Priebeh chorôb u neočkovaných detí
AHOJTE, MALI STE UZ NIEKTO OSYPKY MUMPS ALEBO RUBEOLU CO STE NEZAOCKOVANI a aky bol priebeh chorob?
toto som nasla:" V rámci bývalého Československa sa samostatne proti osýpkam začalo očkovať už v roku 1969 a kombinovaná vakcína proti osýpkam a príušniciam sa používala od roku 1987. Trojzložkovou vakcínou proti osýpkam, príušniciam a ružienke sa na Slovensku povinne očkuje od roku 1992." ... cize osypky v generacii dnesnych 30-nikov-40-tnikov asi nie 🙂
Napisat ti mozem akurat za mm (roc. '71), ze osypky dostal aj ked bol ockovany a mal aj mumps 🙂 ja som sa mumpsu akosi nedockala uz ... teraz by som to dostat ale nechcela 😝 keby mi to nejake dietko donieslo domov
ja som prekonala rubeolu....uplne v pohode, manzel zas mumps.... (vtedy tieto choroby co viem, mal akzdy druhy.....)....proti osypkam nasa generacia 30tnikov uz ocko bola...ale napr. prekonali ich moji rodicia....vsetci sme tu, zivi a zdravi🙂
@sorciera24
@sissy27 tak ja som nemala ani rubeolu a ani mumps 🙂 ... asi sa nam to vyhlo 🙂
Ja som ako dieťa prekonala rubeolu. Nepamätám si nič dramatické, jedine to, že ma dali v čakárni u lekára hneď na izolačku. Bola som celá vysypaná, ale nepamätám si, že by mi bolo zle, len ten cirkus v čakárni 🙂 a že doktor prišiel zamnou, nie ja za ním 😉
Bola som očkovaná, tak možno preto to u mňa neprebehlo nijako dramaticky.
@zuzanockamt ja som tiež nemala nič z toho, ale ako hovorím, spolužiaci úplne bežne, aj susedu a tá je asi o 5 rokov mladšia si pamätám, ako smutne pozerala z okna so zaviazanou "hlavou" 😀
@zuzanockamt mohlo sa, mozno si mala protilatky.....nie kazdy ich prekonal...tiez som mumps nemala, hoci okolo mna ho mala polka deti.....a nebola som proti nemu ockvoana.....len, ze to boli !bezne! choroby vtedy....
Ja som nemala ani mumps, osypky, ani rubeolu, uz som bola ockovana. Muzova teta (70tnicka) mala tbc, mumps, aj osypky a ze vtedy to boli bezne choroby...ockovana bola len proti tbc
Este nemam 40, mala som ako dieta osypky a mums (vtedy este asi neockovali). Ostatnemu som sa nejako vyhla... Nikto v mojom okoli, kto mal niektoru z tychto chorob na to neumrel.
Ja som normalne prekonala mumps, nemam z toho ziadnu traumu a ani nasledky, len si pamatam ze ma vtedy strazila babka 🙂 dokonca vsetky vtedy bezne detske choroby takze predpokladam ze aj ruzienku, ale co je zaujimave nemala som ovcie kiahne, co bola vtedy bezna choroba a nikoho ani nenapadlo proti nej ockovat a prave naopak vsetci sa snazili svoje deti 'nakazit', chodilo sa na navstevy ku chorym a ja so sestrou sme dokonca spavali u susedov, ona sa nakazila ja nie a ani potom od nej ked sme spavali v jednej posteli 🙂 a nemal ich ani moj otec a to bol x krat v konatkte s chorymi a nic ....

@barbi911 neviem, aký si ročník, ale teda moja generácia prekonávala mumps úplne bežne...a teda do dôchodku mám ozaj ďaleko 😀 rubeola je nebezpečná len pre tehotné, resp. ani nie priamo pre ne, ale pre plod...