Priebeh chorôb u neočkovaných detí
AHOJTE, MALI STE UZ NIEKTO OSYPKY MUMPS ALEBO RUBEOLU CO STE NEZAOCKOVANI a aky bol priebeh chorob?
ako deti sme mali take velke vyrazky ci co to bolo a boli to velke chrasty sme to repikovym cajom davali dole
neviete niekto co to bolo??
@alla24 ja mam 9 r. syna a este sme kiahne nemali, priznam sa,ze nie som moc o tom presvedcena,ze keby mal sused kiahne, ci skocim na navstevu,ale co ked dostane kiahne ako dospely mlady muz a bude neplodny? poviem ti uprimne asi by som si to vycitala, ze som s nim na tej navsteve nebola ked mal 9. Mozno uz teraz chapes.....
@bbarboraa vystavit svoje dieta akejkolvek chorobe nie je ziadna logika ale chory rozum. Nikde nemas napisane ze priebeh bude bezproblemovy.... a ak sa nieco "zomelie" co potom? Ja by som s tym zit nevedela.... preto ja ziadne pokusy na svojom dietati a jeho zdravi isto robit nebudem...
@bbarboraa ja chapem preco to robia a preto som ti napisala aj vlastny nazor... Co je to za mať ktora sa "tesi" ze ma chore dieta?????????????????? Ja panikarim uz len pri zvysenej teplote. Bola som s dietatom 2x v nemocnici a mam to asi podpisane na psychike. Ono iste veci si treba odzit a potom hazardovat....
@alla24 tak kazdy nepanikari pri zvysenej teplote... su rozne typy zien.. pytas sa co je to za mas co naifikuje dieta... mna sa pytali co som za matku ked idem do prace od pol rocneho dietata... tak vies kazdy vie co robi... nikomu nevidis do hlavy... a nikoho za jeho rozhodnutie netreba sudit... myslim ze vsetci co robime nieco pre deti to robime s cistym svedomim a nechceme dietatu ublizit
Ahojte,ja tak viem ze mums je dost nebezpecny hlavne u chlapcov-nie jednèho poznám ktorè neboli ockovanè proti mums v detstve prekonali a kvôli následkom nemôzu mat deti!
@alla24 normalne sa ti to nemusi zdat ale tak to bolo a bolo to v tej dobe vsetkym normalne, mamicky si volavali ze ktorej dieta to ma a ako som pisala vyssie - chodilo sa na navstevy a bolo to prave preto ze ovcie kiahne vo vyssom veku maju horsi priebeh a kedze je to vpodstate normalna choroba o ktorej sa viac menej predpokladalo ze ju kazdy aj tak raz bude mat tak preco ju nemat skor s miernejsim priebehom??
@aduskatt, osypky? nemyslis kiahne? ja ozaj nepoznam nikoho z mojich rovesnikov kto by mal osypky, ale nejdem sa hadat.
@barbi911, mumps som mala ako dieta, nebolo to nic prijemne, najhorsi zazitok mam z cipku na horucku. Rubeola je nebezpecna pre plod, poznam mamicku, kt. ju mala ako tehotna a narodil sa jej trpaslik, ten chlapec je odo mna mladsi asi o 2 roky. Teraz mimo menovane choroby. Napr. cierny kasel, nech mi nikto nezacne pisat, ze nie je. Osobne som ho mala nedavno, aj moj brat, a to nie sme spolu, ale tak kto pracuje a trebars je v budove klima, siri sa to. Ja som mala pritom aj ine veci, cize nemusela som kaslat z neho. Tym, ze som bola kedysi ockovana, takze nebolo to take zle, ale dieta do1 roka moze zomriet. Kamoskina dcerka ho mala ako 3 mesacna, vedela by popisat tie zazitky. Viem, ze teraz je velka protiockovacia kampan a verim, ze aj tato tema sa dost zvrtne, ale treba si uvedomit jedno, ze neockovanie je tu velmi kratko, az casom sa bude dat hovorit o nejakych vysledkoch. Ci budes ockovat alebo nie, je to na tebe, ja ta nebudem prehovarat ani na jedno.
@barbi911 nerozumiem načo sa to stale prebera ,ked aj tak nikdy nikto nezabrani tomu aby sa nejakej chorobe ubranil ,či očkovane či neočkovane.Všetko je to len a len o imunite !!! Sestra mala mumps ako dieta a ja som to nedostala.POznam chlapca neočkovaneho kde mali v školke ovčie kiahne a chlapec to nedostal a poznam aj takeho ktory očkovany mal kiahne 2x.
@babulka82 no tak ani zdaleka to nie je to iste teda.... lebo clovek ked ockuje tak dieta mu nemusi mat ziadne ale ziadne neziaduce ucinky a vlastne ani chorobu proti ktorej ockuje ale ist k choremu kde chcem aby to dostal je velky roziel. Ockujem aby som sa vyhla chorobam a nie ze ich vyhladavam. To sa tu pletu hrusky s jablkami teda...
@bbarboraa nesudim ziadnu matku ktora musi ist do prace skoro. Ja som len reagovala na prispevok ktory dala satanka1 a to preto ze ide do prace a nechce mat vela a dlhych PN tak chce aby jej dieta ochorelo /teda nie ona osobne ale jej kamoska ci kto/ Neodsudzujem ziadnu matku ktora musi ist do prace alebo chce vela deti len v tomto spojeni mi to prislo divne chapes nie? 😉
@alla24 moje decká dostali kiahne ešte v školke,už sú dobrých 5 rokov po tom a som rada,že to máme za sebou.Moja mama chytí každú chorobu,chrípku ,nádchu..ale kiahne nikdy nechytila,aj ked sa o nás všetkých 3 starala,aj o otca ,ked to dostal v 50tke( a to teda bol zážitok),aj o moje deti..chytili to jeden po druhom,tak to bolo na dlhšie.

@alla24 no tie ovcie kiahne alebo osypky chapem... u deti celkom lahky priebeh u dospelych a najme muza sposobuje casto neplodnosti... tak asi preto lepsie nainfikovat dieta ako cakat do dospelosti... to bola asi logika toho