icon

Problémy s jedením u 3-mesačného dieťaťa. Môžeme ísť na ultrazvuk?

1. apr 2025

Ahojte, malý 3m veľmi nechce piť. Od začiatku bol problém s prisatim … tak si svoje dodávam a dávam mu z fľašky.
Ide o to, že on by aj chcel piť, ale keď sa napije tak normálne počujem ako mu to mlieko spadne do žalúdka a on hneď začne plakať a nechce pit. Akoby ho to bolelo alebo ja neviem … nemá silný tok z cumlíka, musí potiahnuť a až tak mu ide. Každé kŕmenie je utrpenie, stale začne plakať a ďalej nechce piť . Nejde mu to. S cumlíkom na Flaska sa len hra. Rozhodla som sa mu mlieko zahusťovať, od vtedy mi už pije lepšie ale vypije veľmi malo. Ma 3m a vypije 8x po 60 ml.

Lekárku máme až o týždeň. Ja som už zúfalá … čo mám robiť ?

Ešte dnes mi vyskočilo na fb že jednej dieťa tiež nechcelo piť a nakoniec na ultrazvuku našli nádor. Bolo to v PL. Myslite že by nás naša pediatrička mohla poslat na ultrazvuk ? Je nepokojný keď pije … plus sa sam nevykaka - jedine pomocou rurky. Ďakujem

klarissa25
1. apr 2025

3m dietatu zahustujes mlieko? A cim prosim ta.?

michaela329
1. apr 2025

Ten zvuk poznám, vydáva ho aj môj dvojmesačny a je to hltavy papkac, z čoho má potom reflux. Možno aj Tvoj syn má skôr reflux a nie hneď nádor. Skús vymeniť fľaše-aj pomalý tok môže byť problém, my sme kvôli tomu vymenili Avent za Mam, kŕmiť vo vyvysenej polohe, davaj odgrgať aj počas kŕmenia a aj po kŕmení. Po kŕmení ho ešte 20 minút drž vo vyvysenej polohe a skúste mu zvýšiť aj ležanie. My toto všetko robíme a malý nám pekne papá - aj keď ho tá kyselina durdí.

michaela329
1. apr 2025

@klarissa25 asi dáva Nutriton.

maryetta
1. apr 2025

Ako dlho to trva? Je to iba pri mlieku alebo aj pri vodicke/cajiku?
Mozno chce len cucat-davas aj cumel? Mozno skus ci sa nechce iba upokojit... pripadne davat castejsie a po menej...
No uvidis co povie dr. Niektore babatka proste papaju "menej".
A tym ze mliecko robis hustejsie aj to moze mat vplyv samozrejme ze potom ide tazko kakat.

autor
1. apr 2025

@klarissa25 nutriton je na zahustenie

autor
1. apr 2025

@michaela329 ktorú konkrétne MÁM ? Používame Avent. Vyskúšali sme už veľa … Držím ho vo vyvýšenej, odgrgne si raz do minúty. Ja som si prvé aj myslela že môže mať skrytý reflux…

michaela329
1. apr 2025

Anticolic - s tym krúžkom na spodku. Ja som skúšala aj Suavinex (moc rýchle), Avent (to bolo trápenie, malý odmietal z toho ťahať a po 20 minútach ledva 60 vypil) a ppptom Dr. Browns (tiež trápenie) a nakoniec som skusila MAM, ktorú som dostala v nejakom balíčku a pri tej máme najmenej problémov - teraz sa chystám menit cumlik 1 za 2. On je ten reflux strašne nepríjemný, ale malý z toho vyrastie, nebojte sa.

michaela329
1. apr 2025

A ešte k otázke - my chodíme na ultrazvuk kvôli cyste v hlavičke od narodenia, takže na ultrazvuk chodia aj malinké bábätká.

simona92101
1. apr 2025

Vyzera to na skryty reflux,treba sa objednat na gastro na sono.syn mal tiez takyto reflux,po kazdom jedle plakal az bol fialovy,museli sme krmit pomaly v sede,nonstop mal vyvysene a po jedle minimalne manipulovat.

danielahamar
1. apr 2025

Čo takto abkm?

taktotedanie
1. apr 2025

Ja som moje refluxove dieta po vypiti Um nosila 45min