Problém s kakaním

murcotina
26. júl 2014

Caute neviete mi poradit nieco ako mam svojho troj rocneho synceka prinutit kakat? Liecime sa uz rok a rok predtym sa trapil s kakanim koli trhlinke na dupe... dalsi rok sme brali probiotika, vlakninu a duphalac... aby sme ho naucili ze kakanie neboli... ak to neslo tak pomohli glycerinove cipky... ma to psychycke... aj by chcel kakat ale boji sa.. zadrzi stolicku a nekaka aj celych 5 dni.... bolo uz dobre kakal normalne a teraz znova prestal a boji sa neviem ako dalej... doktorka sa vyjadrila ze ak mu kakanie nepojde tak mu da lieky ktore budu zasahovat aj do inych svalov a to by som velmi nechcela ...
dakujem za rady

bosoriak
26. júl 2014

Skus mu davat laktulozu, to je prebiotikum (pozor, nie probiotikum), posobi v hrubom creve a zmakcuje stolicu. Je to volnopredajny sirup. A zaroven trpezlivo a laskavo, nijak inak to nepojde. Skus prestat tlacit na pilu, kedze to ma uz psychicke. A odmenu za vykakanie, nejaku zuvacku, cukrik a pod.

Mne chodila tiez dcera raz za 4-5 dni, ked som to prestala riesit a nechala ju, tak zacala chodit raz za 3 a posledne 2 mesiace chodi raz za 2-3 dni, co je pre mna absolutny uspech. Uz ju tak hystericky nechvalim, ale odmenu mame dohodnutu a vzdy za vykakanie dostane sladkost. Toto nam tiez velmi pomohlo, najma na psychiku.

Skus, viem, ake to je narocne, ale skutocne najviac zabera ked to prestane byt stredobodom pozornosti.
Drzim palce.

vilsonka
26. júl 2014

@murcotina Toto trápi aj moju dcérku, vyskúšali sme už všetko možné a najnovšie som natrafila na Laxafruit, je to sirup na prírodnej báze a dá sa dlhodobo užívať. Je to výťažok z fíg, sliviek s vlákninou.

tamarka24
27. júl 2014

My sme mali toto s nasou dcerkou. Od 2rokov nechcela kakat, vyskusali sme vsetko, za psychologickou sme chodili, ja som bola z toho uz v koncoch stale som pocitala dni kedy kakala kedy nie no hroza. Jej kakat trebalo kazdy den ale proste zadrziavala. Co nam pomohlo boli tie cipky ale to bolo placu ach jaj. 2 mesiace dozadu som jej zacala davat saraticu-taka slana voda (poradili mi ju kamaratky), sem tam sa vykakala ale aj zadrziavala a potom sme jej kupili trampolinu a neviem ale stale ked trosku poskakala hned kricala mamiiii kakam a kakali sme do travicky takto presiel mesiac a ona a prestala bat kakat a teraz uz kaka sama do nocnicka uz len zakrici pod ma utriet 🙂 teraz ma 2roky a 10mesiacov takze vyse pol roka sme sa trapili a nezelam ziadnej matke tu bezmocnost a take trapenie. Vela stastia vam prajem s vasim kakanim!