icon

Príznaky neurofibromatózy u detí

26. jún 2025

Ahojte, dostal sa ku mne clanok o tejto chorobe a som velmi vystrasena, ci nahodou to nema moj 4 rocny syn. Uz velmi davno ma na sebe cca 4 pigmentovych fliacikov ale nepripisovala som k tomu nic. Aj u koznej sme boli, nehovorila nic. Avsak videla ich urcite. Posielam fotkh do komentu. Strasne sa bojim.

autor
26. jún 2025
betulinka1
26. jún 2025

Neboj sa. Mam take flaky aj tmave aj bledé od narodenia a nic mi nie je. Moj maly ma tiez a dokonca na rovných miestach ako ja. Pozri sa po svojom tele, ci ich mas aj ty, manzel, stary rodicia.

autor
26. jún 2025
@betulinka1

Neboj sa. Mam take flaky aj tmave aj bledé od narodenia a nic mi nie je. Moj maly ma tiez a dokonca na rovných miestach ako ja. Pozri sa po svojom tele, ci ich mas aj ty, manzel, stary rodicia.

@betulinka1 ja mam ako keby v slabine pehy a 1 vacsi flak a nikde viac. Od detsva. Aj manzel ma, aj moj otec. To je pravda. Este co som teraz citala, ze tie flaky su ovalne alebo okruhle a maju pravidelny tvar. Syncek nema take ani jeden, ale ako keby rozpustene. Joj.. Snad je to fakt v poriadku 🙏🙏🙏

betulinka1
26. jún 2025

Naco googlis. Ked nieco pytaj za lekarky alebo použi sedliacky rozum. Mam to, ma to muz, maju to stary rodicia a je teda logicke, ze to bude mat aj moje dieta. Ja mam presne take tvary ako ma tvoj maly. Len na inych miestach.

autor
26. jún 2025
@betulinka1

Naco googlis. Ked nieco pytaj za lekarky alebo použi sedliacky rozum. Mam to, ma to muz, maju to stary rodicia a je teda logicke, ze to bude mat aj moje dieta. Ja mam presne take tvary ako ma tvoj maly. Len na inych miestach.

@betulinka1 tak potom dobre. Fakt ma az obliala panika. Boli sme inak u koznej 3x a nikdy nic nehovorila.a pozrela sa na cele telo

janka_266
27. jún 2025

v 4 rokoch by mal už viac tých fľakov a aj tmavšie, ale pre svoj pokoj sa opýtajte kožnej, prípadne nechodíte na očné? tam sa konroluje očné pozadie, ktoré sa kontroluje aj pri nf

autor
29. jún 2025
@janka_266

v 4 rokoch by mal už viac tých fľakov a aj tmavšie, ale pre svoj pokoj sa opýtajte kožnej, prípadne nechodíte na očné? tam sa konroluje očné pozadie, ktoré sa kontroluje aj pri nf

@janka_266 my chodime na koznu kazdy rok kvoli 1 mastocytomu. Tie drobne 2 na bruchu ani nekomentovala a ani nezapisala do papieru. A tie dalsie 2 na nohe, teda ten vacsi podla mna si ani nevsimla, lebo je tak jemny, neviditelny a rozptyleny, ze sa na to musi upozornit. Ja to asi necham tak, lebo ma to takto uz cca 2-2,5 roka a nepribudli nove. Tak hadam je to v poriadku. A mimochodom, co mam od detstva je jeden velky 4cm flak a okolo neho vela pieh v slabine na stehne. Chvala Bohu nikde inde ale.

13riska13
7. sep 2025

Hlavne na potvrdenie diagnozy by musel mat viac ako 5 flakov velkych v zahyboch ako napr v laktoch pod kolenami a pod dcera ma mf1