icon

Je to bazalióm? Poraďte sa o príznakoch kožných problémov

20. sep 2024

Od narodenia som mala 1 mini hnedy pigment fliacik s vystupom telovej farby... Ale v poseldnych rokoch narastol. Teraz uz nerastie, mam ho takto uz roky. Avsak, na vrchu ten hnedy pigment ostal, ale je kao keby priesvitny a vidiet aj cievky.... Rastiu z neho drobne chlpky, ktore si trham.. Avsak jedna kozna lekarka dala na svoj peofil o tomto znamienku a ja obarena kvoli tej priesvitnosti..... Inak nekrvaca, nic....

Mali ste niektora? Strasne sa bojim....

autor
•
20. sep 2024
autor
•
20. sep 2024
3009
•
20. sep 2024

Určite treba ísť kožnej a dať vyšetriť.

zuzanapjat
•
20. sep 2024

Treba vyšetriť. A netreba stresovať. Bazaliom sa da liečiť velmi dobre. Zrejme to bude len znamienko ale musi sa sledovat. Chlpky z toho by som si netrhala... radsej strihala...

autor
•
20. sep 2024

@zuzanapjat uz som pisala koznej... Povedala, ze to podla nej urcite nie je bazaliom, ze chlpky z neho nevyrastaju.

zuzanapjat
•
20. sep 2024

Ale určite si to sleduj a netrhaj z toho chlpky, maximalne pristrihni. Nie je dobré si takto dráždiť znamienko.

autor
•
20. sep 2024

@zuzanapjat ja som este aj voskom trhala.................

kittykat22
•
20. sep 2024

nechaj si to odpalit laserom a mas po probleme.

autor
•
20. sep 2024

@kittykat22 urcite to urobim

pininka1
•
20. sep 2024

Ja som mala na ruke bazaliom, vyzeralo to inak. Roky som ho mala. Vybrali mi ho, poslali na histologiu, mala som kombinovaný druh. Ale nič viac sa s tým nerobí, len sleduje.

luccija
•
20. sep 2024

To máš nad perou?určite si ho daj vyrezať na plastickej chirurgii a zo znamienka sa nikdy chĺpky netrhaju.

autor
•
20. sep 2024

@luccija ano na pere, dam ho odstranit laseeom, ak by sa dalo... Ale tie chlpky su brutal.... Ako jezko doslova. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

autor
•
20. sep 2024

@pininka1 ano? A nerastli ti z neho chlpky? A aky velky bol?

pininka1
•
20. sep 2024

Nie narástli a mal asi 1cm. Ale niekedy sa zväčšovať, zakrvacal a potom bol zas menší. Vraj je to normalne

kittykat22
•
22. sep 2024

je dolezite odstranit vyrastok ako tento aj ked je neskodny. Sanca je takmer nulova, ale keby sa v nom zacal tvorit nodularny melanom, tak si vsimnes ze sa nieco deje, ked budu metastazy v celom tele. Nevsimla by si si, ze rastie, pretoze by bol schovany a tento druh melanomu je schopny zdevastovat cloveka behom par tyzdnov.
Obzvlast ak mas historiu rakoviny v rodine, mala by si vsetky vyrastky na kozi mat odstranene pre lepsi prehlad.