Príčiny kruhov pod očami u štvorročného dieťaťa
Zdravím....syn má niekedy dosť výrazne kruhy pod očami, nie je to z nevyspatia, spi pekne celú noc .....je slabý jedák. Alergie nemá žiadne.....neviete z coho by to mohlo byt ?
Pred rokom sme boli na krvi a všetko mal ok. Netreba zas opakovať krv ci mu nieco nechýba?
Vďaka
@malebiele no niekedy veru malo pije...takže aj to môže byť dovod áno?
zelezo ma napadlo tiez. skontrolovat krv./obličky
Urcite ano... Moze mat aj tensiu kozu okolo oci a ked by malo pil alebo ma hoc len mierne znizene zelezo, hned to vidno
tiež by som povedala nedostatok železa, pre začiatok pridaj do stravy potraviny s vysokým obsahom železa a vitamín C, uvidíš či sa to zlepší
Prípadne u pediatričky žiadaj odber krvi
Nasho 4r dnes poslala mudr na orl. Nie kvoli kruhom pod ocami ale vsimla si u neho aj tie. Vraj aj norne mandle a pod muzu zapricinovat kruhy resp naliatie pod ocami.
Moze byt anemicky,
Slabý jedák - tiež môže znamenať, že má málo železa.
Čo zje?
Skús začať čučoriedkami a kvalitnou horkou čokoládou - to zvládajú deti najlepšie.
Potom postupne pridávaj aj ostatné potraviny s vysokým obsahom železa - tmavé mäso, šošovica, brokolica, listový šalát, pečeň ...atď.
Môžeš skúsiť dávať aj melasu
Nič z tohto neuškodí, naopak môže pomôcť
býva to aj pri celiakii, samozrejme, nemusí ju hneď mať.
U nas napr. ked si vsimnem, ze my syn kruhy pod ocami, viem, ze do dvoch dni bude chory. Uspesnost zatial 99%.
čučoriedky sú na začiatok skvelé, dávajte mu ich čo najviac a ten vit. C k tomu, pomáha vstrebávaniu železa.
Keď sa doplní železo, zvýši sa aj chuť do jedla, mám to odskúšané
@martyzpp bol chorý pred necelými 2 týždňami, sople ešte ma teraz...nemá stále tie kruhy pod očami ale občas, ale riadne..tak ze sa spýtam tu, isto majú maminky skjsenosti 🙂

Moze byt ze malo pije alebo z nedostatku zeleza