Prestrihnutie blanky pod jazykom Humenné. Máte skúsenosti?
Mala ma 3 roky a maju jej prestrihun jazycek.Aky doktor to robi? ☹
To neviem. Mojej malej to urobili automaticky v pôrodnici, nik sa ma na nič nepýtal, iba mi to oznámili. Že pani primárke sa zdalo, že je jazyk viac prirastený, ako by mal byť a jedoducho to strihli. Údajne 3kvapky krvi a
bolo.
U trojročnej slečny to neviem kto robí. Ale na druhej strane, to predsa odporúča a zabezpečuje pediater, či...?
Ako vás pediater musel poslať na sono na kĺbiky k istému chirurgoci, tak má na starosti aj toto.
Myslím si, že táto otázka by mala byť zodpovedaná v ambulancii pediatra, ktorého navštevujete. A ak nie, tak ho zmeň! 😉
robia to aj starším.
synovcovi to robili minulé leto,mal 1,5 roka a zároveň aj mojej malej ,ona mala 2 mesiace.
Nastriekala sprej na umŕtvenie a prestrihla ju ,deti plakali okolo 30 sekúnd dokopy 😉 😀
a ozaj ...mojej známej malej to robili v 6. rokoch-než išla do školy
Ahoj prestrihuju to na usno-nosno krcnom umrtvia to sprejom chvylku pockaju a potom to prestrihnu vobec to neboli nebude to ani citit mojej malej to robili pred dvoma mesiacmi ta bude mat teraz roky ani neplakala ja som sa bala vyse ako ona. 🙂
mne to robili keĎ som mala asi 7 rokov, bolelo to, a zrástlo sa to opäť:(
tiež nastriekali sprej a strihali,
malej to strihali na foniatrii, doktorka len natrela nie jazyk, ale nožničky nejakým gélom a cvakla, malá sa zmohla len na "au" tuším 2 dni mala jesť len kašovitú stravu
maly to tiez mal, strihali mu to asi 2 dni po narodeni na novorodeneckom. Zrastlo sa mu to a ked mal rok museli mu to strihat znova. On sa strasne boji lekarov, nechcel otvorit usta, trhal sebou, plakal az tak ze sa zachadzal, tak sme obehali asi 3 krcnych a nakoniec nam to po 2 hodinovom pokuse (dali mu zjest aj nejaky oblbovak aby sa tak nemykal) prestrihla sama primarka. Keby sa to nepodarilo uz uvazovala aj nad uspanim, ale nastastie to vyslo. Trosku mu to krvacalo, ale akonahle sme vysli z ordinacie bolo po krvi a aj po placi. Nam kazala aby sme ho potom nutili vyplazovat jazyk - napr. aby sem- tam lizal lizatko. Malemu to zistila pediatricka a odporucila nas na krcne.
Ahoj,my sme boli na stomatologii prestrihovat uzdicku,ked mal drobec pol rocka...A mne ho prestrihovali ako 15rocnej (ulievacka zo skoly) a aj mi to dr zasival....a je to v poho,neprirastol...vyplachovala som si to kamilkami...Vela stastia 🙂

ahoj, aj nas maly to ma urobene a jemu to urobili este na novorodeneckom asi tak dva dni po narodeni. este som nepocula aby to robili v neskorsom veku. skus sa opytat doktorky, ona ti urcite poradi. ale mozno to robia na usnno-nosno-krcnom. zdenka 🙂