icon

Pretrvávajúca zvýšená teplota u detí

denysa2021
15. mar 2025

Dobry den, Mám dve deti 3 a 7 let. pred trema tydnama,zacal mit mladsi syn teplotu 38.5.Ten starsi hned zanim za dva dny pozdeji.Pani doktorka nam dala antibiotika.mladsimu Zinnat .Ze ma zapalene hrdlo.Starsimu dala summamed.jenze Zinnat nezabral a porad mel tepkoty 37.7 .37.4 a ten starsi taky.Tak sem byla zas mladsimu dala Bitamon.ale zvysene teplotty trvaji do dnes i u starsiho syna.CRP maji ciste,a vytery z nosa a krku taky.maly je unavenejsi ma kruhy pod ocima.Kdyz neco delaji teplota sama klesne ,ale jak si sednou uz zase 37.2 pak 37.4 nekdy 37.6 V noci kdyz spi teplota neni.Prosim sem zoufala.Doktorka rikala ze jedine na orl.Budu volat v pondely.Vidim ze jim neco je neumim jim pomoc.Sem bez radna Deti si poznam a vim kdy jim neco je :( Nevim jaka muze byt pricina.Teda akorad maji oba rymu.Sopliky spu hustejsi ale bile.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kvietok1233
15. mar 2025

@denysa2021 skús urobiť test na chripku. Ak nemajú crp prečo lekárka predpísala už druhé antibiotiká ? Je to nutné? Na základe čoho? Moja máva často chytene hrdlo, ale pokiaľ nemá crp lekárka atb nedáva. Zjavne sa ta tvoja netrafila liekmi ani u jedného, a majú asi nejaký vírus, preto im lieky nezaberajú. Ak majú čistý výter, už vôbec neviem prečo vlastne berú tie antibiotiká.

denysa2021
autor
16. mar 2025

@kittykat22 asi mate pravdu,ale deti si poznam neco se deje ,protoze maly je taky unavenejsi ,prave zaspava po obede,coz uz nedelal.a je teply trosky normalni teplotu ma 36.4 no neco tam bude asi virus,ale proste me nic nebavy uz je to tri tydny sem nestastna :( :( :( mozna by my mela vzit aspon krev prinejmensim

barbora854
16. mar 2025

Zvýšená teplota a dlhodobo určite nie je ok!ako píše tá vyššie -neviem kde k tomu vôbec prišla ale dobre
Keďže to majú obaja zamýšľala by som sa nad mononukleozou
Moja mala mala tiež teraz obdobie zvýšených teplôt prv 38.4 a ďalšie dni 37.7-37.4 a tiež som si to už sledovala u dr crp nízke ale hrdlo zapálene

mucuinka
16. mar 2025

@denysa2021 dlhodoba teplota je problem. Nie je to normalne a ani v poriadku. Ak sa k tomu pridava unava a hrdlo, pytala by som si krvny obraz. Jedna z prvych veci, kt. mi napadli bola mononukleoza, ale predpokladam, ze toto uz lekarka vylucila, ci?

denysa2021
autor
16. mar 2025

@mucuinka
@mucuinka delala jen vyter s nosa a mandly a crp je ciste.krev nebrala.

denysa2021
autor
16. mar 2025

@barbora854 velmi vam dekuji zitra zavolam .Ze chcu aby vzala krrevby obraz

barbora854
17. mar 2025

@denysa2021 to sa robí serologia

denysa2021
autor
18. mar 2025

@barbora854 dneska jsme byli na krev tak sem zvedava

barbora854
18. mar 2025

@denysa2021 dajte teda vedieť ako ste dopadli

denysa2021
autor
21. mar 2025

@barbora854 tak se zjistilo ze to je mykoplazmaticka infekce.Hlavne ze cely mesic tam chodim az ja sem rekka ze chcu krevni obraz .Dekuji vam moc.Snad se toho zbavime dostaly sme Klacid

barbora854
22. mar 2025

@denysa2021 no je to na dlho ale snáď záberu antibiotika

denysa2021
autor
23. mar 2025

@barbora854 to vazne ach ted mely 4 davku od patka antibiotik.Ale furd zvysene teploty

denysa2021
autor
30. mar 2025

@barbora854 dobry den ,tak deti berou uz pres tyden klacid,ale teploty sou stale.Napsala jim este jedno baleni.Ale nemyslim se to zabere.Ted nevim co mam delat ach.Myslite se to zabere az dobereme ty dve baleni?

barbora854
30. mar 2025

@denysa2021 fu netuším .ak nie tak asi vám ešte spraví nejaké vyšetrenia

mucuinka
30. mar 2025

@denysa2021 mykoplazmy su na liecbu narocne..drzim palce, aby nieco zabralo co najskor. Mozno by bolo dobre smerovat otazku na lekarku, ci je to normalny priebeh, ze ani 1 dieta nereaguje este na liecbu

denysa2021
autor
31. mar 2025

@mucuinka budu volat ve srredu jako berou uz kkacid drugej tyden a nic

mucuinka
2. apr 2025

@denysa2021 ahoj, co povedala lekarka? A uz je aspon lepsie?

denysa2021
autor
6. apr 2025

@mucuinka ahoj mame treti antibiotika Lekoklar ale teplotty zvysene jsou stale. :( pani doktorka ze nevi co snima.Byla jsem teda na deckem oddeleni misto klacidu daly ten lekoklar ale tobje asi stejny nevim uzbtreti antibiotika

mucuinka
6. apr 2025

@denysa2021 tak toto si ani neviem predstavit. Musi to byt hrozne. A si super, ze si sa este nezblaznila. Aj vas teda hospitalizovali, ci ste boli len na konzultacii? A dali vam aj nejaku viziu co dalej? Ja viem, ze je to tazke pre lekarov nieco rozhodnut alebo slubovat, ale aj nam mamam by sa lepsie dychalo, keby s nami komunikovali.

denysa2021
autor
7. apr 2025

@mucuinka jenom na konzultaci ze se to proste zlomi no ja nevim.Mam teda vydrzet jeden tyden jak doberou antibiotika.Nevim mohli jim dat treba doxyhexal ne toto stejne jak klacid :(

katuuulik
14. apr 2025

@denysa2021 dobrý deň ako je na tom malý?Už konecne teplota klesla?Lebo aj my máme niečo podobne

denysa2021
autor
18. apr 2025

@katuuulik no mame tri tydny po klacide ale vysledek rovnaky.ted jim dala isoprisone.nemam silu podle nich je to prelecene a konec.v utery se zase chystam ani ze kontrolni odber nic maly ma furd 37.4 prej nevyzera chory .tak nevim esi to ma zmizet samo nebo coObcas teplota klesne kdyz beha ale pak zase ma

kvietok1233
19. apr 2025

@denysa2021 trvala by som na opätovnom komplet krvnom obraze, odber moču a pod.

katuuulik
20. apr 2025

@denysa2021 a kde mu meriate teplotu?Lebo nás malý pod pazuškou nemá a keď meriam v konečníku aj po odrátaní je teplota zvýšená,ale iba večer ...tak už sama neviem...

denysa2021
autor
24. apr 2025
@katuuulik

@denysa2021 a kde mu meriate teplotu?Lebo nás malý pod pazuškou nemá a keď meriam v konečníku aj po odrátaní je teplota zvýšená,ale iba večer ...tak už sama neviem...

@katuuulik no mam bezdotykovy teplomer.Ona to resit nebude ze je tri dny preleceny klacidem a ze to nema a nechce jim vzit krev ze neni duvod a poslala nas na alergoligii ;/ deti uz dva mesice teploty prej esi mam dobry teplomer mam dost.