icon

Príčiny kruhov pod očami u štvorročného dieťaťa

20. feb 2025

Zdravím....syn má niekedy dosť výrazne kruhy pod očami, nie je to z nevyspatia, spi pekne celú noc .....je slabý jedák. Alergie nemá žiadne.....neviete z coho by to mohlo byt ?
Pred rokom sme boli na krvi a všetko mal ok. Netreba zas opakovať krv ci mu nieco nechýba?
Vďaka

malebiele
20. feb 2025

Moze byt ze malo pije alebo z nedostatku zeleza

autor
20. feb 2025

@malebiele no niekedy veru malo pije...takže aj to môže byť dovod áno?

balerina2025
20. feb 2025

zelezo ma napadlo tiez. skontrolovat krv./obličky

malebiele
20. feb 2025

Urcite ano... Moze mat aj tensiu kozu okolo oci a ked by malo pil alebo ma hoc len mierne znizene zelezo, hned to vidno

patka06
20. feb 2025

tiež by som povedala nedostatok železa, pre začiatok pridaj do stravy potraviny s vysokým obsahom železa a vitamín C, uvidíš či sa to zlepší
Prípadne u pediatričky žiadaj odber krvi

basulaak
20. feb 2025

Nasho 4r dnes poslala mudr na orl. Nie kvoli kruhom pod ocami ale vsimla si u neho aj tie. Vraj aj norne mandle a pod muzu zapricinovat kruhy resp naliatie pod ocami.

dadka1997
20. feb 2025

Moze byt anemicky,

autor
20. feb 2025

@patka06 zafala som dabag vit c zatiaľ asi 2 týždne, on je slabý jedak tak kadejake jedlo do neho nedostanem.

@basulaak pred dvoma týždňami bol chorý tak tie mandle by si dr všimla ci ?

patka06
20. feb 2025

Slabý jedák - tiež môže znamenať, že má málo železa.
Čo zje?
Skús začať čučoriedkami a kvalitnou horkou čokoládou - to zvládajú deti najlepšie.
Potom postupne pridávaj aj ostatné potraviny s vysokým obsahom železa - tmavé mäso, šošovica, brokolica, listový šalát, pečeň ...atď.
Môžeš skúsiť dávať aj melasu
Nič z tohto neuškodí, naopak môže pomôcť

klimova28
20. feb 2025

býva to aj pri celiakii, samozrejme, nemusí ju hneď mať.

autor
20. feb 2025

@klimova28 robili mu vyšetrenie na celiakiu .....
@patka06 no z toho co ste vymenovali bieda......šošovicu, čučoriedky zje ..mäso neje žiadne

martyzpp
20. feb 2025

U nas napr. ked si vsimnem, ze my syn kruhy pod ocami, viem, ze do dvoch dni bude chory. Uspesnost zatial 99%.

patka06
20. feb 2025

čučoriedky sú na začiatok skvelé, dávajte mu ich čo najviac a ten vit. C k tomu, pomáha vstrebávaniu železa.
Keď sa doplní železo, zvýši sa aj chuť do jedla, mám to odskúšané

autor
21. feb 2025

@martyzpp bol chorý pred necelými 2 týždňami, sople ešte ma teraz...nemá stále tie kruhy pod očami ale občas, ale riadne..tak ze sa spýtam tu, isto majú maminky skjsenosti 🙂