Preventívna prehliadka v troch rokoch: Čo očakávať?
Babenky preventívna prehliadka v troch rokoch čo prosím sa bude robiť 🙏❤️
A ešte podotazka . Dieťa má črevnú chrípku a doktorka nam kázala aj cesto všetko prísť na tú prehliadku. Je ten postup správny. Vďaka
No mne to pride zvlastne, lebo preventivne prehliadky (aapon u pediatrov u nas) sa robia mimo ordinacnych hodin a chodia tam len zdrave deti...ak je to ale bezne pocas dna, ked su tam aj ini pacienti, tak ok, i ked neviem si to osobne predstavit tahat tam dieta s crevnou chripkou...ja ked mam crevnu chripku, som rada, ze som v blizkosti wc a postele
577/2004 Z. z.
11. preventívna prehliadka
Výkon zahŕňa: anamnézu od rodičov so zameraním na nové anamnestické údaje. Vyšetrenie celkového stavu, antropometrické merania. Kompletné pediatrické vyšetrenie. Overenie laterality, znalosť farby, vyšetrenie tlaku krvi, chemické vyšetrenie moču, vyšetrenie reči, slovnej zásoby, orientačné vyšetrenie sluchu a zraku, kontrola chrbtice, genitálu. Vyšetrí sa psychomotorický vývin. Zhodnotenie sociálnej situácie. Poskytne sa poradenstvo rodičom vrátane výživy. ZS
Aj naša má rozdelené ordinačné hodiny pre chorých a potom prehliadky a poradne so zdravými deťmi,kde aj očkuje.
Nedávno sme mali.
Pozrela chodidlá, chrbát, oči a uši, koordináciu rúk a nôh (chôdza, štvornožkovanie, zdvihni ruky, vyskoč), predkožku a semenníky (máme chlapcov), zuby, sliznice (nos, ústa), reč a porozumenie (otázky napr. že ako sa má, čo je toto za zvieratko, ako robí, kto je toto - na mňa). Potom len skonzultovala dovtedajšiu kartu, ale tam veľmi nebolo čo lebo žiadne poriadne lieky zatiaľ nepotreboval, ak je chorý tak len sople a zo dva dni teploty, čo bežne liečim doma.
Čo sa choroby týka, žiadna neprebiehala. Myslím, že cez chorobu by tento typ prehliadky nerobila a radšej by nás objednala na inokedy.
A ešte moč na rozbor sme museli doniesť.

Preco by nemal byt spravny? Mate velmi starostlivu doktorku. Odmeria sa, zvazi, skontroluje zrak a odporucia vam postup k tej crevnej chripke