Problémy s menštruáciou u 12 ročného dievčatka
Tiez som s tym mala problem od prveho menzesu, velmi silny a strasne bolestivy. Ale muzov kolega ma dceru,ktora skoro vykrvacala,dlho musela uzivat lieky a az neskor sa to upravilo, ale lekari im vraveli,se ak tie lieky bude uzivat este dlhsie,moze sa stat,ze nebude moct mat deti. Myslim ze problem odhalili na hematologii.
@pininka moja ma menst.od jesene..vtedy to bolo este ok,a posledne dva mesiace teraz mame taketo problémy..Velmi silno krvaca,uplne hrce vo velkosti slivky,nestihala vlozky menit..na rychlo injekcie na stiahnutie maternice a potom nasadili lieky..prisiel dalsi cyklus a zas to iste az mi na druhy den skolabovala.ostala v nemocnici...neviem co robit,lekar mi povedal ze je to beh na dlhu trat toto..
@pininka a ten dicynone je vraj najsilnejsi na stiahnutie toho krvacania ale jej to nepomaha..
@pribinak akurat som pozerala nejake bylinky na toto..uz skusam vsetko s nou.
@janinamojka moja kamoska kupuje u bylinkárky a pije to, pomáha jej to, lebo po porode sa jej to cele akosi pokazilo
Urcite skuste alchemilku,ta je na upravu menzesu perfektna.Pit dve salky za den dlhodobejsie,urcite jej pomoze.Mam vlastnu skusenost!!
@janinamojka no je mi to luto,tiez mam dcerku q dufam ze sa jej toto vyhne. Snad sa jej to upravi cim skor.
@janinamojka Skuste s nou ist ku cinskemu doktorovi/urobi jej kompletnu diagnostiku a urcite pride ku korenu problemu/.Je este velmi mladucka aby musela uz od teraz ficat na hormonoch.A taktiez to musi byt narocne na psychiku /aj pre vas/.
Chcem sa objednat k lekarke,zaobera sa cinskou medicinou..citrony pije,predtym sme aj ascorutim podavali..Ona je z toho dost hotova,ved je uz chuducka ako palicka,co sa boji..ved s dospelou zenou co toto dokaze narobit nie to s malym dievcatom.Ja ju uz len sledujem,chodim okolo nej,hlavne ju nutim jest a pit vela lebo ked mi skolabovala tak nam kazali ze ked takto krvaca tak ma aj 2-3litre tekutin vypit..
@janinamojka som zvedavá co vám pomôže. Ja som od 17 riešila u gynekológa. Prešla som všetkým aj čistením, pôrodmi a žiaľ som ta 1 z 10 ktorej sa to nezmenilo ani pôrodom. S prestávkami len antikoncepcia zabrala. Aj to samozrejme len určitý druh. Veeela šťastia želám.
@mily7 toho sa bojím aj ja ze to tak bude,lebo uz aj na to nas upozornovali ..Ale krvaca aj teraz uz 14 den,sice slabsie ale stale..nevie to prestat a ked prestane.tak na 2-3'dni a potom zas nanovo kedze cyklus sa jej skratil na 19 dni..
@janinamojka Ja by som asi ziadala aj vysetrenie na hematologii ako spomina @pininka, pripadne by som si vyziadala aj nazor ineho gynekologa. Drzim palce, aby sa to cim skor zrovnalo. Sama mam po porode velmi silny menzes a veru to da zabrat.
kamaratka to mala casto ale neviem, chodila po dr. a uz nic nespomina par rokov, spytam sa. Urcite nezabudni jej davat zelezo v tabletkach z toho moze byt uplne slaba, znama odpadla koli nedostatku, aj krv dcere daj skontrolovat.
@janinamojka ja som tiez ako dieťa mala od 11 hrozne silný menzes vtedy som užívala kanavit,ascorutin a tuším aj pyridoxin..Tiež mi to nejako nepomáhalo ale časom som si zvykla aj keď to bolo hrozné stále som mala dve veľké vložky a aj tak som vždy pretiekla..ostalo mi to doteraz..Tak snáď sa vám to podarí zmierniť. môže byť že kým sa hormóny ustalia no ale určite to nie je dobre keď tak mladé dievča musí do seba pchat hormóny..držím palce
@lienka_1 na tu hemat.sa skusim vyžiadať .u gynek.som bola najprv u svojho a potom u. Detského gynek.v Rs.Je to odbornik a tu ani uz siroko daleko detsky gynek.nie je..
