Problém s vykakaním dvojročnej

veronikas30
6. okt 2021

Mamičky, prosím nejaké tipy, už som zúfalá. Cca 2týždne čo sa 2ročná dcérka nevie vykakať. Má šprty a kakanie ju aj bolí. Papá jablko, hrozno ... Neviem ako do nej dostať ešte vlákninu. Aj málo pije vody, odmieta. Pediatrička dala sirup duphalac, ale nejako nepomáha a to ho berie týždeň. Ďakujem.

anabell1985
6. okt 2021

@veronikas30 pije este mliecko? My sme dali Kendamil do coho jej davam vlakninu z dm a davame este Biogaju a kaka konecne normalne

eririka
6. okt 2021

Pichn jeden glycerínovy cipok hned da vykaka 😊😉

mon1806
6. okt 2021

No akože 2 týždne je dosť dlhá doba nie? Hrozí tam domotanie čriev dávajte si pozor na to
Môj syn to mal asi tiež v takom veku možno trošku starší okolo 3 rokov mal proste blok nechcel makať vôbec nekakal mi týždeň a pol ale to už som videla ze len lezi ma bolesti nič nezabralo jedol milión vlákniny veľa pil mali sme sirup na kakanie nič proste nič nič nič mal taky psychicky blok že proste to zadržiaval aj keby co bolo až som sa raz nasrala večer a som si povedala ze toto nie ja nebudem ohrozí at decko že sa mu zamotaju čreva nepomáhalo ani dohovarie ani podplácania autíčka nové nič, tak som ho večer schmatla nasilu ho muž držal ja som si na neho sadla a do zadku mu vytlačila amplulku a pol HARMANCEKOVEHO PREHANADLA S iBISTEKOM kúpili sme v lekárni mali ste počuť ten vreskot co nastal po 2 minútach ako ho to všetko bolelo ale jednoducho nemohol to udržať na záchode som ho násiliu držala jak kliešťa ma skoro dobil ale vykakal sa hovienko spadlo do záchoda a mne to nedalo že dajaké malé poviete si ze som psycho mama ale dala som si rukavice a to hovienko zo záchoda ťahala a od merala a malo 20 cm neprehanam fakt ja keď som to mužovi ukázala skoro odpadol tvrdé ako skala dlhé a hrubé. Niekedy nepomáha nič. Len tieto surové taktiky bohužiaľ odvtedy kaka jak na zavolanie každý deň aby nemal také veľké strasny ma strach plus keď kaka sa stiskame, a dávam mu probiotika každý deň

lenjara1
6. okt 2021

@veronikas30 duphalac treba dávkovať priebežne. Najlepšie s jedlom. Napr raňajky a 10ml v malom množstve cajika, je to fruktoza, čiže čaj sladit už nie je potrebné. Tak isto aj s obedom 10ml, opäť naj v tekutine vypiť. Takto aj na olovrant. Pokiaľ je stolica riedka, treba dávku znížiť. Netreba sa toho báť, návykový nie je. Nam okrem toho pomáha čaj so Sus sliviek, alebo odstavene jabĺčko. Cerstv stava riedena 1:1 s vodou. Poprípade ma rad aj Acidko, to pomáha tiež. No a u nás sú už zaradené do rutiny aj probiotika. Problém s kakanim ma syn od 2r,momentalne ma 5,5r a stále to nie je úplne OK. Držím palce.

trinity_77
6. okt 2021

@veronikas30 hlavne pitny rezim, davaj vodu kludne aj striekackou

janula2511
6. okt 2021

@anabell1985 môžeš dat prosím ta foto tej vlákniny čo máš z DM?

veronikas30
autor
6. okt 2021

@anabell1985 pije ryžové mlieko, občas kozie alebo ovčie. Tiež dávam tú vlákninu z dm aj probiotiká a nie je rozdiel :/

veronikas30
autor
6. okt 2021

@eririka skúšala som, vykakala mi ho

veronikas30
autor
6. okt 2021

@mon1806 tiež som jej to minule urobila. Celý deň mi kakala, ju prečistilo riadne. Ale je to jednorázové riešenie.

veronikas30
autor
6. okt 2021

@lenjara1 dávkovanie nám dali 5ml ráno, viac nie. Skúsim ešte tú šťavu. Dik

anabell1985
7. okt 2021
lenjara1
7. okt 2021

@veronikas30 kľudne pridaj. 5ml ráno s jedlom a 5ml na obed. Chodíme na gastro a primár ma niekoľkokrát ubezpecoval nech sa nebojím. Pokiaľ dáš len 5ml a nič, význam to nemá. V podstate "predávkovanie" tohto liečiva zistíš tak, že ma dieťa riedku stolicu. Iné príznaky nie. Tak si dávkovanie nastav kľudne tak, že zvysis jednotlivo dávky. Je to zmakcovadlo, nie je to v pravom zmysle prehanadlo - liečivo. Držím palce.

eririka
8. okt 2021

@veronikas30 Treba vpichnut ešte raz

dada4
8. okt 2021

@veronikas30 my sa trápime vyše roka, ale keď už je zle lepšie ako čipky sú easylax krystiriky.... Do par minút je vykakana. Ja varím aj odvar z lanových semiačok, miesam ku čaju,

zuzana1333
10. okt 2021

@dada4 physiomanna baby taliansky prirodny produkt👍