proste nechcel ísť ani do ambulancie, nieto ešte pozdraviť. Keď mu raz brali krv, dvaja ho držali......Ja neviem kde som spravila chybu. My ako deti sme boli odvážni s mužom, aj všetci moji súrodenci, rodičia......nemal to po kom ani zdediť....Ja som ako mala u lekárky nikdy nerobila scény....Máte doma niektorá podobné dieťa? Ako na neho, aby viac spolupracoval????

Strana
z2
anita1978
Odpoveď bola odstránená
stanka1001
2. aug 2023

Dobrý deň, viem, že tento váš príspevok je už dosť starý, ale úplne som sa v ňom našla, môj 6ročný syn je v tomto veľmi podobný, čo sa zubára týka a aj odberu krviniek, som z toho už zúfalá, preto sa chcem spýtať ako ste do dobojovali, a či sa to vekom zmenilo ...

Strana
z2