icon

Problém s kakaním u 5 mesačného syna

alzbetinocka
27. apr 2017

Potrebujem poradit kedze uz sama neviem ako dalej. Moj 5m syn ma problem s kakanim. Od zaciatku je dokrmovany UM. Momentalne vypije len pred spanim inak cez den a v noci len kojim. Problem so stolicou ma od konca januara-viem to presne kedze v ten den bol 1x ockovany 😏
Stolica je hustejsia,davam aj cajik-vypije tych 60-90ml denne. No nepomaha nam to.
Kaka raz za 6-7dni. S prdikmi problem nema. Uz ked je zle,zacne mi odmietat aj prsnik.
Dr mi poradila cipok-no ani ten nepomohol.
Vykaka sa jedine s rekt.rurkou....A hlavne toto ma trapi 😏😏
Poradte ak ma alebo mal niekto tieto problemy.
Dakujem ☺

lorela
27. apr 2017

Problém môže robiť konkrétna značka UM, neskúšali ste vymeniť?

alzbetinocka
autor
27. apr 2017

@lorela sunar davam od zaciatku a problemy zacali az po 2,5m. Skusala sim zmenit znacku a bolo to este horsie 😏

lindt
27. apr 2017

Neviem,ci to ma na to vplyv,ale probiotika si neskusala?

alzbetinocka
autor
27. apr 2017

@lindt teraz mame tretie...ja som uz vyskusala asi vsetko. Normalne mam stres z prikrmov ze to bude este horsie...😏

candii
27. apr 2017

No to je fakt vela 6-7dni. Skus probiotika ..

alzbetinocka
autor
27. apr 2017

@candii mame momentalne 3. A nic

candii
27. apr 2017

@alzbetinocka poskusaj ich viac nam pomohol biopron.

ivankapetka
27. apr 2017

@alzbetinocka nam nesadlo nic,ani drahe probiotika,ani kvapky ani nic,iba zmena mlieka. Iba Optipro Comfort moze mat. Mala ma iba necele 3,5 mesiaca a vyskusali sme Franc Lait, Beba Optipro, Beba Anti colica, iba toto jedine zafungovalo. Boli sme zufali,3 tyzdne kakala iba s klystirom. Teraz vsetko super (klop klop klop). Kazde babatko je ine. Len si to pls nespajaj s ockovanim-to moze byt nahoda.

alzbetinocka
autor
27. apr 2017

@ivankapetka len mi nejde do hlavy ze 2,5m v pohode a potom toto. Kazdy mi hovori ze si to s ockovanim nemam spajat,tak to nerobim😏

ivankapetka
27. apr 2017

@alzbetinocka ❤️

bugu
27. apr 2017

dcera mala rovnaky problem, Nutrilon ju zapekal maximalne, Beba tiez nebola vyhra, Sunar vysiel ako najlepsia volba, rurkovat sme ju museli 3 mesiace, kym sa ustalila pravidelna stolica. Zo zaciatku mala stolicu len kazdy 4. den, tak akonahle nekakala po 40 hodinach, rurkovali sme a stolica prisla do pol hodinky. Nic ine okrem rurky nepomahalo, pila vela vody, slivkovy dzus, bio gaia probiotika, vsetko mozne, co v lekarni mali. Ak uz bolo velmi zle a rurka nepomahala, pomohlo nam od Hami umele mlieko z tej specialnej serie na problemy so zapchou. Akonahle presla dcera v pol roku na zeleninove kasicky, stolica sa upravila a bola pravidelna. Dodnes, ak nema stolicu uz druhy den, davam jej jogurt alebo detsku ovocnu vyzivu v kapsicke, toto jej zabera. Treba skusat, co zaberie. Este dodnes si pamatam na tie dni, kedy nemala stolicu uz treti den, bolo to na nevydrzanie s nou, podrazdena, uplakana ... Preto na to davam dodnes pozor a jogurty mam v zasobe

pereczova
27. apr 2017

Ja davam malemu Beba Optipro-Comfort,my stym zatial nemame ziadne problemi so zapekanim ,skus mu davat do UM probiotika my pouzivame Infact Dolphinus

alzbetinocka
autor
27. apr 2017

@bugu takze vam prikrmy pomohli. Super ! Dufam ze aj u nas to tak bude ☺on je taky placko stale....

