Ako prebieha preventívna prehliadka u gynekológa?

22. apr 2025

Ahojte. Ako prosím prebieha preventívna u gynekológa respektíve co všetko vyšetruje ? Ja som to od pôrodu trocha zanedbala a dva roky som nebola, presťahovali sme sa do nového mesta a nejak som sa vybodla na to nájsť si nového gynekológa. Teraz som pristúpila k novému a na prvú preventivnu prehliadku som objednaná no prekvapilo ma ze nemám prísť ani na lačno, krv mi brať nebudú nechcú ani ranný moč ja neviem nepatrí medzi základné vysetrenie aj krvný obraz náhodou ?
Mala som pred tým súkromného gynekológa u ktorého som si vždy dávala robiť kopu vyšetrení aj nad rámec toho co preplakala poisťovňa ale tu mam pocit ze na to úplne kašlú 😅 žiaľ v tomto meste veľmi na vyber nemám a ten koho som si vybrala ani nemá boh vie aké dobre recenzie správe skrz zanedbania niektorých vyšetrení

t1nusa
22. apr 2025

môj ma vždy pozrie zo spodu ultrazvukom + zoberie ster z krčka a to je celé

pribinak
22. apr 2025

Tak by som hľadala niekoho mimo, zobrať auto a skočiť k lekárovi so iného mesta raz za čas by mi stalo za pocit spokojnosti

lukbe
22. apr 2025

Nikdy mi nerobia odbery ani moč, možno v tehotenstve. Len bežné vyšetrenie a výtery.

tinkavvv
22. apr 2025

Mne teda krv ani moc na preventivke u gynekologa nikdy nebrali. U vseobecneho samozrejme ano.

buducamama
22. apr 2025

Ved ale krvny obraz ti spravi obvodny lekar, ku ktoremu mas inak chodit tiez pravidelne a to kazde dva roky😁 Ku gynekologicke raz za rok, pozrie ta zospodu a spravi ultrazvuk. Potom sa vhodi kazde dva roky na mamografiu prsnikov, ale to az po 40-ke.

autor
22. apr 2025

@buducamama obvodný nerobí krvný obraz na parametre ktoré robí gynekolog predsa u gynekológa by sa mal robiť nejaký hormonálny profil kde sú napríklad hodnoty prolaktinu atd. Vidím ze potom väčšina tu máte gynekológovi ktorí vás len tak odpinkaju jedným pohladom cez ultrazvuk a ešte jeden výter 😅

parvinka0001
22. apr 2025

Moja berie len vtedy krv keď užíva žena antikoncepciu . Kto nie tak klasika ster a ultrazvuk . Samozrejme že v tehotenstve aj krv aj moc

zojazoja
22. apr 2025

Ano, jasne. Vsetci mame gynekologov, ktori nas odpinkaju🤣🤣V živote na preventivke mi nebral moc a ani krv. A to chodím desiatky desiatky rokov pravidelne. To sa na preventívnej prehliadke fakt nebere pokiaľ nie sú iné ťažkosti.

viestta
22. apr 2025

Hormonalny profil sa robi ak mas problemy, na preventivke na to nie je dovod. Vysetri palpacne, zoberie ster na cytologiu, spravi USG a vysetri prsniky. Ak nemam ziadne problemy tak viac neriesi.

tinkavvv
22. apr 2025

Nech sa paci, pozri si vo svojej poistovni, na co mas narok. Toto je napriklad union:
https://www.union.sk/preventivna-prehliadka-u-g...

seahorse27
22. apr 2025

Ved si pozri na stranke tvojej zdravotnej poistovne, co vsetko ma obsahovat preventivka u gynekologa. Krv a moc sa tu nevysetruje, na to je prakticky lekar. Hormonalny profil sa robi pri problemoch s cyklom, s otehotnenim a pod. Asi sa ti to trochu poplietlo, ked si si platila nadstandardne vysetrenia. V ramci poistovne je to vacsinou palpacne vysetrenie vaginalne, ster z krcka - tam si mozes priplatit za LCB cytologiu, sono vysetrenie, palpacne vysetrenie prsnikov - to je vsetko.

