Prestať fajčiť by nemala iba matka, ale aj otec. Čo vy na to dámy?
😎 Koľko percent žien prestane fajčiť, keď zistia, že sú tehotné? Tie čo prestali okamžite, ako zistili, že sú tehotné povedia, že to asi každá zodpovedná matka. 🙂 🙂 🙂
Ako je to ale s otcami, partnermi nastávajúcich mamičiek. Mali by aj oni prestať fajčiť koli tehotenstvu partnerky?
Čo si o tom myslíte dámy a aké máte skúsenosti s vašímy fešákmi? Bol to pre nich dostatočný dovod prestať fajčiť, keď ste otehotneli?
PS: Ja som chcel veľmi vtedy prestať a bol to pre mňa ten naj dovod, ale nešlo mi to, bol som beznádejný otrok fajčenia. 😎

@brusinka.pusinka myslím, že to vidíte dost jednostranně....
@dlabinecka nezabije, kourit se bude proste venku, i kdybych byla kurak a sla do smiseny hospody, tak si pujdu zakourit ven dobrovolne
My sme prestali obaja. Dufam, ze na furt 😉 🙂
@kristi mno, já vim, jak to v hospodách chodí.....
@dlabinecka ale když se přestaně kouřit ve všech a lidi si nebudou mcot vybrat mezi tím, kde se kouří a kde ne, podle mě je to nezlikviduje nebo myslíš, že lidi chodí do pivnice jen aby si zakouřili? Já myslim, že tam jdou kvuli pivu, známejm lidem a k tomu si to cigáro daj, nebudou kvuli tomu, že si nesmí zapálit, přece sedět doma 😀
Jinak podle mě by partner přestat měl, když zjistí, že je partnerka těhotná. Ale zas pokud nechce, těžko ho někdo donutí... :-/ Mně osobně vytáčí i kouření na balkonech a z okna, protože člověk si chce pak vyvětrat v ložnici a má ji celou zakouřenou, to je taky hezky na prd... ☹
Podle toho co jsem o regulaci koureni v ruznych zemich cetla, obavy o ztrate zakazniku jsou jen predsudky. Nikdo si nedokazal predstavit nocni kluby bez cigaret, ale jede se dal. Me ovsem mili kuraci vadi oblak koure pri vstupu do podniku. Ja bych tabak proste spalila nadobro. Cetla jsem clanek, ze i kour z treti ruky zabiji, ale ani zaboha nemuzu ten clanek najit.
budoucí matka by měla určitě přestat na 100%, a otec, no mizivé procento to může kvůli své partnerce a dítěti udělat, jako podpora by to bylo super, když už ne kvůli sobě ale moc tomu nevěřím, protože ženská přestane aby neohrozila dítě což u otce nehrozí, ale bylo by fajn kdyby nekouřili vůbec a podařilo by se jim přestat, už jen proto, že dítěti to pak bude připadat normální že se kouří ale je to závislost a s tou se hodně těžko bojuje, vyžaduje to velkou vůli.
@k.ate prave proto nenavidim sousedy kuraky. Po uzasnem roku bez kuraku v okoli naseho bytiku jsme ted doslova obklopeni vypary z cigaret...jeden pod nama, kour jde nahoru, dalsi nad nama, popela plny balkon, treti pres chodbu (2metry od dveri) a uz je me ted spatne kdyz ty dvere otevru, ale ani tak kvuli me, ale uplne vidim jak to nici deti, hnus.
Kdyz vidim venku mamu, ktera tlaci kocarek s cigem v ruce, prijde na me hrozna litost a nejradeji bych ji to dite vzala. kazdy kurak je sobec do jednoho, i ja jsem byla, alevcas jsem se vzpamatovala
koukám, že rozebíráte kouřwní i v rest. a hospodách, jsem pro nekouření v oněch podnicích, a nemyslím si že by je to zrujnovalo, zažila jsem hospody ve Skotsku a byly plné k prasknutí, nikdo tam nekouřil, kdo chtěl zašel si ven, ale ten pocit, že mi po odejití z hospody domů nesmrděly vlasy a oblečení byl super, kéž by unás v čr byli více osvícení a zavedli to, asi si ještě nějakej ten pátek počkáme na mladší generaci, u té je podle mě nekouření in a kuřák se spíš skrývá s cígem.
