Prejavuje sa leukémia len bolesťami kĺbov a únavou?
Ahojte, moju 5 ročnú bolia prsty na rukách aj nohách a zapastia, už dlhšie no teraz pri infekte ešte vyraznejsie. Sťažovala si aj na bolest nôh a zápästia, kolená.
Všade čítam ze pri leukemii bolia nohy a deti odmietajú chodiť, ona sa ale veľmi nesťažuje, aj prejde, nestíham, ale sa mi zdá taka mlandravejsia a skôr mam pocit, že skrýva, ze ju niečo boli, včera mi povedala, že nech nie som smutná, ze ju to neboli.
Vidím, že viac oddychuje a aj ruky necháva oddychovať, nechce si hrat, skladat puzzle, vzdychne, ze teraz ty, ja už som unavená alebo sa jej nechce.
Bojím sa aby nemala niečo s krvou, ci to nemôže byť leukemia, denne ju boli tie klby.
Teploty zvýšenú nemá, ani krvácanie ďasien, ani petechie, doktor vyšetrili brucho hmatom, vraj nič zväčšené není, slezina teda ale aj bruško ju bolieva.
Moze sa leukemia prejavit len bolesťami kĺbov a únavou?
Pediater nechce zobrať krv, kým nevyzdravie, ale strašne sa u nej všetko ťahá a teraz zase nejaká viroza už 12 deň je chorá. Ozaj sa musí na odber krvi čakať?
A čo moc a stolica, crp? Tam by sa niečo neukázalo ak by to leukemia bola? Nebuďte ma prosím, ale bojím sa o ňu. Mam nastojcit aby sa spravil odber?
@anonym_autor To prečo takto negatívne rozmýšľaš?!
Ja by som také ani len nepomyslela a už vôbec nie nahlas vysloviť pri dieťati. Nad takým ani nerozmýšľaj!! Zbytočne sa stresuješ a privolávaš to co sa nestalo. A zbytočne nevyčituj hlúposti.
Možno má chrípku boli ju celé telo ori chorobe to býva a kým si nie si istá čo to môže byť tak neprivolávaj . Neboj sa všetko dobre dopadne. Držím palce.
kludne to moze byt neico ine. kludne to moze mat aj v hlave.
moze mat rastove boelsti,s tuhlost pri detskej reume - tam ale byvaju tazkosti s chodenim rano. tiez bolesti mozu byt pri chornickych ochorneiach - infekcnych . borelioza, chlamodie a pod.
moja dcer amala rastove bolesti, hoci nerastla dobre, rastla pod nnormu a nakoniec celiakia.
petechie a pod to nemusi mat pri leukemii. resp su rozne fazy ochorenia, priznaky mozu pribudat postupne.. pises, ez ma bolesti uz dlhsie. ako dlho?
co sa tyka odberu, teraz je to naozaj nevhodne. pri infekciach su bezne odchylky v krvnom obraze. a teda co sa tyka infekcie, ja som ochorela. este po 2t som mavala poobede a vecer upchaty nos, po nejakych 17dnoch sa mi sem tam za den naplnil nos.
teraz su to uz skoro 3t a ja obcas vlhko zakaslem. ja mam chornicky, ale suchy kasel, tento kasel je iny, dobre dokaslem, len parkrat za den. cize uz dnes 20den a stale pozostatky prejavou infekcie.
@anonym_autor prečo hneď leukemia? Kĺbové ochorenia neexistujú? Za mňa to skôr znie reumaticky 🙂
@anonym_autor toto nemyslis vazne, kazdeho druheho bolia klby a ma unavu
@anonym_autor prosim ta. Okamzite si daj z hlavy prec tuto blbost a nenamyslaj si....
Takto z brucha ťa napadla zrovna leukémia.. zvláštne zmýšľanie
Leukémia má aj prejav veľkých hematómov po tele , to je také typické by som povedala
Plus v krvi to vyjde
Plus únava a podobne
Moje deti tiež bolia kĺby, kosti .rastú
Môj otec mal leukémiu,zomrel,keď som mala 14 rokov
A ani by ma to nenapadlo, podľa tvojho popisu, že by malo dieťa leukémiu
Ahoj,mňa napríklad bolia kĺby, keď prechladnem. Kúrite doma? Na prechod z leta do jesene môže dcérka reagovať citlivejšie. Pri leukemii sa okrem iného tvoria nezvyčajné modriny. Ale ak máš akékoľvek podozrenia, treba to riešiť s pediatrom. Verím,že to nebude vážna diagnóza,ale len prechodný stav.
Ty trpíš úzkosťami, dcéra bolesťami kĺbov a svalov.... možno vám len chýbajú minerály a vitamíny v strave, začni variť výživnejšie jedlá viac zeleniny, menej spracovaných potravín a obe dopĺňajte magnézium, ale určite dať vyšetriť krv.
čo máš depresiu ?
@anonym_autor prečo hneď leukemia? Kĺbové ochorenia neexistujú? Za mňa to skôr znie reumaticky 🙂
@denkabemommy Joj až mi mráz po chrbte prebehol pri prečítaní. Ja by som pri dieťati na také ani nepomyslela. Vždy ak sa mi niečo nezdalo išla som k lekárovi hneď ako to bolo možné.Ake chvalabohu nič som nečítala a nikdy negooglila choroby pri deťoch. Plne som dôverovala lekárom aj sebe.
@anonym_autor A hlavne ju prehnane nesleduj a bež k lekárovi. Oni sú lekári a nie modrý koník!
@denkabemommy Joj až mi mráz po chrbte prebehol pri prečítaní. Ja by som pri dieťati na také ani nepomyslela. Vždy ak sa mi niečo nezdalo išla som k lekárovi hneď ako to bolo možné.Ake chvalabohu nič som nečítala a nikdy negooglila choroby pri deťoch. Plne som dôverovala lekárom aj sebe.
@anonym_autor A hlavne ju prehnane nesleduj a bež k lekárovi. Oni sú lekári a nie modrý koník!
@cukroska mne pri mojich deťoch napadne často reuma, keď sa sťažujú napr na bolesť kolena, aj keď je to iracionálne. Ale len preto, že sama mám reumu a môže byť dedičná, tak mi vždy prebehne hlavou myšlienka. Inak našťastie moje deti z chorôb majú max nádchu. 🙂
moze mat kludne trebars boreliozu alebo milion inych beznych chorob. nestresuj hned s tymto. vies kolko chorob ma tieto priznaky. a aj ziadna choroba to byt nemusi a moze to suvisiet naozaj len s rastom. chod lekarke povedz jej priznaky a nech zisti ona a necitaj google. existuju testy. zbytocne si skodis

@anonym_autor ved nohy bolia, ked dieta rastie. No a tvoju aj ruky. Nenamyslaj si.