icon

Prenos ovčích kiahni dieťaťom

terry87
15. feb 2016

Dobry den, mamicky 🙂
Zaujimalo by ma,ci moze ovcie kiahne preniest na moje dieta ine dieta,ktore bolo v kontakte s nakazenym dietatom a ono este kiahne nemalo... ake je tam riziko? ma ich v rodine synovec a chcu,aby ich dostala aj neter,no ona sa chce hrat aj s nasou dcerkou, ktora ma iba 10 mes. a bojim sa,aby ich este tak skoro nechytila... Dakujem Vam za odpovede.

takatakasom
•
15. feb 2016

Dieta je 2 dni pred vypuknutím vírusu ovcích kiahní (výsypom) infekčné - teda môže vírusom nakaziť okolie. Od nakazenia do vypuknutia vírusu môže prejsť 14-21dní.

sense
•
15. feb 2016

Sanca je 50na50... Dcera mali v skolke kiahne a nedostala ich...ked som bola mala ja a mal ich brat ,je rok rozdiel medzi nami som ich nedostala a to sme spavali v jednej izbe....dostala som ich o 10rokiv neskor od mladsieho brata len priebeh bol omnoho zlizitejsi ako u brata kedze som uz bila takmer dospela

qidko
•
15. feb 2016

Moj nazor cim skor tym lepsie neter minuleho roku skoncila na 9dni na infekcnom dostala kiahne(15r.)vysoke teploty bolesti hlavy po dvoch dnoch vysypana este aj usta oci a v usiach strasne ☹

terry87
autor
•
15. feb 2016

@qidko viem,ze cim skor je lepsie,ale myslim,ze az po roku... teraz by to s nou bolo asi hrozne...

qidko
•
15. feb 2016

@terry87 u nas mali postupne syn doniesol zo skolky mal3r. Najlepsie natom bolo ze mal cca 9-10pupienky a dcera po 5tyzdnoch dostala ta ich mala vacsinou na chrbatiku ale je pravda ze boli starsi

laretta
•
15. feb 2016

@terry87

Moj starsi syn mal kiahne ked mal 2 roky a 10 mesiacov a moj malinky to vtedy od neho chytil ked mal iba 10 mesiacov ako tvoje dieta. Ale znasal to celkom fajn, lepsie ako moj starsi.

evittam
•
15. feb 2016

@terry87 Vek dieťaťa nemá nič spoločné s priebehom kiahní - všetko je len o imunite. Dcéra mojej sesternice ich dostala ako 9 ročná - katastrofálny priebeh - strašne veľa vyrážok, teploty,.....dostala ich od nej jej 3-mesačná sestra - skoro žiadne vyrážky, ani teploty.
Môj syn ich doniesol min.rok zo školy (7 ročný) - výborný priebeh, cca okolo 200 vyrážok-nie moc hnisavých, žiadne teploty, keby nebol vyhádzaný ani neviem, že mu niečo je, dcérka ich dostala od neho - 1,5 roka - cca 20 vyrážok-možno ešte menej, tiež žiadne teploty - tiež výborný priebeh. Synova spolužiačka - tá čistá katastrofa - mala ich hádam úplne všade-oči,ústa,.......

terry87
autor
•
15. feb 2016

@evittam no mozno by bolo lepsie,ak by ich mala teraz,ale ona ma dost citlivu pokozku a stale sa skrabka...takze teraz by som pri nej musela byt stale aby sa neskrabkala... chcem este chvilu pocket ak sa bude dat...

evittam
•
16. feb 2016

@terry87 Veď to je už len na tebe..A vôbec nemáš zaručené, že by ich dostala - napríklad môj syn ich mali veľakrát v škôlke a doniesol ich až zo školy......Čo sa týka škrabania - na to som dávala fenistil kvapky-synovi viac - ten viac "pišťal" že ho to svrbí, dcérka vôbec 🙂