Prejavuje sa astma u dvojročných detí?
Ahojte chcem vaše skúsenosti ako sa to prejavuje ta astma u detí. Ja som mala tiež ked som bola malicka. Syn sa mi dusil . Pocula som aj taky piskot ci chrcanie akoby sa mu tazsie aj dychalo . Kuse aj plakal ked zakaslal. Som teda isla lekarovi a vypocula pluca. Vraj ze to moze byt astma, ze ťažko sa mu dycha počuť. Spravila testy na astmu a negatívne boli ale aj tak dala lieky na astmu aj ked nechapem prečo, ale budem mu dávať. Som aj zvedavá zajtra čo povie na kontrole.
Podla vas to kludne moze byt astma aj tak? Moja mama vravi ze to by sa kuse dusil lebo vraj ja som sa dusila tak neviem. Zacinam mať väčšie obavy.
@liv1 podľa mňa niox, to je tiež v dychový test, ale pre mňa napríklad vhodnejší ako spiro, lebo spirometriu často neviem na dýchať.
Pri nioxe tiež vydychujes do prístroja ale nie takou silou ako pri spiro a na stupnici ti ukáže mierku kde máš akoby ten tlak výdychu udržať určitý čas, asi to neviem správne popísať, len takto laicky😁

@nevenka ahoj. Mne robia spirometriu a da je dobra, hranicna. Tam sa vydychuje. Aky vydychovy test mas na mysli prosim ta?