icon

Príznaky autizmu u batoľaťa

simonkaaa2017
12. apr 2025

Dobrý deň prajem moje dievčatko ma 18 mesiacov je veľmi šikovná skoro začala chodiť ale mentálne zaostáva nereaguje na svoje meno len niekedy a nemá očný kontakt nevie posedieť stále niečo robí ale nedá sa snou rozprávať nechce nič robiť alebo ukázať co jej poviem proste si robí čo chce a ostatné ju nezaujíma ďakujem za každú radu

thereisabear
12. apr 2025

Môže to byť autizmus. Najlepšie je poradiť sa s odborníkmi.

taktotedanie
12. apr 2025

@simonkaaa2017 ries s pediatrom

deti95060810
12. apr 2025

centrum včasnej intervencie - čím skôr...

simonkaaa2017
autor
12. apr 2025

@deti95060810 ako to myslíte

nikaeli
12. apr 2025

@simonkaaa2017 na začiatok odporúčam aplikáciu ASDetect - zvolíš si vekovú kategóriu a pomocou nápovedných videí vyplníš dotazník. Podľa výsledkov uvidíš čo ďalej. Ak by tam bola možnosť autizmu, kontaktuj CVI, tam ťa usmernia, čo ďalej...

vahcaac
13. apr 2025

Môže a nemusí to byť autizmus. To je tak zložitá diagnostika a je tam viac možností čo to môže byť. Štandardný vývoj to ale neni. Mala by si to začať riešiť. Je super, že ste si to všimli už teraz, len to netreba nechať tak a čakať, či sa to pohne.

simonkaaa2017
autor
13. apr 2025

@nikaeli dobrý deň výsledok je ze vysoko pravdepodobné

nikaeli
13. apr 2025

@simonkaaa2017 to ma mrzí. Skúste vyhľadať Centrum včasnej intervencii v okolí. V Košiciach určite je, prípadne zájdite do Prešova (AutistiPrešov). Robia diagnostiku, aj terapie. Spomeňte im výsledok ASDetect. Poradia ako ďalej. Držím prsty 🤍