Preventívne antibiotiká po uštipnutí kliešťom u detí
Ahoj už som zúfalá. Dcéra mala kliešťa vo vlasoch viac ako 24 hodín. Volala som Dr. ze ci nám preventívne keď mala toho kliešťa tak dlho predpise antb. Načo ma vysmiala ale ze keď chcem ze mi ich predpise. Ostala som zaskočená z jej reakcie ze co to je za reakcia od Dr. Lekarnicka nám povedala ze teda áno nech jej ich preventívne dávam určite. Ale aj tak neviem....stretli ste sa s takýmto postupom niekedy?
@sklobetonka vyberali ste prisatého kliešťa alebo lozil vo vlasoch?
@sklobetonka vyberali ste prisatého kliešťa alebo lozil vo vlasoch?
@maranco bol prisaty dlhšie ako 36 hodin
@maranco bol prisaty dlhšie ako 36 hodin
@sklobetonka ako vies, ze bol prisaty 36 hodin?
ATB preventívne by som určite nedávala, až po vyšetrení, ak by sa borelioza potvrdila
Doktorku úplne chápem
@patka06 ani keby bol kliešť prisaty viac ako 36 hodín???
Dcéra už má 1 boreliozu za sebou o to väčšie obavy mam
@patka06 ani keby bol kliešť prisaty viac ako 36 hodín???
Dcéra už má 1 boreliozu za sebou o to väčšie obavy mam
@sklobetonka Nie, ani vtedy.
ATB nie sú cukríky, dávala by som, len ak mám potvrdené, že sú naozaj potrebné
@sklobetonka ako vies, ze bol prisaty 36 hodin?
@lenka_da bol veľký nacucaný okolo mal už výlucky krvi (stolicu) a cez víkend sme boli v prírode v utorok som našla....
@sklobetonka a toho kliesta si uz vyhodila? Ja som ho davala vysetrit do labaku na boreliozu, stalo to 32 eur. Ale aspon som vedela, ze bol negativny.
Nedavala by som preventívne, aj my bohužiaľ každý rok kliešťa schytame, muž mal minulý rok borelióza. Ale v takomto prípade strachu a už prekonanej borelióza u malého dieťaťa by som skôr toho kliešťa vtedy vybratého poslala na rozbor, viem že je taká možnosť si to zaplatiť a už by som sa zariadila podľa toho či bol nakazený
@sklobetonka a toho kliesta si uz vyhodila? Ja som ho davala vysetrit do labaku na boreliozu, stalo to 32 eur. Ale aspon som vedela, ze bol negativny.
@lenka_da dobre vedieť ze sa to dá. Za aký čas ste mali výsledky?
@lenka_da dobre vedieť ze sa to dá. Za aký čas ste mali výsledky?
@kikusenka1 v stredu ho dcera dostala, vo stvrtok som niesla do labaku, v pondelok prisli mailom vysledky
moj chlap mal boreliozu, skoncil v nemocnici s obrnou a kopou komplikacii do mesiaca, doslova ma pokyn z infekcneho, ak bude mat kliesta, podozrenie akekovelvek, ma si pytat normalne atb. preventivne. raz bol po cca 1,5r, dostal hned, len summed na 3dni. Cize mozete ked tak pockat, do mesiaca ist na tie odbery na kontrolu boreliozy.. a uvidite. Alebo tie atb dat. Atb sice cukriky nie su, ale ked su potrebne tak su potrebne. A radsej ich dat zbytocne ako lutovat.
nabuduce budete vediet, date otestovat kliesta.... inak cudujem sa ze za tolko hodin neodpadol...
@kikusenka1 v stredu ho dcera dostala, vo stvrtok som niesla do labaku, v pondelok prisli mailom vysledky
@lenka_da super. Ďakujem za info
@lenka_da akurát to pozerám na nete. U nás to stoji 50 eur ale super ze sa to takto dá. To som vôbec netušila
@lenka_da akurát to pozerám na nete. U nás to stoji 50 eur ale super ze sa to takto dá. To som vôbec netušila
@kikusenka1 do Rooseveltovej nemocnice v BB sa da poslat aj postou. A je to stale lacnejsie ako u vas.
@kikusenka1 do Rooseveltovej nemocnice v BB sa da poslat aj postou. A je to stale lacnejsie ako u vas.
@lenka_da to nevadí dám aj 50 eur ked bude treba
https://etabletka.sk/obchod/pet2me-test-na-lyms...
kliesta si dokazete aj doma skontrolovat, ci nie je infikovany lymskou boreliozou, ja som zrovna synovho kliesta vcera testovala
@lenka_da bol veľký nacucaný okolo mal už výlucky krvi (stolicu) a cez víkend sme boli v prírode v utorok som našla....
@sklobetonka pozrieť ak ATB nie ja bt som dala kapucinku väčšiu z pupenov. Je to prírodné ATB, antivirotikum, ecoli, , rôzne druhý kokov atd. Tým nič nepokazís je to prírodne a silné
https://etabletka.sk/obchod/pet2me-test-na-lyms...
kliesta si dokazete aj doma skontrolovat, ci nie je infikovany lymskou boreliozou, ja som zrovna synovho kliesta vcera testovala
@lius a ako ste ho prosím vás testovali?
@lius a ako ste ho prosím vás testovali?
@elenajezova pridala som link na test, podla pribaloveho letaku

ATB preventívne by som určite nedávala, až po vyšetrení, ak by sa borelioza potvrdila
Doktorku úplne chápem