kiki68
22. apr 2025

Ak nie si tehu, tak krv a moc je pre nich zbytocny. Spravia ster z krcka, sono odspodu a mozno prsa prehmataju. Krv beru jedine ked nieco najdu a tam nalacno nema cenu, nakolko vacsinou ide o bud hormony, alebo nejaky marker. Ale cukor robia iba v tehu

kiki68
22. apr 2025

Tieto veci sa robia len ak mas nalez/ problem otehotniet.Ale hormonalny profil a prolaktin je na dve veci, ak nemas nejaky problem, alebo naopak poziadavku skrz HAK. Mam vyborneho lekara, nezijem na SK a tie odbery by mi asi ani iba tak bez dovodu poistovna neuhradila. Na prehliadku chodim kazdych 6 mes, tak robia aj ster.

luliu
22. apr 2025

Prosím ťa nestrapnuj sa. Preventívna prehliadka u gynekológa nezahŕňa odbery krvi ani moc. Súkromný to možno robil, aby si cvakala.

jaskolka
22. apr 2025

Bežná preventívna prehliadka u gynekológa nezahŕňa odber krvi na hormonálny profil,či krvný obraz a moč,to odkiaľ máš? To sa robí v prípade problémov s otehotnením,alebo nepravidelného cyklu ,atypickeho krvácania a podobne.No a samozrejme moč a krv sa vyšetruje na poradni v tehotenstve.
Bežne na prevenciu sa robí usg a ster z krčka maternice, nic viac, prípadne ak máš nejaké problémy aktuálne,tak vtedy sa vysetrit môže aj viac.
Sama predsa píšeš,že ty si si dávala robiť vyšetrenia aj nad rámec,takže zrejme preto si mala taký postup. Ale fakt to bežné nie je

veselo_neveselo
22. apr 2025

Krv a moc ti ma zobrat obvodny pri vseobecnej preventivke. Gyndr ti len spravi prehliadku a zoberie ster z krcka, a podla toho ci robi tak prehmata prsia, ale tie by si si mala pravidelne aj sama

lila246
22. apr 2025

krv mi berie gynekolog iba kvoli pečenovym testom lebo beriem antikoncepciu -- inak neberie, obraz krvi ma na starosti vseobecny lekat pri prevetivnej prehliadke (aj moč). u mojho gynekologa to je tak, ze prv mame vzdy kratky rozhovor ci ma nieco neboli, netrapi, proste ci je vsetko ok, potom idem na kozu kde zoberie ster z krčka, potom idem na vnutorny ultrazvuk, potom mi este skontroluje prsia a odchadzam do kabinky sa prezliect. nasledne mi sestricka berie kvoli antikoncepcii krv, vezmem si recept na dalsiu antiku a odchadzam

denisa_deniska
22. apr 2025

Žartuješ? Nás “odpinkajú”, ale ty si nebola dva roky na preventívke 😂 nie, odber krvi a ani moč sa nevyšetrujú

margotka17
23. apr 2025

Krv a moc mi berie u všeobecného lekára na preventivke. U gynekológa ultrazvuk so spodu, potom ultrazvuk brucha, vyšetrí vajecniky a stery zoberie.Raz za 2 roky mi dá sprievodku prsníkov na momograf a každý rok ultrazvuk prsníkov.

jankak055
23. apr 2025

Krvny obraz je len jeden a ten isty rovnaky ci ti ho robi gynekolog alebo obvodny... a na co ti bude hormonalny profil pokial nemas problem s otehotnenim?

sisska96
23. apr 2025

Gynekológ zoberie krv iba vtedy keď berieš Hak, lebo hak moze robiť riadny bordel , tak sleduju

sisska96
23. apr 2025

Radšej sa nestrapňuj s hlupymi rečami

simcas75
24. apr 2025

Na prehliadku chodim pravidelne každý rok pravidelne, gyndu by som v živote nezanedbala. A nie moč ani krv sa tam neberie v rámci PP. Ty si autorka radšej spočitaj koľko si zbytočne preplatila u toho svojho "super súkromného gynekológa " a potom sa môžeš smiať koľko len chceš. 😅😅😅😅