Prestane kašeľ sám u škôlkara?
Ahojte, mame doma skolkara, uz kašle vkuse 6 týždňov, stále sme doma. Uz vyskúšal mnoho sirupov a kvapiek od vlhkého kasla. Prestane ten kašeľ sám? Aj doktorka vravela ze mu nemáme nič dávať aj ho kontrolovala, má čisté dýchanie. Moc tomu neverím ze to samé prejde. Prosím poraďte mi, je to vecne zúfalstvo. Ďakujem moc
@mimi2018 to sú len vytery a odbery, len to musí dr do tej žiadanky zaznacit, ale to by mala sama vedieť pri tak dlhom kašli, čo má spraviť 😐 Naša na to tiež prdela, až ORL nám pomohla. Čo sa týka refluxu, antirefluxny režim môžete vyskúšať hneď od teraz, skus poguglit a niečo vyskúšajte, napríklad vyvýšené spanie a nejesť pred spaním
@mimi2018 no, a to je obrovska chyba. Ako bez vyterov a odberu krvi chces vediet co mu je? To ako prve mala spravit... tak to ziadaj a potom napis vysledky... som velmi zvedava... urcite ma nejaku bakteriu, dlhotrvajuci kasel nie je len tak
@mimi2018 zavisi od toho ako kasle. A co uzival predtym. Bo ak mal doteraz napr. nevhodne kvapky a nedostali sa von vsetky hlieny tak samozrejme ze telo sa ich chce zbavit. Nam lekarka hovorila ze dieta moze kaslat aj niekolko tyzdnov ked sa telo docistuje. Ale samozrejme treba vylucit dalsie diagnozy. A to samozrejme uz musi pediatricka.
No chudak 6 tyzdnov kaslat to mate co za mimo doktorku, hadam mu spravila vyter z hrdla, a pamycon do nosa mal ten vzdy zabera? Vsetko volnopredajne su kraviny a tak isto domace recepty, vzdy som vsetko testovala co existovalo ale bez pamyconu nepreslo zatekanie
Kašeľ nikdy nie je bez príčiny. 100% ma v sebe nejaký patogen ktorý to spôsobuje. Bez vyteru a odberu krvi to nezistia. Dýchanie môže mat čisté, to s tým nemá nič spoločne.
Často sa prejavujú takto pľúcne chlamýdie, mykoplazma, stereptokok, stafylokok, difteria… no je toho veľa čo môže mat…
@mimi2018 u nas presne to iste, začalo to soplikom na konci septembra, nasledne nato kašel ktory trva doteraz. Hlavne v noci sa rozkasle a rano, je pocut ze je zahlienena, cez den skoro vobec. Sirupov co popila za tie dva mesiace ani nepocitam 🤦♀️ urcite sa to ale zlepsuje tym ze je to uz v podstate iba raz dvakrat v noci a rano, predtym kaslala cele dni, len to ide strasne pomaly. Vsetky vysledky a vytery mame negativne, caka nas este vysetrenie na orl tak uvidime co z toho.

@nikpa jaj tak