alzbetinocka
autor
27. apr 2017

@pereczova mame presne tieti. Uz ich davam tyzden.

lorela
27. apr 2017

@alzbetinocka Aj ja si myslím, že príkrmy môžu pomôcť. Hlavne, ak budeš robiť konzistenciou redšie.

ve_ro_ni_ka
27. apr 2017

Ked pije aj UM tak podavajte nejake probiotika..napr.biogaia...tie pomahaju aj pri kakani 🙂
Alebo skuste zmenit mlieko...toto ho zapeka....

alzbetinocka
autor
27. apr 2017

@ve_ro_ni_ka biogaia sme mali. Nepomohli. Pisala som ze mame uz tretie. Mlieko som menila a bolo to este horsie.

alofinka
27. apr 2017

My sme boli od začiatku na UM HA Beba a bolo dobro, v 6.mesiaci sme prešli na obyčajnú bebu a už ju často zapeka a ma tvrdšiu stolicu, vtedy nám pomôže rúrka, vyjde z nej ta tvrdá stolica a potom jej to už ide lahsie

alzbetinocka
autor
27. apr 2017

@alofinka aj mojmu vyjde prve take tuhsie a potom kolkokrat dotlaci zvysok aj sam...len uz mam obavy z tej rurky-az si na nu nezvykne.

malymyis
27. apr 2017

Môj bude mať za 3 týždne 5 mesiacov už je mesiac len na sunare A tiež mal dní kedy nekakal aj 3 dni A potom Z neho vyšlo všetko 😀 ale zapečený nebol. Proste sa to vstrebava. Prijma všetky živiny. S rurkovanim by som prestala Dr nás hneď varovala že keď si zvykne na rúrku bude ťažké odnaucit.
A pokiaľ ho bruško neboli by som to neriešila

alzbetinocka
autor
27. apr 2017

@malymyis a co ho mam nechat trapit sa?vyssie som pisala ze mi odmieta aj prsnik. Keby ze mu nepomozem tak nekaka aj dlhsie😏

bugu
28. apr 2017

my sme rurkovali pomerne dlho v porovnani s odporucanim lekara a nemalo to ziadny vplyv na dcerine samostatne vyprazdnovanie sa neskor, kamaratka taktiez rurkovala niekolko mesiacov a tiez jej dcera v 6.mesiacoch zacala kakat sama a rurku uz nepotrebovali. Osobne si myslim, ze je lepsie na par sekund pouzit rurku, aby prisiel na dieta vyprazdnovaci reflex, nez aby sa malo trapit s bolavym bruskom niekolko dni, byt nervozne a uplakane - to je ale len z mojej osobnej skusenosti. O chvilku zacnes aj tak davat prikrmy, a tie zeleninove urcite zaberu (pozor ale na mrkvu)

alzbetinocka
autor
28. apr 2017

@bugu dufam. Dakujem za povzbudive slova☺☺

malymyis
28. apr 2017

@bugu prečo pozor na mrkvu ?

ivka707
28. apr 2017

My sme kakali s rurkou cca 7 mesiacov... uz kaka sam...u nas pomohla slivkova vyziva z coop jednoty...

emacka
28. apr 2017

Ahoj. Ja som tu na konikovi citala jednu radu od maminky Radila ze UM sa ma zarabat z "vlockoveho vyvaru". (Vo vode normalne vyvaris ovsene vlocky, tie zcedis a nasledne spravis mliecko) ja som to malej tak robievala. 😊 a stolicu mala ok.

veveli
28. apr 2017

@bugu
@alzbetinocka presne sme s tym presli aj my, dcerka uz ma 11 mes. A rurka bola nevyhnuta aj 5 mes. Vsetci nas plasili, ale zial bez nej nekakala aj niekolko dni, takze ine nepomahalo. Zacala papat prikrmy a upravilo sa to, pozor ale na tu mrkvu, zapaka ;) Drzim palce, vsetko su len obdobia.