icon

Problémy s umelým mliekom a krvavý hlien u bábätka

carolina37
Včera o 17:57

Milé mamičky,

dcérka má 8 týždňov. Prvé dva týždne som kojila a dokrmovala Nutrilonom Profutura. Približne do 3.–4. týždňa bola už len na Nutrilone, ale mala stolicu veľmi málo, asi každé 3–4 dni, a veľmi sa trápila. Mala bolesti bruška počas pitia mlieka a bola veľmi nepokojná.

Z tohto dôvodu som sa rozhodla prejsť na Kendamil kozie mlieko. Dávame ho už asi 5 týždňov a doteraz bolo všetko skvelé. Myslela som si, že problémy odišli a že jej je konečne dobre. Kakala každý deň. Má síce mierny reflux a sem-tam trochu vygrcká, ale neprišlo mi to ako veľký problém.

Tento týždeň v pondelok sa však objavil krvavý hlien v stolici. Pediatrička mi povedala, že to môže byť v poriadku a že sa nemám báť, že možno len silno zatlačila a praskla nejaká cievka. Keďže to ale pokračovalo aj ďalšie dni, v stredu sme išli k lekárke na výter z konečníka. Na výsledky čakáme do pondelka.

Od stredy kaká veľmi často, možno aj viac ako 15-krát za deň. Nie je toho veľa, ale vždy počas pitia alebo po pití mlieka tlačí a viacmenej to z nej vyteká a má veľmi riedku stolicu. Krvavý hlien už skoro vôbec nie je.

Som z toho zúfalá. Doktorka povedala, aby sme prešli na Hipp Duo Combiotik a že by to malo byť v poriadku. Mám ale obavy, či jej ďalšia zmena mlieka ešte viac nerozhádže žalúdok.

Neviem, či tieto problémy môžu byť z aktuálneho mlieka, keďže viac než mesiac na Kendamile problémy neboli a všetko vyzeralo super. Je možné, že až po 5 týždňoch zle zareagovala na mlieko? Myslíte, že problém môže byť v mlieku? Mám počkať do pondelka a až potom zmeniť mlieko alebo ny ste už menili??

Veľmi sa trápi a ja jej chcem dať to najlepšie, len neviem, či mlieko zmeniť alebo zostať na Kendamile. Budem vďačná za každú radu.

liliana8
Včera o 19:30

@carolina37 moze to byt aj alergia na kravske mlieko.

michaela329
Včera o 19:37

Ak má aktuálne takéto veľké problémy, určite by som zmenila. Sestrinmu malému menili veľakrát, každé skúšali dva týždne. Nakoniec našli také, ktoré sadlo.

petronela1985
Včera o 19:40

@carolina37 ahoj, môže sa prejavovať ABKM ale môj synček mal tiež s tým problém po očkovaní proti rotavirusom. Ja som dojčila, mala som prísnu bezmliecnu diétu a po ďalšej dávke vakcíny mal znovu krvavý hlien v stolici. ABKM ma vylúčené, boli sme na testoch kvôli ekzému. Potom sa to už neopakovalo.

simona92101
Včera o 19:53

@carolina37 hlavne rieste tu hnacku,do pondelka je daleko.nasadte Tasectan kids na hnacku.
Ja si nemyslim ze sa jedna o ABKM,reakcia na mlieko po mesiaci je nestandardna.dcera mala ABKM a tam bola hnacka,krv a bolesti okamzite.moze ist aj o virus

3mama
Dnes o 04:12

Ak dcérke podávaš Vigantol, okamžite na pár dní vysadiť a potom prejsť na inú značku vitamínu D.
Ja som si s dcérkou prežila peklo, ako píšeš, riedka, až tekutá stiekajúca stolica aj 15 krát za deň, kŕče, bolesti, plač…
Nie som jediná s negatívnymi skúsenosťami, vyhľadaj si staršie diskusie.