@isabel11163 presne ako pises,aj moja.Ked to pride tak ani do skoly nejde,lezi v posteli,dve vlozky,v noci ju chodim budit aby, sa isla dat do poriadku na wc ,je to hroza ..a potom sa mi hodi okolo krku a place ze sa velmi bojí a naihorsie ked neviete pomoct vlastnému dietatu.
Ja som si tým prešla v 12 rokoch menzes a silný bolestivý. Doteraz mám v pamäti ako som šla k detskej nech mi niečo predpíše na zmiernenie menštruácie. Mala som dve vlozky jednu za druhou nohavičky pančuchy a rifle. Sedela som na posteli asi pol hodiny kým som šla na radu. Postavila som sa a pretecena . Fľak na rifliach som sa hanbila ako pes. Odvtedy ju mávam takúto silnú neviem si nijak pomôcť aj dve deti mám písalo sa že po pôrode sa upraví menzes ale figu borovú. U mňa tak Max prvé dva cykle potom zase rovnaky priebeh. Keď som ju ako dieťa očakávala že zase príde už som plakala popredu. Mne jedine čo pomohlo je antikoncepcia. Nedá sa mi bez nej fungovať a mám ozaj pokoj. Pýtala som sa gynekológa prečo ju mám takú neznesiteľnu proste v 12 rokoch mať menzes je pre telo ešte veľmi skoro preto také problémy. Čo som mala spolužiačky tak tie okolo 15 až 18 r. Mali prvý menzes. Držím palce a nebojte sa hlavne. Prejde to. Uvidíte čo vám zaberie.
@masenkamedvedova ja mám menzes od 10 a našťastie žiadnej problémy čo sa toho týka nemám ... takze som nemyslím , že by to bolo vekom
@masenkamedvedova jej aj lekar povedal ze ma velku maternicu,ako 30rocna zena ale ostatne ma ako babatko este.ved aj tak vyzera taky maly cvrcek este.a krvaca ako velka zena.
Dakujem vam za podporu aspoň viem ze nie sme same co maju taketo problémy..kedze ja som ako dieta toto nemala a vlastne ani nemam cely zivot ani po porodoch sa mi to nezmenilo,skor mam vzdy slabe krvacanie.Takze dedicnost tam nie je ako si lekari mysleli..
@janinamojka kup jej Ayurvedsky caj na menstruaciu..da sa na nete alebo ak niekde mate obchod s cajmi mozno najdes..je super..treba aspon 3-6 mes.uzivat...mojej dcere pomohol s upravou cyklu velmi..
Inak moja segra dostala takto v 11r a silne a dva tydne trvajuce.. chodila kazdy den nz nejake injekcie nejaky cas...pomohlo..ale je to vela rokov
Este ma napadlo...viem o babe ci ma toto s zistoli jej dve maternice..ale to by videli na sone..
@janinamojka no mne začalo v 12r. V 17 som šla dobrovoľne ku gymekologicke len s týmto problémom. Samozrejme skúšali na mne kadečo, žiaľ bezúspešne. V 20 mi povedal ďalší asi 5 lekár že 9 z 10 žien po pôrode sa to upravi. Ešte že som kvôli tomu hneď ne otehotnela. Rodila som o 10 rokov neskôr, predtým 2x kyret a stále je to zle ak vysadim antikoncepciu a skúšam kadečo. Len počas kojenia mi menzes zmizol a bolo super. Je to ťažké. Celý život strata železa veľká a celkovo to nepohodlie, bolesti strašne, obmedzenia. Držím prsty. Možno niečo zaberie u vás.

Mam problem s dcerou..zacala mat velmi silne krvacanie s tym ze nevie toto krvacanie skoncit..Je nastavena na Dicynone a Proveru..ale zatial bezvysledne.Gynekolog tvrdil ze to bude na dlhsie kym sa to da do poriadku..neviete poradit?bojim sa o ňu..