Problém s kakaním

wewenka_s
17. júl 2016

Ahojte mamicky. Nasa mala ma 7 tyzdnov, od zaciatku je na UM, od porodnice mala Bebu HA 1,Vsetko bolo OK, kakala sama, aj niekolko krat za den, asi do 5. tyzdna, potom zacali problemy s kananim. Najskor nekakala 2 dni, potom sme jej cvicili brusko a horko tazko vytlacila par tvrdych sulcov. Doktorka nam dala Duphalac. Po par dnoch uz stolica bola redsia ale tmavozelena. Potom sme sa s doktorkou dohodli na zmene mliecka na Bebu Comfort 1. Teraz je stav taky, ze este stale davame aj Duphalac kazdy vecer, stolica uz ma normalnu farbu aj hustotu,ale mala akoby mala problem to vytlacit.Vzdy rano okolo 4:00 zacne pomrnkavat a vydava zvuky ako kedy tlacila, po pocviceni noziciek sa nakoniec vykaka, ale asi tak silno tlaci ze to z nej doslova vystreli asi na 1meter. Takto sa to opakuje kazde rano, kaka raz za den. Nemali ste niektora podobnu skusenost?

ewelyn3
17. júl 2016

Skus jej pomoct rektalnou rurkou ked tak strasne zacne tlacit..aby jej to lepsie islo...ja som to s nasou malou musela tak robit niekedy aj kazdy den..skoro do 7 mesiacov..kedy uz mala dost sily na to aby to sama dokazala vytlacit

pribinak
17. júl 2016

Probiotika jej skus davat do mliečka, napr infants Dophilus, su výborne

dzulli1980
17. júl 2016

@wewenka_s U nás mali probiotiká úplne opačný účinok - zápcha ako hrom ☹ ... detský gastroenterológ povedal, že takéto maličké deti ešte nevedia súčasne tlačiť aj otvoriť zvierač, preto nedokážu normálne kakať ... my sme takisto dlho fungovali na rektálnej rúrke ... používanie tejto rúrky nie je návykové - to mi takisto povedal detský gastroenterológ a môžem potvrdiť, naša malá už kaká sama.

maslenka47
17. júl 2016

@wewenka_s je to uplne normalne. Tiez sme museli "cvicit" a masirovat, lebo sama stolicu nevedela vytlacit. Postupne s prechodom na neUM stravu a s pribudanim aktivneho pohybu sameho dietata (plazenie, lozenie, otacanie sa, aktivne sedenie) sa to same upravilo.

Zbytocne netrap dieta nejakymi pokusmi so stravou. A uz vobec by som necpala do dietata prehanadla na predpis. Radsej si s nou pri kazdom prebalovani 15-20 minut pomasiruj a pocvic.