icon

Prístroj na liečbu tupozrakosti

niika21
9. jún 2017

Ahojte,mate skusenost s tymto pristrojom z Bieloruska pri liecbe tupozrakosti tzv. leniveho ocka u vasho dietata? ak by ste ho mali na predaj alebo pripadne overeny link kde sa da objednat bola by som vdacna....

Prístroj na liečbu tupozrakosti
Strana
z6
petronelak
1. okt 2024

@katka1981 dakujem za povzbudenie ze nie je neskoro ja verim ze to tak aj je, kto je prosim pani Matuchova nejaky kontakt prosim, pristroj zhanam uz cez jednu ukrajinku u nas v praci ako sa s pristrojom potom pracuje mi viete popisat prosim do spravy sukromnej? ja verim ze nie je neskoro a to ocko dcerke nastartujeme cakame na okuliare kedze ma aj diagnozu dalekozrkost (silna diotria mala by ma 6,25) dali jej zatial len 3,5 kedze druhe oko ma 100 funkcne a hned budeme pravovat doma preliepat zdrave a hladat moznosti u nas v Trencine na civicwnia u lekarov nic nie je strasne vsetko len daleko do Ba nemozme denne dochadzat kedze dcera je skolacka, tak chceme sa pokusit co naiviac v domacom prostredi a verim ze zlepsime aspon nieco kusok malo co bude v silach

petronelak
1. okt 2024

@katka1981 a vy my viete pomoct ho zohnat cez znamych ci kludne aj do IP chcem urpbot vsetko a citam ze tento prosteoj je asi naozajstny kuzelnik

katka1981
1. okt 2024

@petronelak, moj je na obe dalekozraky. Jedno 4,5 druhe menej, to sa mu o 1,5 dioprtie zlepsilo ale to tupozrake stoji. Ozaj moj mal 4,5 roka ked sme zistuli ze s chorym okom vidi len 3 alebo 4 riadky skoro ma piclo. Okuliare nechcel, cize max. na trening, kupili sme tablet a hru Anna2, za 5 mesiacov videl ako s tym zdravym dr. nechapala, ale on mal vtedy rozdiel pol dioptrie medzi ocami. Potom nechcel uz trenovat tu hru a oko sa zhorsilo. Zdrave sa zlepsovalo vekom a chore stagnovalo. Teraz ma 8 rokov a sme rozdil pol riadku medzi zdravym a chorym. Okuliare vobec nechce, hoci ich uz rok nosil, stoji ma to kopec nervov. Na FB je kontakt na pani Mtuchovu, muz bol u nej s malym v lete, ale este sme nezacali trenovat co by mal, nestihame, neviem ani latku zohnat atd. Napiste mi do spravy a odpisem vam.

juliana30
Autor odpoveď zmazal
petronelak
2. okt 2024

@juliana30 ďakujem už aj ja vybavujem cez ukrajincov dúfam že sa nám to podarí

petronelak
3. okt 2024

@juliana30 žial z Ukrajiny sa už nedá doviesť vraj sa to vyrába v Bielorusku a momentálne sú kvoli vojne pozastavené dodávky na Ukrajinu. Náhodou by nám ho niekto tu nevedel predať, prípade za poplatok požičať prosím aspon na pár mesiacov že by sme to skúsili.

petronelak
6. okt 2024

@suriella prosim po pouzity aplikacie tiez ocko zdrave nechate prelepene a namahate malovanim… alebo odlepite a snazite sa nech pracuju obe oci?

suriella
6. okt 2024

@petronelak po blikani zatazujeme iba to oblikane. To je ten moment, ze je oko akoby oslepene a musi makat aby videlo co treba robit. Odlepujeme az cca po pol hodke od cvicenia.

eleonora24
22. aug 2025

Ahoj, mali sme teraz tento pristoj pozicany na par dni, lebo ma to zaujalo, a znami ho uz roky pouzivaju pre syna. Ja mam uz sice po 40, ale od detstva "lenive oko" a kedze sucasny vyskum o neuroplasticite uz pripusta, ze je mozne zlepsenie aj u dospelych, hodlam to skusit. Za tych par dni sme pomerali vsetky parametre - frekvenciu (rychlost) blikania, farby (pristroj ma 3 rezimy, 2 farby) a zvazujeme, ze si ho postavime. Ak by mal niekto zaujem, napiste mi. Dufam, ze do mesiaca bude hotovy prvy domacky prototyp pre nase vlastne pouzitie...uvidime.

eleonora24
22. aug 2025

prikladam foto...

suriella
22. aug 2025
@eleonora24

Ahoj, mali sme teraz tento pristoj pozicany na par dni, lebo ma to zaujalo, a znami ho uz roky pouzivaju pre syna. Ja mam uz sice po 40, ale od detstva "lenive oko" a kedze sucasny vyskum o neuroplasticite uz pripusta, ze je mozne zlepsenie aj u dospelych, hodlam to skusit. Za tych par dni sme pomerali vsetky parametre - frekvenciu (rychlost) blikania, farby (pristroj ma 3 rezimy, 2 farby) a zvazujeme, ze si ho postavime. Ak by mal niekto zaujem, napiste mi. Dufam, ze do mesiaca bude hotovy prvy domacky prototyp pre nase vlastne pouzitie...uvidime.

@eleonora24 perfektny napad!!! ❤ nam napadlo to iste, ale nevedeli sme kde a od koho zohnat pristroje na spolahlive merania. Drzim palce!

eleonora24
5. sep 2025

@suriella uvidime ako sa bude darit. V kazdom pripade, mame funcny prvy prototyp. Tento vyuziva mikrokontroler na ovladanie, aby sa casom dali pridavat aj dalsie funkcie. Nateraz prototyp robi zakladne funkcie identicke s originalym pristrojom. Do buducna mame napady dalsich funcii - automaticke vypnutie po urcitom case, pripadne postupne prejdenie vsetkych funcii za sebou - aby to clovek nemusel vzdy po istom case prepinat. Uvidime. Dalsi krok bude priprava vhodnej krabicky a gumenej casti, ktora sa priklada k tvari aby svetlo svietilo len do oka. Drzte palce !

majobea
6. sep 2025
@eleonora24

@eleonora24 ahoj toto ma zaujalo že to chces skúsiť na sebe,vedela by si popísať ako tým okom momentálne vidíš? určite daj potom vedieť či je zlepšenie

majobea
6. sep 2025
@eleonora24

@eleonora24 a keď píšeš že roky ho používaju pre syna z akého dôvodu a pomáha mu to teda?

Strana
z6