@alisek myslíš, že otec tím, že kouří třeba i za přítomnosti matky to dítě pasivník kouřením neohrozí? :-/ To je právě docela velkej omyl...
Mně osobně mrzí, že můj děda přestal kouřit, když jsme byli s bráchou děti my, ale když jsme teď byli u dědy s babičkou na návštěvě o vánocích s malým, kouřili se strejdou v kuchyni (za zavřenejma dveřma), domů jsme přišli načichlí jak kdybychom byli v hospodě a mně se tam příště vůbec nechce.... :-/
@k.ate nejsem úplněj idiot abych nevěděla že bezprostřední kouření v přítomnosti další osoby je neškodné ba naopak, nenapsala jsem to ale nepředpokládám že by otec kouřil v přítomnosti děti, to by byl pěkně nezodpovědnej blbec ale měla jsem na mysli že třeba fakčí na balkoně nebo někde venku mimo dosah děti, budoucí matky a tím ji asi neohrozí, ne.
@alisek já vim, že jsem asi cvok, ale mně přijde, že kuřák ať chce nebo nechce, tím kouřem smrdí, a částečky toho kouře na něm stejně ulpí a silně pochybuju, že se ten chlap půjde převlíct a umejt si ruce po každým cigáru... ☹ Mně prostě nepřijde moc přijemný, i když manželův táta si zapálí a pak si chce malýho vzít do náruče jen pár minut po tom... :-/
@k.ate Možná by ses divila,ale jsou lidé, kteří si raději pozvou lidi k sobě, koupěj lahváče a zapálí si 😉
vy tady rozebíráte, jak kuřácí škoděj svému oklí, ale nepřipadá vám to poněkud fanatické? Všichni, co jezdí autem škodí svému okolí, všichni, co topí škodí svému okolí. U nás na vesnici všichni topí uhlim, Jít tady v zimě s kočárem mi připadá dost podobné jako projít se po hospodě. A zakážou nám topit?!?
Ahojte mamky, ako ste donutili svoju polovicku aby prestala fajcit? My sa snazime o dietatko ale on proste nedokaze prestat......:(
@gab_riella Myslím že nedonútiš ho nijak, daj mu dôvody prečo chceš aby prestal, povedz mu ako ti to škodí, aj babattku. Pomôž mu ako vieš, kúp nikotinove náplaste, žuvačky a podobne, v lekarni napr niquitin. Uvidíš že to pôjde
Dakujem za rady, ja stae dufam ze to manzela prejde, ze to pochopi ale samozrejme som ochotna aj ja mu pomoct to je jasne🙂
Neboj- uvidíš že pochopí a pôjde to. Chlapom to niekedy dlho trvá :D
Ja som skoncila s cigaretami v momente, ked mi test ukazal, ze som tehotna. Moj priatel fajci a ma zakazane fajcit doma (okrem jeho izby) a v mojej blizkosti. Takisto to plati na ludi, ktori chcu fajcit v mojej blizkosti, velke NIE. On ma velke problemy skoncit s fajcenim i ked ma tri knihy ako prestat, nechce ist do poradne na prestanie..Ako som tehotna, zacal mi ten smrad z cigariet velmi vadit. Videla som tiez film s Russel Crowe o vedcovi ktory robil pre tabakovu spolocnost, bolo to podla skutocnej udalosti a po pozreti filmu som si uvedomila, ako tie tabakove spolocnosti na mne zarabaju, kym oni maju krasne domy a peniaze, ja im platim za nicenie mojho zdravia. A naozaj sa modlim, aby som po porode nezacala fajcit ako som to videla u zopar znamych. Bola by som stastna, keby prestal ale realisticky...jedine co mi zostava je co najviac limitovat to pasivne.

@kristi Koužila jsem a přestala. pracovala jsem v gastronomii. Ty hospody to fakt zabije, věřte mi. Jsem pro, aby se nekouřilo v podnicích, kde se podává jídlo, to je jednoznačné, ale zakázat kouření v pivnici?? To mi připadá likvidační