icon

Problém dcérky asi psychického charakteru

nanip
11. máj 2013

Mamulky, idem sem po radu. Dcérka bude mať 7. Odmalička až príliš emotívne reaguje na niektoré veci, či už zlé alebo dobré. Dosť veľký problém nastal asi cca pred 2 týždňami. Chodí do prvej triedy. Bola vypísaná, mali sme črevnú virózu. Potom už asi týždeň chodila do školy a v piatok sme mali ísť ešte pozrieť do tanečnej školy, kde sa náramne tešila. Krátko pred odchodom ju ale začalo preháňať, že má kŕče. Tak sme ostali doma, zrazu bolo všetko o.k. Víkend vpohode, v pondelok šla do školy, no poobede už babka volala, že malú bolí bruško. prišla som po ňu, zase všetko o.k. A zrazu bruško bolelo čoraz častejšie. V utorok bol ešte aj v škole v pohode. No potom už začali aj "besné" rána. Vstali sme, pekne sa umyla, najedla, prezliekla. Akonáhle sme sa začali obúvať, že ideme ju zaviesť do školy a my s mm do práce, tak ju bolí bruško, chce sa jej vracať ... v škole však bola o.k. Tento týždeň sa to ale zhoršuje. Manželovi ráno v pondelok robila také scény, že ju zobral k lekárke, aby jej to bruško radšej naozaj pozrela. Robila jej CRP, všetko o.k, prehmatala bruško, nič nebolelo na dotyk. Akonáhle jej povedala, že dva dni ju nechá doma, dcéra bola ako vymenená. Volala som aj s jej pani učiteľkou, či nie je nejaký problém v škole, vravela, že malá je v kolektíve veľmi obľúbená, deti ju majú rady, na hodinách je pekne pripravená, vie, hlási sa k tabuli, so správaním problémy nie sú... Dcérka tiež tvrdí, že všetko je o.k. Spájala som to najskôr len so školou, ale mala ísť s babkou na výlet v stredu, keď bol sviatok, opäť som na nej videla, že je preskočená, studené rúčky mala, a zase sťažnosť na bruško, najskôr že ju tlačí žalúdok, potom že jej je na vrackanie. Zostali nakoniec doma a prešlo to behom chvíľočky... na výlet sa pritom ale veľmi tešila. Včera prišla ku nej hrať sa kamarátka, ako ju zbadal, najskôr dobre že nevyskočila od radosti z kože a v tom, že potrebuje ísť na WC, že ju bolí bruško. Toto isté začína robiť aj vtedy, keď má ísť jesť. Vo štvrtok aj v piatok som ju niesla do školy v takom stave, že som z toho mala aj ja staihnutý žalúdok. Plač, jej je zle... Pani učiteľka tam s ňou narába, veľa sa jej venuje, vraví, nech len vydržíme, že nejako to zvládneme. Zavolá nám aj počas školy, že ako je malá... naozaj je to skvelá učiteľka a dcérka ju má veľmi rada. Tieto posledná dva dni však už bol problém aj počas vyučovania, pred písomkou vravela, že ju bolí bruško, keď je zamestnaná, pani učiteľka vraví, že zabudne, je o.k, no akonáhla chvíľočku vypne, hneď jej je zle, napína ju na vracanie alebo sa pýta na wc. Doteraz aspň normálne jedla, teraz už začína mať problém aj s tým. Skúsili sme na odporučenie našej lekárky homeopatikum Sedativ PC, no bez efektu. Problém podobného charkteru sme s ňou mali už aj v minulosti, keď bola v škôlke. Chodili sme s ňou aj k psychologičke, no to nemalo nejaký efekt. Sedenie raz za mesiac, nálepkový sysém odmien... na tie rady sme prešli aj teraz... no nič nezaberá. Neviet poradiť nejaké riešenie situácie? Nemali ste podobný problém? Alebo ako by ste to riešili vy? Veľa sa s ňou rozprávame, doma všetko o.k., naozaj neviem, čo s tým... ☹

Strana
z2
grettka
11. máj 2013

zmenit psychologicku bude pre zaciatok najlepsie

Este mi napadla jedna vec, ci nekto zo spoluziakov, alebo kamaratov nepreziva rozvod rodicov? Niekedy o tom deti rozpravaju medzi sebou, a citlive dieta moze zareagovat podvedomym strachom, ze sa to moze stat aj u vas, preto sa citi bezpecne ked ste ako rodina spolu.
Drzim palce.

hradnapani
11. máj 2013

@kk77 suhlasim s tebou, na taketo stavy je to idealna terapia... aj pre malych perfekcionistov, i pre ustrachanych a podobne... @nanip skuste to, je to velmi fajn. certifikovani terapeuti su po celom slovensku, mnohi pracuju aj individualne, nie su priamo v nejakom centre, ale poskytuju konzultacie i esencie. Urcite budu aj v Nitre.

elllla
23. máj 2013

@nanip ahoj, nemam precitane vsetky reakcie, ale my sme si tym tiez presli.. sice nie tak casto, ako u vas, ale tak cca 2x do mesiaca.. velmi casto byvala chora, zacinalo to vzdy bolestou hlavy, krku a zvracanim.. pred nastupom do skoly koncom jula skoncila na infuzkach, uzavreli to ako periodicku horucku,. prvy rocnik bol strasny, bola viac doma, nez v skole.. ucenie islo taaaak tazko.. ucitelka nevidela ziaden problem, len nam hovorila, ze miska casto vyrusuje.. tak som to zacala riesit ja.. moje podozrenie sa potvrdilo - dyslexia, dysgrafia, porucha pozornosti.. vsetky tie migreny so zvracanim boli psychicke.. dokonca tak reagovala aj na pozitivne udalosti a uz mi potom bolo jasne, preco bola chora kazde narodeniny a vianoce (dokonca zvracala aj na stedry den a prespala rozbalovanie darcekov).. kazde cca dva tyzdne chodime ku psychologicke.. ona si tam kresli a popri tom sa rozpravaju.. velmi jej to pomaha, tam odburava svoj stres, tam sa velmi tesi.. kedze ma poruchu ucenia, odniesli sme papiere od psychologicky aj specialnej pedagogicky do skoly a odvtedy je to ovela ovela lepsie.. kazdy den sa snazim ju motivovat, tvorime program podla nalady, pomaly cela rodina sa jej prisposobujeme, kym sa da.. jasne, ze ma svoje povinnosti, ale su veci, za ktore nemoze a snazime sa naucit s tym zit..

Strana
z2